Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Nu mai avem voie să facem pași greșiți”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
02.03.2014

Luni, 3 martie, BC Timișoara joacă un meci foarte important cu Energia, iar Dragan Petricevic spune că echipa sa trebuie să reușească o minune și să se impună în toate cele 6 dueluri care au mai rămas  din sezonul regulat.

Cu siguranță, faptul că bănățenii au pierdut mai multe partide în ultimele secunde și-a lăsat amprenta asupra jucătorilor, iar acest lucru îi îngreunează sarcina lui Petricevic de a-și motiva elevii. 

”Suntem triști din cauza ultimei înfrângeri, dar si din cauza unpr factori de care nu e cazul sa vorbesc eu. cred că am fi meritat să câștigăm acel meci. Nu este pentru prima dată când am scăpat victoria în ultimele secvențe ale jocului, s-a întâmplat cu Craiova, s-a întâmplat cu Asesoft, cu Târgu-Mureș. Acesta e sportul. Dacă am fi cîștigat aceste 3-4 meciuri tot ce făceam la club era extraordinar, dar le-am pierdut, așa că totul este considerat foarte prost. Din păcate, trebuie să facem față și situațiilor de genul acesta, continuam să ne luptăm, cu toții suntem conștienți că nu mai avem voie să facem pași greșiți. Sperăm că dacă am pierdut destule victorii în ultimele secunde, să reușim să facem o minune și să câștigăm cele șase rămase. Este a patra oară când trebuie să intrăm în sală a doua zi după o înfrângere și mai ales eu ca antrenor să găsesc cuvintele potrivite încât sa revenim ca și când nu s-a întâmplat nimic. Poate cu 1% mai multă atenție, noroc, altă abordare plus alți factori, poate aveam 4 victorii mai mult și eram pe locurile 5-6. Niciodată în cariera mea nu am avut așa discrepanțe între cum muncim și ce jucăm și rezultate.. Dacă cineva trebuie să preia răspunderea pentru aceste rezultate, o preiau eu, dar cred că mai avem de muncit și sunt convins că vor veni și bucurii. Una peste alta este sport.”

Referitor la partida cu Energia Rovinari, tehnicianul bănățenilor a amintit de faptul că oltenii s-au întărit în ultima săptămâna și asta îi face și mai periculoși:

„Rovinari este o echipă grea din campionat, meciurile pe care le-au pierdut au fost la diferențe foarte mici. Acum s-au și întărit prin aducerea lui Vasile Ștefan de la Chiajna, membru al lotul național de seniori și a unui nou jucător pe poziția patru în locul lui Kakaroudis. Deci au destul de multe soluții și la străini și la români cu experiență. În schimb, noi trebuie să ne revenim.”

Dragan Petricevic a vorbit și despre faptul că Timișoara a avut parte de arbitraje părtinitoare în mai multe partide, iar acest lucru a influențat decisiv echipa învingătoare și felul în care este văzută echipa.

„Eu am atras atenția asupra unor lucruri, care nu s-au întâmplat pentru prima dată. Când e vorba de un meci pierdut la un punct sau câteva aruncari, una sau două decizii la momentul potrivit pot cântări foarte mult. Eu vă spun cu mâna pe inimă că în fiecare dintre cele patru meciuri pierdute la mustață au existat destule decizii prin care nu am fost lăsați să facem un pas decisiv către victorie. Dar cu toate acestea și noi am avut câte o aruncare sau două la final cu care puteam închide soarta meciului. Dar nu vreau sa acuz jucătorii, prefer continuitatea și munca. Dacă am avea tot sezonul la dispoziție alta era situația. Eu personal am învățat să nu mă cert cu proștii, pentru că un prost te aduce la nivelul lui și te bate prin experiență. Nu pot să pun la suflet tot ce spune unul și altul, eu știu că  în 4 meciuri am fost la o aruncare de victorie. Într-unul din ele am fost egalați după o fază cu 3 pași și nimeni nu mai vorbește despre asta. Asta înseamnă că lumea nu mai respectă un fenomen. Eu nu doresc să îmbin aceste sentimente cu ce muncesc cu jucătorii.”

Partida dintre BC Timișoara și Energia Rovinari va fi transmisă în direct de DigiSport luni, de la ora 19:30.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    ...
    Un antrenor foarte bun caruia daca i se ofera si conditii poate face performanta. Ceva se intampla p-acolo la Timisoara si problema nu vine de pe parchet.

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!