Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: ”Multumesc publicului și galeriei”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
19.01.2014

În prima etapă a returului şi după înfrângerea din Cupă cu Oradea, BC Timișoara a învins în fața proprilor fani pe BCM U Pitești cu 79-73.

Dragan Petricevic a comentat la finalul partidei evoluția echipei sale și a explicat cât de mult a însemnat victoria pentru situația echipei în clasament:

 “O victorie obținută în condiții dificile, atât timp cât Vasojevic s-a accidentat după al doilea atac și Jovanovic a jucat sferturile 3 și 4 șchiopătând. În plus, acest meci vine după patru înfrângeri consecutive, iar cine știe ce înseamnă sport, știe că nu este ușor să te mobilizezi. 

Am avut o primă repriza și câteva minute din sfertul 3 excepționale, am căzut pe fondul oboselii și pentru că am avut o bancă mai scurtă. Vorbesc de jucători care pot să înscrie coșuri importante, decisive. În condițiile unei presiuni a rezultatului, am ratat câteva aruncări clare, deschise, iar după aceea am început să ne vedem foarte nesiguri. În schimb, Piteştiul în repriza a doua nu mai avea absolut nimic de pierdut. Asta s-a văzut și după procentajul la aruncări, au aruncat din toate pozițiile și s-au apropiat foarte periculos. Dar eu vreau să mă gândesc la aaspectele pozitive, faptul că am condus tot meciul, la un moment dat chiar și cu 20 și ceva de puncte”

Antrenorul Timișoarei a declarat că a preferat să nu îl introducă în lot pe Radulovic, optând pentru Fenn și Lee datorită experiență superioare a acestora, iar decizia s-a dovedit a fi inspirată.

 “Avand în vedere că nu pot jucă mai mult de șase străini în lot, astăzi am decis să îl las în afară pe Radulovic și consider că decizia introducerii lui Fenn sau Anthony Lee a fost una bună. La fel de bine dacă îl introduceam pe Radulovic era o decizie bună, dar de data asta am mizat pe experiența unor meciuri importante. Când joci meciul care poate să însemne chiar îndepărtarea aproape definitivă de playoff trebuie să mizezi pe un jucător cu mai multă experiență. Fenn dacă avea mai multă prospețime fizică în ultimele 10 minute, cu siguranță ne-ar fi ajutat mai mult. Nu Fenn sau Radulovic sunti jucătorii care câștiga meciul. Pe fondul unui joc bun de echipă am avut 20 de puncte avantaj, pe fondul unui joc slab de echipă, diferența s-a pierdut, dar repet nu pot fi supărat pe jucători. Trebuie să vedem unde am greșit și cum putem să corectăm. Să păstrăm cele 20 de minute bune, să le ducem la mai mult, la 30, pentru că 40 de minute perfecte nu vor exista în sport niciodată. Mai ales după 4 înfrângeri consecutive când presiunea este uriașă.”

 Pe final, Dragan Petricevic a mulțumit fanilor care au cântat și aplaudat tot meciul

 “Multumesc publicului și galeriei. Sper să fie o întoarcere definitivă, pentru că în momentele cheie sala ne-a purtat spre victorie.”   

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Ma bucur
    Salut revenirea galeriei la meciurile Timisoarei, baschetul e si mai frumos in sali cu atmosfera, nici nu se compara

    cu 10 ani în urmă (20.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!