Stiri Acvile

Dragan Petricevic: „Se vede un progres față de prima fereastră de calificare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.02.2018

România a suferit a treia înfrângere în calificările pentru europeanul din 2019. Slovenia s-a impus cu 78-70 și a obținut a 4-a victorie din tot atâtea posibile în grupa E.

Spre deosebire de meciul tur, Acvilele au reușit o evoluție mult mai bună și au revenit de la -10 în sfertul trei. Tricolorele au preluat conducerea în ultima perioadă de joc, dar gazdele au gestionat mai bine finalul. Selecționerul Dragan Petricevic crede că diferența de la finalul partidei este mincinoasă.

„În ciuda rezultatului final, eu îmi felicit jucătoarele pentru spiritul de luptă de care au dat dovadă. Dacă ne-am pierdut luciditatea în ultimele minute, eu cred ca e doar din cauza faptului că ne lipsesc mai multe acțiuni împreună. Deja eu cred că se vede un progres față de prima fereastră de calificare, cea din noiembrie. Am început sa ne cunoaștem mai bine, jucătoarele să înțeleagă mult mai bine filosofia mea și acest lucru s-a văzut și în rezultate: am câștigat în Finlanda, dar, mai ales, am jucat foarte bine aici, în Slovenia. Diferența de azi de pe tabelă este mincinoasă. Eu cred ca am jucat un baschet bun”, a declarat Dragan Petricevic după meci, citat de site-ul federației.  

Selecționerul a vorbit și despre planurile pe termen scurt, dar și despre următorul european, din 2021.

„Vom vedea când vom găsi o perioadă de cantonament în vară, pentru ca să remediem lucrurile care încă au scârțâit în jocul nostru, astfel ca în noiembrie să ne continuăm ascensiunea. Veți spune că e ciudat ce zic, fiindcă nu mai avem șanse de calificare. Însă eu cred că, dincolo de obiectivul sportiv imediat, noi lucrăm acum pentru pregătirea generației tinere care bate la porțile naționalei. De aceea am spus că sper să ne continuăm ascensiunea; deja în lotul de senioare au apărut nume precum Irina Părău, Ioana Ghizilă, Teodora Neagu, Tunde Kilin. Mai avem un fond de jucătoare valoroase care studiază în SUA. Așadar miza baschetului feminin românesc e mult mai mare. Sper să continuăm această traiectorie ascendentă, acest progres vizibil de la un cantonament la altul, de la un meci la altul, iar în 2021 să ajungem cu fruntea sus la Europene", a adăugat Petricevic.

Acvilele încheie meciurile din această campanie pe teren propriu, în luna noiembrie. Partidele cu Franța și Finlanda se vor în 17 și 21 noiembrie.

România ocupă locul 3 în grupa E, cu 5 puncte. Slovenia este prima cu 8, iar Franța este pe doi cu 7 puncte. Se califică la turneul final din Serbia și Letonia prima clasată din cele opt grupe. Pe lângă gazde, vor mai fi la acel turneu și 6 cele mai bune locuri doi din calificări.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ciudat
    ca se califica numai locul 1 din grupa. nu cred ca am mai auzit de asa sistem competitional

    cu 6 ani în urmă (15.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Sistem de calificare
    Din cele 8 grupe a cate 4 echipe fiecare,se califica primele clasate si 6 dintre ocupantele locurilor 2(2 locuri sunt rezervate gazdelor CE 2019(Serbia si Letonia).Romania nu mai poate ocupa locul 2 decat intr-un scenariu SF in care invingem Franta si Finlanda,iar Franta pierde cu Romania si Slovenia.Atunci am egala Franta dar si atunci este o diferenta colosala de cosaveraj intre noi si Franta si la general si la meciul direct(de cateva zeci de puncte,nu retin exact,dar e uriasa).

    cu 6 ani în urmă (15.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Precizare
    Mai exact Franta are cosaveraj +145 si Romania are cosaveraj -50.

    cu 6 ani în urmă (15.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fanU :

    Felicitari fetelor
    In primul rind felicitari fetelor care au dat dovada de un devaotament total in acest meci, si cu putin noroc se putea chiar cistiga. Nici nu conteaza asa de mult daca mai sunt sanse de calificare sau nu, dar ceea ce conteaza este faptul ca am demonstrat faptul ca ne putem bate de la egal la egal desi campionatul nostru feminin este foarte modest.Respectul meu pentru fetele care au raspuns prezent in a reprezenta Romania , si nu sunt de acord cu neprezentarea unei jucatoare valoroase care ar fii putut ajuta echipa , nu ii spun numele pentru ca nu merita pentru comportamentul sau total lipsit de fair play fata de coechipiere si fata de echipa nationala.

    cu 6 ani în urmă (16.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!