Stiri Vulturi

Dragan Petricevic este cetățean român

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.07.2018

Dragan Petricevic și-a luat cetățenia română la mai mult de 20 de ani de la primul contact cu țara noastră. Antrenorul originar din Sarajevo a preluat „U” SM Invest Cluj la începutul anului 1996 și a câștigat titlul. A fost primul tehnician străin care și-a trecut în palmares medalia de campion atât la masculin, cât și la feminin.

Antrenorul de 49 de ani a anunțat pe contul să de facebook că este Român și oficial și că de Centenar s-a „unit” și el cu România.

În sezonul precedent a antrenat echipa de fete de la Universitatea Cluj-Napoca, pe care a preluat-o în octombrie 2015 și a readus-o în finala campionatului după mai mult de un deceniu. Deși avea contract și pentru sezonul viitor, tehnicianul este liber după ce a fost înlocuit de la gruparea de pe Someș unde a fost o schimbare bruscă de management. Dacă va continua la o echipă din România, aceasta va economisi cu taxa de licență și viza anuală. În sezonul trecut, taxa a fost de 50 de lei pentru un antrenor român (conform RGOC) și de 2000 de euro pentru tehnicienii străini.

Dragan Petricevic a debutat ca antrenor principal la Cluj, când avea 27 de ani. A fost primul antrenor străin din baschetul românesc, la venirea la Cluj. Este primul stranier care a condus o echipă spre titlu în România atât la masculin, cât și la feminin.

Primul său titlu este cel din sezonul de debut, în 1996. La începutul anilor 2000 a câștigat patru campionate consecutive: două cu West Petrom Arad (2001, 2002), unul cu Livas Târgoviște (la feminin în 2003) și unul cu Asesoft Ploiești (în 2004). Cu prahovenii a făcut eventul. În 2010 și 2015 a câștigat Cupa României cu ELBA și BC Timișoara.

Și-a trecut în palmares Liga Campionilor Africii, în 2011, cu Etoile du Sahel. Pe lângă echipele amintite deja, în România a mai antrenat pe Poli Iași, Farul Constanța, CSU Sibiu și echipa feminină a Universității Cluj. Din octombrie 2017 este selecționerul naționalei de senioare a României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!