Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Simt că jucătoarele noastre au un sentiment de apartenenţă faţă de Cluj”

Paul Olar

Paul Olar
13.04.2017

După o pauză de 14 ani, Universitatea Cluj-Napoca revine în finala Ligii Naţionale. Formaţia ardeleană s-a calificat în ultimul act graţie celor două succese din seria cu CSM Târgovişte.

Dragan Petricevic, antrenorul clujencelor, a vorbit despre performanţa grupării de pe malul Someşului, într-un interviu acordat Televiziunii Române.

Domnule Petricevic, un 2-0 convingător în semifinala cu Târgovişte. Cum a fost meciul?

Da, a fost un meci să spunem mai uşor decât ne-am aşteptat. Poate că am gestionat mai bine presiunea pusă pe echipa gazdă. De altfel, ambele echipe s-au aflat sub presiune. Ele au fost aproape să ne învingă acasă şi din acel meci mi-am dat seama că putem să jucăm bine. Acum am reuşit să ne apărăm mai bine decât am făcut-o în meciul de acasă, am avut o apărare bună timp de 37 de minute. Este o bucurie foarte mare, suntem în finală. Clujul are din nou o echipă finalistă şi sper ca la meciurile din finală să avem mulţi suporteri. Am spus-o şi o mai repet, toată echipa este alcătuită din jucătoare profesioniste. Au un contract, dar joacă pentru Cluj şi pentru suporteri. Nu e vorba doar de politeţe sau de propagandă. Simt că jucătoarele au un sentiment de apartenenţă faţă de Cluj.

Mai exact, ce înseamnă pentru dumneavoastră faptul că aţi calificat-o pe “U” în finală?

Nu ştiu, nu m-am gândit foarte mult la mine. Eu mă bucur când văd ce înseamnă acest lucru pentru Cluj, pentru jucătoare, suporteri şi sponsori. Nu e prima finală din viaţa mea şi nu consider că trebuie evidenţiată în mod deosebit această performanţă. Orice generaţie care a avut performanţe, şi cea de acum şi cea de acum 14 ani, şi cea de acum 28 de ani. Toate generaţiile trebuie respectate. Ştiţi cum e, noi, antrenorii, ştim că atunci când e rău, vom fi primii despre care se va discuta. Eu am destule finale şi nu am nevoie de nicio apreciere specială. Ce a însemnat pentru mine, rămâne pentru mine. Sunt încântat că am oferit o bucurie şi că ne-am întors sănătoşi acasă. Suntem înainte de Paşte şi mă bucur de felul cum s-au potrivit lucrurile. Am avut probleme în actualul sezon, probleme încă mai există. Le-am ţinut sub control şi am dus sezonul până la final.

Sepsi a trecut de Braşov în semifinale...

Încă e devreme să vorbim despre această finală, mai avem de jucat. Cu siguranţă nu vom aborda finala satisfăcuţi de ce am realizat până acum.

Se zvoneşte că jucătoarea Kesia Swanier va pleca de la echipă. Ce ne puteţi spune?

Nu are ce să se zvonească, pe mine chiar mă distrează asemenea expresii. Lumea se pare că are prea mult timp şi mintea odihnită. Swanier, atunci când am adus-o, noi am acceptat să o eliberăm după data de 17 aprilie. Ea are o fundaţie umanitară în SUA şi se va întoarce acolo. Ea va merge câteva zile în Polonia, acolo locuieşte şi chiar predă la o şcoală. Se implică în foarte multe activităţi şi nu putea nicicum să lase fundaţia. Mai exact, trebuie să se ocupe de o gală caritabilă. Kesia Swanier a adus foarte multe lucruri bune la echipă, nu doar prin prisma rezultatului. Ea a dus un suflu de profesionalism, este o învingătoare. A absolvit un colegiu excepţional şi are o educaţie remarcabilă. Vreau să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut şi o aşteptăm cu braţele deschise la Cluj.

*Foto: Mircea Roşca/sportpictures.eu

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    O "picat" netu'
    la Sf. Gheorghe?
    Lipseste comment-ul care ne explica cine-i campioana.
    Tihi ur, minden jo?

    cu 7 ani în urmă (13.04.2017)
    • CSM Târgoviște TBN:

      Tihilica
      E in silenzio stampa.

      cu 7 ani în urmă (14.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SEPSI SIC CAMPIOANA !!

    cu 7 ani în urmă (14.04.2017)
    • CSM Târgoviște TBN:

      Tihilica
      In sfarsit! Chiar ne faceam griji ca nu ai comentat la articolul asta. Ne ai salvat seara. Suntem toti linistiti.

      cu 7 ani în urmă (14.04.2017)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    old and tbn
    Un copil de 12 ani va ia la misto.

    cu 7 ani în urmă (15.04.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Nivelul 12
      tare ma tem ca , de fapt, nu varsta ci intelectul este unul similar unui pusti de 12 ani.
      Eu nu prea vad misto-ul in atitudinea d- lui TIHI.
      Sesizez insa orgoliu, incapatanarea, tendinta spre extremism.
      ...din pacate, regasim tot mai des acest gen de atitudine pe TB.....

      cu 7 ani în urmă (15.04.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      re 12
      Eu zic ca pentru cei 12 ani ai sai este destul de istet, si nu vad nici un fel de extremism daca esti fan infocat al unei echipe.

      cu 7 ani în urmă (16.04.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo U !!!
    U merita sincere felicitari indiferent care va fi deznodamantul finalei . Sper ca asa gandesc si sponsorii si pt sezonul urmator vor crea conditiile ca U sa domine clar campionatul de la prima etapa pana la marea finala . Inca odata, bravo U !!!

    cu 7 ani în urmă (15.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    da! bravo fetelor! suntem pe podium!

    cu 7 ani în urmă (18.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!