Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Nu consider că acest sezon este încheiat”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
04.03.2014

La finalul jocul dintre echipa sa, BC Timișoara, și Energia Rovinari, Dragan Petricevic a declarat că este extrem de dezamăgit și a ținut să sublinieze că deși nu dorește să acuze direct vreun jucător, el nu poate face mai mult decât să deseneze schema da joc. Marcarea de puncte este treaba celor din teren: 

„Mi-e foarte greu să-mi găsesc cuvintele potrivite, simt doar un sentiment de dezamăgire că nu am reușit ce ne-am propus. Am pierdut meciul în primele 10 minute. Echipa a fost vădit copleșită de emoție și de importanță jocului. Eu antrenez acești jucători de trei luni și nu doresc să vorbesc de mentalitatea lor de învingători. Din păcate nu facem față acestor meciuri indiferent cât de bine ne pregătim, ieșim din vestiar palizi. Noi am consumat foarte multă emoție, multe sentimente și multă energie la meciul cu Oradea și așa cum v-am spus e foarte greu să aduc echipă la un nivel normal să repete un asemenea meci. Faptul că trebuia să alergăm după Energia după primele 7 - 8 minute ne-a costat foarte mult. Ei nu sunt o echipă de juniori, au un lot mai echilibrat și o bancă mai lungă decât noi și cu siguranță această echipă și dacă noi am fi condus la începutul meciului tot ar fi fost greu de învins. Dar mai ales când noi alergăm după ei după o diferență de 14 puncte. 

Trebuie să continuăm, cu siguranță nu punem lacăt la club dacă un sezon e mai puțin reușit. Aceasta este echipa, ei au adus și multe bucurii timișorenilor. Acum trebuie să arătăm tărie de caracter și să ne comportam ca orice club serios, să rezistăm la critici și să continuăm cu ce ne-am propus pentru sezonul următor. 

Nu consider că acest sezon este încheiat, el se va încheia ori pe 5 aprilie dacă nu intrăm în playoff ori mai târziu. În acest moment șansele sunt foarte mici. Dacă învingem în cele 5 meciuri care au mai rămas, cu 14 victorii există destule calcule favorabile pentru a ajunge în playoff dar depindem de rezultatele altora. În primul rând, depindem de noi la fel ca și azi când nu am reușit să facem față. În sport există jucători cu mare experiență care la final de meci au o aruncare deschisă când este o diferență de 2 - 3 puncte. Eu ca antrenor nu am acuzat jucătorii niciodată dar treaba mea este să creez această aruncare deschisă. Noi am creat-o dar mai departe ...  când ceva este sortit eșecului mereu există mai multe întrebări și mai puține răspunsuri.”

În urma acestei înfrângeri, BC Timișoara a ajuns la 12 înfrângeri și numai 9 victorii, rămânând sub linia celor 8 echipe cu șanse de a juca în playoff.

18 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Evidenta
    D-l Petricevic, multa teorie in jurul unor lucruri care ar trebui spuse direct. Este o rusine ca la bugetul actual al echipei aceasta sa nu prinda play-off ul. Ca de multe ori in ultimii ani selectia la acesta echipa s-a facut complet gresit. A facut-o dl Costescu si a continuat-o dl. Petricevic care i-a adus pe FENN si pe Vasoevic care au fost cei mai slabi in ultimele meciuri. Echipa asta are cei mai slabi pivoti din divizie, si pivotul de la Timba le da clasa lui Fenn si Radulovic.O echipa nu poate sta intr-un jucator indiferent cat de bun ar fi.Tinem doi straini pe banca, nu avem romani de calitate, alternam jocurile foarte bune cu cele slabe, nu mai stie nimeni ce sa creada despre aceasta echipa dar rezultatul este dezastruos pentru pretentiile si banii cheltuiti.

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    .....dragan
    Hai Dragan,sta in puterea ta sa rezisti(presiunii),suporterii din Timisoara nu se compara cu vulturii astia din Sibiu.

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    lipsa de jucatori
    Daca Timisoara avea inca un jucator-doi putea castiga lejer ultimele meciuri. Nu se poate face performanta (oricata daruire exista si oricat e de bun tehnicianul) cu doar 3-4 jucatori buni si restul mediocri (aproape imposibil de bagat pe teren)

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Suntem copii?
    Sezonul este incheiat! Si intr-un mod destul de urat. S-a tot sperat ca ne revenim, dar degeaba. Punct si de la capat? Doar un copil mai crede ca facem 5 victorii din 5 iar ailalti stau degeaba, respectiv Craiova, Rovinari, Pitesti sau chiar si Steaua nu reusesc doua. A spus-o la nervi si la emotie. Nu prea mai are ce sa mai spuna. Ba da, pardon, ca nu joaca el in teren! Inseamna ca nici cel de dinainte nu juc el pe teren, deci...ramane mai mult vina echipei!

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @nimsoc10
      Nu interpreta gresit declaratia sa. Succesul unei echipe se datoreaza atat antrenorului cat si jucatorilor. Ceea ce a spus el este ca el si-a facut in mare parte treaba, adica a stabilit scheme de joc care sa aduca jucatorii in pozitie de aruncare fara om pe el. Vezi doar meciul cu Oradea cand Gacesa era singur-singurel pe aruncare si daca marca victoria era a Timisoarei. Degeaba este antrenor bun daca nu te ajuta si jucatorii. E adevarat ca reciproca nu e intotdeauna adevarata cum avem exemplul Asesoftului care, dupa parerea mea, castiga datorita echipei, antrenorul fiind mult sub nivelul lotului.

      cu 10 ani în urmă (05.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    reclama
    Cam mare reclama la Petricevici

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    frumos
    Ce altceva ar mai putea zice, păcat că toată lumea doar promite lucruri frumoase dar nu le poate realiza. Dacă nu sînt în stare nu prea ar avea ce căuta la acest nivel.

    Din păcate anul acesta la fel ca anul trecut a apărut acest blocaj peste care nimeni nu e în stare să treacă. Cea mai mare vină cred că o are conducerea altfel nu-mi explic cum de acest grup clachează an de an.

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Dragan
    Cu tot respectu Dragan, e bine ca tu tot speri, la noi ti-ai luat talpasita brusc si ne-ai lasat cu ochii in soare cand ai vazut ca echipa merge cam prost ... S-a terminat Dragan din pacate pentru Timisoara, nu ii lua de prosti pe suporterii timisoreni...

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Eu il consider un f. bun antrenor si avand in vedere ca a preluat grupul din mers, sunt de parere ca nu el este vinovatul principal. Inteleg frustrarea unora-altora de aici insa este extrem de greu sa ai rezultate imediate cu un nucleu de jucatori, pe care nu tu i-ai ales si care hai sa recunoastem, in afara de 3-4 jucatori nu se ridica la nivulul asteptat, solicitat. De acord aici cu gratian cormos.

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    erebus
    Eroare. Pe Fenn, Gacesa, Vasojevic, Dragan i-a adus. Si toti joaca in primii 5! Asa ca joaca cu un nucleu de jucatori pe care el l-a ales!

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      @nimsoc 10
      Tu vrei sa zici ca in mijlocul campionatului iei jucatori care iti plac tie?!
      Iei ce gasesti pe piata.
      Mai da-i sansa si sa mai dea si managementul Timisoarei si o sa vezi ca o sa faca treaba.
      Bineinteles e doar parerea mea!

      cu 10 ani în urmă (05.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    ?
    Sa nu-mi spui ca ei sunt de fapt cei 3-4 jucatori care se ridica la nivelul asteptat?!

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @nimsoc10
    Ai dreptate, nu sunt cea mai fericita alegere, poate doar Gacesa a confirmat. In schimb nu trebuie uitat ca a trebuit sa aduca jucatori la jumatatea sezonului iar jucatori foarte buni care sa nu aiba angajament sunt foarte greu de gasit : ori vin dupa o perioada mai mare de inactivitate ori au pretentii salariale exagerate. Deci nu poti acuza 100% selectia cand antrenorul este nevoit sa o faca in pripa. Eu zic sa-i judecam selectia sezonul urmator, asata binenteles daca va mai primi credit de la conducere ceea ce eu sper din toata inima.

    cu 10 ani în urmă (05.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Deja vu
    Timisoara s-a cam saturat de cand asteapta sa vina noul an cu promisiuni care tin cateva etape apoi se realizeaza ca totul e o teapa si se asteapta din nou ,, noul an'' cand o sa se faca si o sa se dreaga.Vinovati pentru prestatia catastrofala de anul acesta sunt in ordinea vinovatiei : conducatorii clubului: De Maio, Tritoiu si cine mai freaca menta pe acolo,apoi fostul antrenor Costescu care a platit cu postul si cu faptul ca nu-l mai angajeaza nimeni 10 ani de acum incolo,unii dintre jucatori(lista ar fi prea lunga si daca atata pot vina este a celor care i-au adus).Petricevic are vina ca a adus jucatori slabi (Fenn si Vasoevic)dar are poate circumstanta atenuanta ca in timpul sezonului e mai greu de adus jucatori buni la un pret rezonabil

    cu 10 ani în urmă (05.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Toata lumea vorbeste de cat de multi bani s-au cheltuit pe aceasta contraperformanta. Eu nu inteleg unde is banii...Dragan a adus ca titular o rezerva a echipei de acum 4 ani. Pai de unde performante?

      cu 10 ani în urmă (05.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    erebus
    Nu-mi place polemica, e bine ca discutam. De ce a adus ce nu i-a placut? Sau de ce situatia e mai grava ca atunci cand a preluat echipa? Nu l-a obligat nimeni sa revina, nu? Banuiesc ca a crezut ca poate remedia situatia. Dar oare chiar asa grava era? Nu e placut sa nu prinzi un playoff - nici macar locul 8 - intr-un an in care nu retrogradeaza nimeni, si cu o echipa platita la zi, nu ca la altii! De aici si supararea. E de neconceput. Si nimic nu poate repera acest lucru.

    cu 10 ani în urmă (05.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ca si joc al echipei era mult mai grava. Am vazut Timisoara in tur in cateva meciuri, dar nu intregi si in meciuld e la Cluj in special. Echipa era un zero barat in meciul de la Cluj. Cu Dragan s-au schimbat multe in bine, dar finalurile de meci stranse au fost decise de valoare ssau de lipsa ei.

      Orice s-ar spune, jucatori adusi la mijlocul sezonului care sa confirme sunt rari si pe bani foooarte multi. Eu la Cluj stiu 3 din o gramada de schimbari de astea pe parcurs...Dykes, Morris si Buckman. In rest Allen, Blackmon, Rich, Jones, Milacic, Strowbridge, partial si LaGrange si Roberts...toti au fost jucatori care nu au fost deloc ce trebuie. O echipa conceputa prost nu o poti redresa asta e o chestie care am vazut-o ani de zile. Daca toti clujenii nu am sperat atunci cu Baldwin ca echipa va zburda in playoff dupa un sezon mizerabil, atunci nu stiu cine o sperat...si un final prost dupa 68-62(cu 2,3 min inainte de final) in meciul decisiv de la Sibiu ne-a dovedit ca ce incpee prost se termian si mai prost. Nu imi venea sa cred ca un antrenor de o valoare fara discutie nu se poate adapta jucatorilor care ii are si pierde pe un final de meci in afta spectaculosului, dar rigidului Petrea a lui Somer(cel mai bun antrenor avut de Sibiu alaturi de Misha).
      Timisoara a avut in acest sezon petarde, nu jucatori. Eu unul nu mi i-as dori in echipa pe niciunul in afara de Jovanovic si Lapuste...pt ca Lapuste te poate ajuta, dar nu sa iti faca minuni pt ca vremea lui a apus de vreo 2 ani

      cu 10 ani în urmă (05.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    free62
    Buna intrebare. Unde-s banii? Pe ce s-au cheltuit? Se presupune ca pe acesti jucatori. Atunci, de ce nu joaca sau de ce nu au jucat pentru a avea rezultate si performanta? Nu poate fi doar ghinion!

    cu 10 ani în urmă (05.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!