Stiri Acvile

Dragan Petricevic: „Drumul către Women’s EuroBasket nu va fi ușor, dar avem potențialul să ne calificăm”

Eduard Popa

Eduard Popa
09.11.2017

Naționala de baschet feminin a României va începe sâmbătă campania de calificare pentru Women’s EuroBasket. Primul adversar al „acvilelor” va fi naționala similară a Sloveniei, pe care o vor întâlni pe teren propriu, la Oradea.

Noul selecționer al naționalei, Dragan Petricevic, a vorbit la conferința de presă dinaintea partidei despre publicul din Oradea, dar și despre meciul cu Slovenia.

„Mă bucur că ne aflăm la Oradea. Cunosc publicul orădean, iar experiența de antrenor la masculin am fost prezent de multe ori în Arena Antonio Alexe, astfel încât știu cât de caldă poate să fie tribuna de aici. E adevărat, sunt și alte locații în care publicul este extraordinar, însă mă bucur în mod special că suntem aici, deoarece am simțit de multe ori cum publicul orădean a purtat echipa favorită spre victorie în momentele dificile.

Drumul spre Women’s EuroBasket nu va fi unul ușor. Nu mă îndoiesc de faptul că avem potențial să ne calificăm. Eu cred că avem unitate de grup și dacă putem să maximizăm acest aspect în ziua meciului, dacă putem să afișăm maturitate și să controlăm emoțiile, sunt de părere că putem să învingem Slovenia. Referitor la cel de-al 2-lea adversar, prefer să nu vorbesc acum. Așa cum duminica nu vine înainte de sâmbătă, tot așa prefer să ne concentrăm asupra primului meci.”

Petricevic a vorbit și despre noua sa postură, de selecționer al echipei feminine:

„Personal sunt foarte onorat și emoționat de postura în care mă aflu. Dacă îmi este permis să mă exprim așa, eu sunt un român adoptat și doresc să reprezint România cât mai onorabil cu putință. Sunt optimist și cred în această echipă. Consider că avem o combinație foarte bună între experiență și dorință de afirmare a jucătoarelor ce alcătuiesc lotul.”

Noul tehnician a vorbit și despre absența Claudiei Pop:

„Cu siguranță orice jucător experimentat, deoarece nu avem foarte multe astfel de sportive în actuala echipă a României, care evoluează în străinătate, contează. Prin urmare, absența Claudiei Pop este importantă și contează. Mai ales pentru ceea ce a făcut până acum pentru echipa națională și cu siguranță va mai face. Pe de altă parte, eu consider că jucătoarele aflate acum în lot trebuie să beneficieze de respect și încredere, deoarece se află aici pe merit.”

Totodată, Petricevic a susținut că nici outsidera grupei, Finlanda, nu trebuie să fie scoasă din calculele calificării:

„Calculele hârtiei sunt uneori foarte exacte, iar alte ori mai puțin. Prin urmare, haideți să nu eliminăm Finlanda din discuție. Este un adversar care provine dintr-o țară în care interesul pentru baschet este în creștere. Așa cum Franța este favorită certă și pote nu va câștiga grupa, tot așa Finlanda este outsider, dar poate să se claseze mult mai bine decât indică calculele hârtiei.”

, a spus Petricevic la conferința de presă, potrivit 24secunde.ro.

România va juca la Oradea împotriva Sloveniei sâmbata aceasta, de la ora 18:00. Partida va putea fi urmărită pe Digi Sport 4.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Potential?
    Poate cu alt antrenor. Nu uita, cu o super echipa n-ai reusit sa castigi campionatul nici cu ajutorul arbitrilor!

    cu 6 ani în urmă (09.11.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Sigur
      Atat poți zice si tu:) probabil ca fan al echipei din Mongolia da

      cu 6 ani în urmă (09.11.2017)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Ovi
    Ce te supara acum ? Degeaba potential daca administratorul e prost. Asa si cu tara asta. De ce- i tii apararea lui Dragan? Ca-i la fel ca tine , xenofob si prost.

    cu 6 ani în urmă (09.11.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Nu văd corelatia
      Ce treaba are Dragnea cu baschetul si cu ce zici? Nu te-am jignit:) dar e Ok, nu pot ajunge la nivelul tau de inteligenta:) cat despre baschet sa aduci top5 antrenori ai lumii ca nu pot face mare lucru si aici o zic pe orice ramura din sport:)

      cu 6 ani în urmă (09.11.2017)
    Raspunde
  • viking33 :

    Esti haios
    Finala de anu trecut U a jucat-o in 6 jucătoare . Inainte de finala a plecat conducătorul de joc. A fost o performanta ca am castigat un meci. Nu prea te ajuta memoria . In plus prefer sa pierdem cu un antrenor prost decat sa castigam cu un antrenor care vrea sa-si scoata echipa de pe teren.

    cu 6 ani în urmă (09.11.2017) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Ovi
    Atunci cine pe cine a jignit? Daca citesti cu atentie am scris Dragan nu Dragnea

    cu 6 ani în urmă (10.11.2017) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    viking
    Eu am laudat echipa U. Memoria mea e ft buna, Stii bine de ce a vrut sa scoata echipa.

    cu 6 ani în urmă (10.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!