Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: ”Cu toții ne dorim un campionat în care să nu avem victime sigure”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
22.02.2014

La finalul partidei în care BC Timișoara s-a impus cu 116-61 în dauna Farului Constanța, Dragan Petrivevic, antrenorul „leilor” a declarat că deja se gândește la ceea ce urmează pentru echipa sa. De asemenea, Petricevic a vorbit despre beneficiile aduse de meciurile cu echipele din coada clasamentului:

„Felicit în primul rând jucătorii tineri pentru faptul că au meritat șansa pe care au primit-o. Este un meci care din această clipă intră în domeniul trecutului. Noi de săptămâna viitoare, de joi, avem alte sarcini mult mai grele. Vine meciul cu Oradea, trebuie să ne concentrăm asupra acestuia și trebuie să recuperăm câțiva oameni răciți: Gacesa, Conley, Fenn. Mă bucur pentru debutul lui Vlad Szekely. El este un produs al baschetului timișorean, eu am avut doar ocazia să îi dau șansa să debuteze. Toată evoluția lui și tot ce a arătat până acum se datorează antrenorilor timișoreni care au lucrat cu el și conducerii clubului nostru care a investit foarte mult în această generație. 

Singurul beneficiu din meciurile cu echipe precum Farul este că pot să joace jucători tineri. Noi avem un campionat foarte echilibrat în care jucători precum Petrișor, Toth sau Milencovic nu pot să primească prea multe minute deoarece toate acestea sunt meciuri decise în ultimul minut sau în câteva faze. La meciul cu Timba a debutat Raul Covaciu, acum Vlad Szekely, acestea sunt adevăratele beneficii. 

Cu toții ne-am dori un campionat mai puternic în care să nu existe echipe victime sigure, dar copiii din Constanța nu au nicio vina pentru faptul că anul acesta nu au echipă competitivă. Eu îi felicit, s-au deplasat până la Timișoara, și-au apărat șansa, au jucat cât au putut și dacă de acolo vor apărea câțiva copii talentați pe viitor este un beneficiu pentru întreg baschetul românesc.”

Referitor la meciul din etapa viitoare cu Oradea, Dragan Petricevic a declarat: „fiecare echipă are șansa ei, dar Oradea păstrează statutul de favorită. Totuși nu văd de ce să nu mergem cu gândul să învingem în acest meci. Niciun meci nu seamănă cu celălalt, deci cele două meciuri jucate în Cupă cu Oradea nu au nicio legătură cu cel ce se va juca acum. Este meci nou care începe de la zero la zero.”

După acest succes, BC Timișoara a ajuns la 9 victorii și 10 înfrângeri, ocupând locul 9 în clasamentul Ligii Naționale.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Odiseu :

    Reflectii
    Chiar daca a fost un meci usor, s-au putut observa unele lucruri raportat la acesti jucatori tineri care au jucat in acest meci
    Din ce am vazut eu(printre altele) a fost altruismul si jocul bun prestat de tinarul jucator Leonard Filip.Prin ce a jucat a demonstrat-in acest meci- ca are o imagine de ansamblu in orice moment a jocului si a choechiperilor sai si prin pasele pe care le da stie sa fructifice la maxim avantajul fazei de joc.Din pacate el nu a a prea primit mingi-desi se afla in pozitii mai avantajoase de joc fata de alti choechiperi.Este prima oara cind e bagat in joc de la venirea d-lui Dragan P.la conducerea echipei.
    Cred ca s-ar descurca cel putin la fel de bine ca ceilalti jucatori mai consacrati si ar fi un cistig pentru echipa daca ar primi si el minute de joc si in celelalte meciuri care urmeaza.Totul conteaza in economia de joc si in cistigarea unei partie.
    Doresc succes echipei, iar meciurile care urmeaza sa le abordeze fara emotii, sa le joace din perspectiva leului ranit in amorul propriu si sa revina acolo unde ii este locul(macar in primii 8)

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!