Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic, despre situația de la BC SCM Timișoara: „Îmi pare rău că nu au conștientizat această problemă”

Eduard Popa

Eduard Popa
15.03.2018

dragan petricevic timisoara

În ciuda unui sezon peste așteptări reușit de elevii lui Tudor Costescu, BC SCM Timișoara se află într-o situație extrem de precară. Cu salariile neplătite de foarte mult timp, clubul de pe malul Begăi are de suferit și din cauza datoriilor pe care nu le-a stins în momentul în care BC și SCM Timișoara au fuzionat.

Astfel, Tribunalul Arbitrar Baschetbalistic a obligat BC SCM Timișoara să plătească peste 90.000 de euro datorii către Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic.

Una dintre persoanele care cunoaște foarte bine situația de la BC SCM este tehnicianul care a adus cele două trofee din baschetul timișorean, Dragan Petricevic. El era antrenor în acea perioadă la echipa de pe malul Begăi și, într-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro, anunță că a avertizat conducerea clubului cu privire la gravitatea situației:

„Am atras atenția în nenumărate rânduri conducerii clubului și am spus că gruparea este în mare pericol de a primi sancțiuni internaționale. Mai exact, i-am explicat de multe ori lui Radu Țoancă, am vorbit despre acest subiect și cu primarul Timișoarei în 2017 și am averizat că acest club poate avea de pierdut mult pe terem lung. Îmi pare rău că oamenii nu au conștientizat gravitatea problemei, la un moment dat Radu Țoancă nici nu mi-a mai răspuns, desi promisese în interviuri că datoriile se vor stinge. Ceea ce s-a întamplat este extrem de grav, pentru că nu poți să preiei doar ceea ce vrei tu și astfel s-a ajuns în această situație foarte grea. Asta s-a întâmplat și din cauza că nu ai un team managerial, sau un director dispuși să rezolve amiabil problema. Rolul unui președinte este să atragă sponsori, să aduca bani și să rezolve problemele clubului, nu ca din când în când să scrie pe facebook ‘bravo baieți’.”

Petricevic nu se află la prima situație de acest gen. El a mai trăit această experiență în 2010, când Elba Timișoara a avut probleme financiare imediat după ce a luat Cupa. Dragan explică de ce astăzi situația a fost diferită față de atunci:

„Și atunci am luat Cupa, după 4 luni în care băieții nu își primiseseră salariile. Și atunci echipa a fost preluată de autorități, de la Elba, dar acolo a fost vorba despre responsabilitate. Chiar dacă a fost dificil, cei din conducere au reușit ca într-un an de zile sa plătească toate datoriile”.

La final Dragan a avut numai cuvinte de laudă pentru actualii jucători ai lui BC SCM Timișoara, dar și pentru concitadina Timba:

„Este păcat că s-a ajuns aici, iar Timișoara poate pierde o formație de tradiție. Îi felicit pe cei de la Timba, că reușesc să se descurce fără ajutorul autorităților, dar vreau să îi felicit și pe jucătorii și antrenorul de la BC SCM, care și în această situație grea, au avut evoluții remarcabile”, a concluzionat actualul tehnician al formației feminine a U Cluj-Napoca.

Și Dragan Petricevic a fost victima proastei gestionări a situației de către conducerea BC SCM Timișoara. Tehnicianul are de primit înapoi 4 salarii de la club, dar a admis în trecut că nu a dat echipa în judecată, din respect pentru comunitatea din Timișoara. 

*foto: Pro Sport

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!