Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Cu siguranță sunt lucruri de reparat”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
08.02.2014

În urma înfrângerii cu 93-99 a BC Timișoara în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș, antrenorul gazdelor, Dragan Petricevic a declarat că presiunea accederii în playoff i-a marcat pe jucători, însă aceștia trebuie să învețe să facă față:

„Continuăm. Craiova, Asesoft, acum Târgu Mureș. Trei meciuri decise de o aruncare. Meciul acesta s-a închis după aruncarea contestată a lui Jelenic, în ultima secundă a acelui atac. Trebuia să tranșăm meciul, dar din păcate nu am reușit din cauza presiunii. Este vorba de play off. Orice meci acasă va fi în această manieră. Din păcate când știi că orice înfrângere, indiferent cum joci, te duce departe în clasament, creează foarte mare presiune. Noi trebuie să facem față acestei presiuni, așa cum am jucat și cum am marcat atâtea puncte ne vom încerca șansa până la final”

Referitor la arbitraj, Petricevic a preferat să nu comenteze subiectul, menționând doar că treaba sa este aceea de a corecta greșelile elevilor săi:

„Nu discut despre arbitraj. Problema jocului ține de antrenor, problema arbitrajului ține de club. Eu nu fac trimitere la cineva, dar va explic filosofia mea despre sport. Eu trebuie să mă gândesc la ce greșeli au făcut jucătorii mei. În acest moment nu am ce să reproșez jucătorilor. Am destul experiență ca antrenor încât să nu fac reproșuri acum, la cald. Cu siguranță sunt lucruri de reparat. Eram sigur că nu vom juca în aceeași manieră ca la Ploiești. Acolo aveam statutul de outsider, acum obligatoriu se impunea victoria. Întotdeauna presiunea cade pe umerii echipei considerată favorită sau care trebuie să învingă. Mai ales aici vorbim despre Târgu Mureș, echipă care a jucat în cupele europene și acestă experiență a contat foarte mult acum la final, când au avut precizie mult mai mare.”

În urma acestui eșec, BC Timișoara are 8 victorii și 9 înfrângeri, ceea ce o situează în afara locurilor de play-off.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Greu!
    Rezultat catastrofal! In ciuda unui joc bun pana in min. 35. Nici nu mai conteaza cum au jucat. Rezultatul da! Si sala a tinut cu ei! Mai crede cineva in play-off in ritmul asta? Sa ne rugam sa piarda si contracandidatii la locurile 7-8? Nu prea ar fi sportiv.Sunt dezamagit profund. Fenn asta e ceva contra naturii! Sub panou nimic, dar nimic! Nu ma incalzeste ca da bine de 3 puncte. Are cine sa faca asta. Conley bun dar...a ratat-o execrabil! O minge pe care un Archie o spargea din zbor! Lapuste nu cred ca face 20-25 la suta din ce era si ce arata Popescu! Iar pe Toth daca-l mai tine mult pe banca va imbatrani inainte de vreme, un fel de Paltinisanu acum! Oradea l-a promovat pa Tibirna, nu l-a tinut pe banca, si cand a gresit! Oricum, azi Jelenic ne-a aratat baschet si faptul ca noi nu am stiut sa jucam cu el titular si ca,in general, cam tot ce am dat de rau s-a intors la noi - dar impotriva noastra - de bun! O seara placuta, cine mai poate s-o aiba! Un sustinator platitor

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @nimsoc10
    Capul sus! Stiu ca este dureros cand echipa favorita nu castiga, dar trebuie sa aveti incredere si rabdare pana la final! Si noi am simtit frustrare in ultimele 2 partide, cand dupa o serie de 9 victorii au venit infrangerile de la Sibiu si cea de acasa cu Pitesti-ul, dar, acesta este sportul! Succes pe mai departe!

    Hai BC MURES

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rraZVy#BCT :

    @nimsoc10
    noi jucam cu jelenic pe pozitia 1..un fel de back-up la zlatko..muresul joaca cu el pe 2..pozitia lui clasica..se vede clar ca este un shooter nu un coordonator

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    @rraZVy#BCT
    De acord cu tine, iar asta inseamna ca puteam juca si noi cu el pe 2. De ce nu am facut-o? A avut primele meciuri excelente - intr-unul 100 la suta de 3 pct. Apoi?! La noi intotdeauna ceva nu merge. Vrem ca echipa sa joace, sa castige sau sa joace bine pana la un punct si apoi sa piarda? Fara suparare dar situatia pare ca cea de dinainte de plecarea lui Costescu. Poate nu e totul pierdut dar acelasi lucru se putea spune si atunci! Premisele nu par foarte bune.

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Presiune?
    Toti sunt tensionati. Posibil. Dar ei au jucat pana acum, nu noi. Muresul nu erau tensionati si presati sa bata, ca sa termine in primele 4 inainte de playoff? Si trebuie recunscut faptul ca ieri s-a gresit din nou, la un moment dat, undeva. Meciul era de batut, chiar am crezut ca ii vor bate ca pe Sibiu.

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!