Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Singurul lucru pe care l-am cerut baschetbalistelor în ultima perioadă este să joace cu zâmbetul pe buze”

Paul Olar

Paul Olar
18.03.2017

Universitatea Cluj-Napoca și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe își dau întâlnire astăzi, în derby-ul etapei. Confruntarea trezește un interes uriaș, iar Dragan Petricevic își pregătește fetele astfel încât să se ridice la nivelul așteptărilor.

„Meciul cu Sepsi mereu trezește un interes, mai ales în acest sezon, când poate prea repede s-a vehiculat ideea unui derby între cele două echipe, sau o rivalitate în vederea câștigării campionatului între cele două echipe, însă de la bun început am repetat că noi nicidecum nu avem voie să ne pronunțăm că am fi o echipă candidată la câștigarea titlului național, și doar o echipă care din acest sezon vrea să joace un baschet cât mai bun și care vrea să urce în clasament cât de sus se poate și să trezească interesul în primul rând al Clujului în ceea ce privește echipa feminină de baschet. De la acest lucru până la statutul de derby al campionatului s-a ajuns destul de repede și trebuie să îl onorăm și trebuie să ducem această presiune pe noi. La fiecare meci jucat cu Sepsi în acest sezon, cu o echipă foarte bine condusă, structurată, antrenată și foarte frumos susținută, campioana en-titre și a Cupei României în sezonul trecut, echipă cu trofee și rezultate deosebite, jucând împotriva noastră, o echipă care și-a pierdut identitatea sportivă în ultimii zece-doisprezece ani, presiunea a fost pusă pe noi. Nu sunt un antrenor care va căuta vreun alibi vreodată, dar dacă asta este menirea noastră, de a purta acest statut și această presiune, o suportăm. O să ieșim pe teren cu presiunea suplimentară deoarece mereu la meciurile noastre cu Sepsi se spune că noi suntem cei favoriți și nu echipa din Sfântu Gheorghe, având în vedere cele enumerate mai sus”, a declarat Dragan Petricevic, conform u-cluj.ro.

Clujencele revin în propriul fief după o deplasare lungă, efectuată miercuri, la Galați. Mai mult, antrenorul spune că nu caută scuze și vrea chiar să joace finala împotriva covăsnencelor.

"Îmi doresc să ajungem să jucăm cu Sepsi încă cinci meciuri, și cred că prin asta am spus tot. Nici nu mă gândesc cine poate să aibă avantaje și dezavantaje în ceea ce privește meciul de sâmbătă. Deplasări am avut cu toții, sigur că faptul că echipa a făcut acum câteva zile peste 20 de ore pe drum și am avut un meci la Galați nu este un aspect favorabil, dar acesta este sistemul competițional. Nu am dat niciodată vina pe accidentări sau pe alte aspecte, nici când antrenam echipe masculine, vom ieși pe teren și vom juca, doresc să avem în sala plină, în primul rând pentru că de fiecare dată când jucăm la Sfântu Gheorghe vedem o încurajare pe care orice echipă și orice antrenor și-ar dori să o aibă pe terenul propriu. Echipa este susținută frenetic iar lumea stă la coadă la bilete cu o oră înainte de meciuri. Eu îmi doresc ca să fie și la noi multă lume care să vină să susțină echipa pur din motivele sportive și din niciun alt motiv, deoarece locul doi în acest sezon cred că face onoare Clujului. Jucătoarele vor fi motivate oricum, indiferent de numărul de spectatori, eu voi încerca să iau presiunea pe ele. Singurul lucru pe care l-am cerut de la ele în ultima perioadă este să joace cu zâmbetul pe buze și să găsească plăcerea de a juca, și iată că acest lucru a dat rezultate, venim după patru victorii consecutive. Într-un final, când tragem linie, se pare că motivația rezultatelor va fi cea care va prima și nu vreo altă motivație așa că așa trebuie să abordăm și acest meci. Dacă va fi sala plină, va fi un motiv de bucurie. Fanii trebuie să fie prezenți la meci în număr mare nu pentru adversar, ci pentru că această echipă a luptat și actualmente este pe locul doi. Dacă această poziție nu face cinste Clujului și Universității la o secție care a fost mai mulți ani inexistentă, atunci nu știu ce ar trebui să umple sala."

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !!
    SEPSI SIC VA CASTIGA CAMPIONATUL IN FINALA CU BRASOVUL !!!

    cu 7 ani în urmă (19.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!