Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Pentru mine Timișoara mereu a fost un club și un oraș la care vreau să mă întorc”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.06.2019

Dragan Petricevic: „Pentru mine Timișoara mereu a fost un club și un oraș la care vreau să mă întorc”

Dragan Petricevic revine pe banca prim-divizionarei de pe Bega după aproape patru ani de la precedentul mandat. Antrenorul bosniac și-a luat în acest timp și cetățenia română și locuiește oficial la Timișoara. Acesta a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ca noul antrenor al alb-violeților.

„Cred că e de prisos să spun că mă bucur că sunt din nou în Timișoara, orașul în care locuiesc oficial și cu actele. Între timp am devenit și cetățean român cu adresa aici. Cu siguranță nu o să trăim din amintiri, fie că sunt bune sau mai puțin frumoase. Nu avem motive să trăim din nici un fel de amintiri. Pur și simplu trebuie să vedem ce e în față, ce ne așteaptă. Ne așteaptă un sezon dificil. Fiecare sezon în parte a fost mai dificil decât cel precedent, mai greu. Se anunță un sezon, din ce am auzit, foarte echilibrat, și noi trebuie să ne pregătim foarte, foarte bine pentru ce avem de făcut”, a declarat Dragan Petricevic.

Acesta a semnat pe 3 ani cu gruparea pe care, cu alte denumiri, a dus-o spre 2 Cupe ale României, în 2010 și 2015.

„Un contract valabil pe 3 ani de zile cu obiectivele care au existat de fiecare dată când am lucrat împreună. N-are nici un rost să ne impunem obiective, singuri suntem oamenii performanței și singuri dorim să obținem rezultate cât se poate de bune. Când s-au câștigat cupe și s-au jucat finale, nu au fost obiective nici finala, nici cupe, s-a ajuns acolo. Trebuie să fim foarte obiectivi, să înțelegem că este sport și că mereu trebuie să existe un învingător și o echipă învinsă și că orice este posibil. Nu e doar un clișeu, este o realitate. Dorința de a învinge și de a obține un loc cât mai bun e în noi, nu e nevoie să scrie undeva pe hârtie”, a adăugat tehnicianul de 50 de ani.

Petricevic își dorește să vadă o energie pozitivă în teren din partea echipei sale.

„Nu o să facem rabat la performanță, o să încercăm să păstrăm performanța ca și până acum. Promisiuni nu pot să vă dau, sezonul este foarte complicat. Faptul că s-a schimbat din nou sistemul competițional, s-ar putea pentru unele echipe să fie de bun augur, pentru altele nu. Depinde cine va găsi mai repede chimia la echipă.  Sunt unele echipe care joacă mai bine la începutul sezonului, altele la final. Noi o să încercăm să fim echipa care să joace cu aceeași energie tot timpul, ăsta este lucrul pe care îl dorim, să avem energie pozitivă pe teren”.

Petricevic avea contract cu Etoile du Sahel până în 2021. Antrenorul a declarat că i-a fost greu să rezilieze contractul cu echipa pe care o conducea spre Cupa Campionilor Africii la începutul acestui deceniu.

„Nu mi-a fost ușor să reziliez contractul acolo în Tunisia nu din punct de vedere al actelor, ci din punct de vedere uman, deoarece acolo am găsit o atmosferă extraordinară. Am antrenat la Etoile du Sahel în 2011-2012, atunci am câștigat 3 trofee, printre care și Cupa Campionilor Africii. Atmosfera la secția de baschet a fost una excepțională. Chiar am lucrat cu multă plăcere, cu mult drag și mă tem că unele legături nu vor mai rămâne la fel cum au fost înainte. Există un lucru pe care banii n-au cum să-l plătească, când simți că ești iubit de jucători, de oamenii cu care lucrezi, că se bucură foarte mult de prezența ta. Acest lucru l-am simțit acolo și asta nu se poate măsura în bani.

Dacă nu era vorba de Timișoara, cu siguranță în acest moment nu știu dacă aș fi acceptat așa ușor. Să nu credeți că după ce am pus piciorul pe pământ românesc imediat au venit zeci de oferte. Au fost câteva propuneri, tatonări, nu doar din România, dar nu foarte concret. Și nu ceva ce m-ar face să las Etoile du Sahel”, a mai spus Petricevic.

Acesta a fost în negocieri cu SCM Timișoara și vara trecută, dar atunci nu s-a ajuns la o înțelegere. În acest an cele două părți s-au înțeles și Petricevic revine la Timișoara pentru un al 3-lea mandat pe banca „leilor” după aproape patru ani de la precedentul.

„Pentru mine Timișoara mereu a fost un club și un oraș la care vreau să mă întorc. Cred că e și firesc. La fel de bine cum Serbia e destul de aproape, doar Ilie știe câte propuneri de antrenor primește la finalul fiecărui sezon. Sunt zeci de antrenori interesați și mai ales în campionatul românesc vă garantez că nu sunt doar zeci. Pentru Cluj erau sute, probabil, interesați să preia echipa după ce a plecat Silvășan. Adevărul este că am vrut să mă întorc acasă, una peste alta. Aici locuiesc, soția mea este în Timișoara. Cu siguranță că aș fi vrut să mă întorc, doar că acum s-au îndeplinit condițiile în care putem să lucrăm foarte bine împreună, să continuăm să facem performanță împreună”.

Petricevic îi ia locul în funcția de antrenor principal lui Cristian Bota. Acesta a condus echipa din decembrie, după despărțirea de Miodrag Perisic. Bota rămâne în staff-ul formației de pe Bega, ca antrenor secund, iar Nenad Markovic continuă ca scouter.

„Consider că evoluția echipei în situația în care au avut un sezon foarte greu din mai multe puncte de vedere, pe lângă problemele materiale și administrative s-a trecut și printr-o schimbare de antrenor, eu consider că este un sezon foarte bun unde a lipsit o aruncare reușită să intre în semifinalele campionatului. Felicitări întregului colectiv. Continuăm cu aceiași oameni care au fost și până acum”.

Formația timișoreană are timp până la 1 iulie să termine de achitat datoriile către foștii jucători, iar oficialii erau optimiști că se vor rezolva problemele până atunci și că echipa va putea face din nou transferuri internaționale. Dar acest lucru va avea urmări asupra bugetului pentru sezonul următor, care va fi mai mic.

„Și dacă era rezolvată, vă spun sincer acum, sunt cea mai expusă persoană ca antrenor aici la Timișoara Acum se vor trezi destul de multe persoane care nu mai veneau pe la sală de ceva timp, de la susținători până la contestatari, se vor trezi toți. Cu tot respectul față de toată lumea, eu consider că sunt foarte expus și dacă era situația perfectă. Și dacă vorbeam de un buget mai mare, nu de un an un pic mai dificil. În primul rând mă bucur foarte mult că s-a rezolvat această problemă și că Timișoara baschetbalistică continuă. Mereu am dorit acest lucru. Și dacă nu eram eu acum antrenor, mă bucuram că s-a rezolvat problema. În campionatul intern ești expus mereu la foarte multe critici și contestatari, dar dacă este să le suport, mai bine să le suport acasă decât altundeva”, a mai spus Petricevic.

SCM Timișoara are programată reunirea în 15 august. Dacă se rezolvă problemele cu datoriile din trecut, alb-violeții vor face parte din prima grupă valorică în prima fază a Ligii Naționale în sezonul următor.

Citiți și:

Dragan Petricevic este noul antrenor al SCM Timișoara

Ilie Trițoiu: „Pe Dragan l-am dorit și sezonul trecut, dar au fost niște mici detalii”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!