Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: "Echipa a adus în 2010 calificarea, tot echipa a făcut-o și acum"

Dan Oancia

Dan Oancia
24.03.2015

BC Timișoara a obținut calificarea în careul de ași al Cupei României la capătul unui joc cu un final încins, care s-a decis în ultimele clipe. Alb-violeții au revenit de la -16 pe parcursul jocului și au învins campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiești, cu scorul de 84-74.

Dragan Petricevic, antrenorul lui BC Timișoara, spune că echipa a avut primul merit pentru această performanță. „Echipa a adus în 2010 calificarea, tot echipa a calificat-o și acum!  Aportul meu a fost doar că am crezut în calificare și la -16, restul au făcut jucătorii. La +16 pentru ei totul părea năruit, însă noi am reușit.  Am cerut ca până la pauză să ajungem la egal, ceea ce ne-a oferit suficient timp să întoarcem totul în partea secundă. A fost un meci frumos, cu baschet de calitate. Timișoara e în Final Four a cincea oară în ultimii 8 ani”, a declarat Dragan Petricevic.

Atmosfera în lotul lui BC Timișoara nu a fost una prea bună după înfrângerea cu CSM Oradea, însă Petricevic a găsit rețeta de a-și împăca elevii. „Nu a fost ușor să-i motivez. După meciul cu Oradea s-a instalat o mare supărare, dezamăgire. BC Timișoara nu e o echipă ușor de antrenat, sunt multe personalități dificile, mulți jucători cu experiență.  Eu am cerut doar să stăm uniți. Dacă vor să fie vreodată supărați, să fie pe mine, dar ei să fie uniți. Mi-am propus ca luni să venim cu zâmbetul pe buze la antrenament”, a spus antrenorul lui BC Timișoara.

„De data asta publicul a fost formidabil. Eu mă aștept și mai mult. Dacă sunt critic, sunt pentru că mă consider timișorean. Eu nu stau aici pentru contract, aia e doar o hârtie. Sunt un om care a avut și el un aport când sala asta a fost plină. Să fie clar, noi nu vom reprezenta la Final Four BC Timișoara, ci Timișoara, orașul! Înainte de toate, dacă iubim Timișoara, atunci trebuie să fim la meciurile echipelor timișorene exact cum și eu vin la rugby, la fotbal, la handbal sau la popice. Merităm și noi să fim susținuți și cred că de data asta am demonstrat acest lucru. Să nu ne luăm după locul din campionat. Între locurile 5-8 poate să fie diferență de doar o victorie”, a conchis Dragan Petricevic.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii