Stiri

Dragan Petricevic, noul antrenor al selecţionatei feminine de baschet a României

Dan Oancia

Dan Oancia
02.10.2017

Dragan Petricevic - selecționer naționala de senioare a României

Consiliul Director al Federaţiei Română de Baschet a validat astăzi numirea lui Dragan Petricevic, care va ocupa funcţia de antrenor principal al naţionalei României de baschet feminin. Bosniacul îl va avea ca şi colaborator pe orădeanul Attila Vereş.

„Mulţumesc FRB pentru încrederea acordată. Sunt foarte onorat de această numire şi voi face tot ce stă în puterile mele pentru a ne îndeplini principalul obiectiv, califacarae la CE din 2019. Sunt nu doar onorat, ci şi fericit pentru numire, deşi sunt conştient de riscurile şi expunerea pe care postul de selecţioner le aduce de la sine în orice sport din România zilelor noastre. Din păcate, azi nu există nici raţionament în comentarii, nici toleranţă sau obiectivitate, iar de răbdarea sau planificarea unui proiect de reconstrucţie nici nu mai e cazul să vorbim, dar toţi aceşti factori negativi nu ajung să-mi diminueze din optimismul şi încrederea pe care o am în jucătoarele noastre şi din convingerea că putem să ne calificăm la Women's EuroBasket 2019. Suntem într-o grupă dificilă, pornim cu şansa a treia, dar eu sunt convins că putem să ajungem la turneul final”, a declarat antrenorul României, Dragan Petricevic, pentru frbaschet.ro.

Astfel, Dragan Petricevic va fi succesorul lui Miroslav Popov, care a fost la cârma „tricolorelor” în campania de calificare de la EuroBasket Women 2017. Petricevic a condus în această vară naționala formată din jucătoare sub 25 de ani la Jocurile Francofoniei.

Selecţionerul a avut şi un mesaj pentru viitoarele „tricolore” cu care va face echipă.

„Hai să fim maturi, hai să credem unii în alţii. Să înţelegem că orice sportivă are slăbiciuni, că greşeşte şi uneori pierde din încredere, dar când simte că are alături coechipierele, surorile de luptă, care sunt împreună la bine şi la greu, atunci va fi mai puternică din toate punctele de vedere. Aspecte ale vieţii precum unitate, toleranţă, maturitate, încurajare, încredere sunt tot mai rare în viaţa cotidiană, dar voi aveţi calitatea umană, intelectuală şi sportivă pentru a deveni modele prin această calificare. Hai să ne bucurăm de baschet şi de faptul că suntem împreună”, le-a transmis Dragan Petricevic „tricolorelor”.

Din staff-ul tehnic mai fac parte Mijlan Medved (scout), Mircea Nuţescu (kinetoterapeut/preparator fizic), dr. Lucian Chetan (medic), Claudiu Fometescu (antrenor federal), Traian Racu (team manager), respectiv Attila Vereş (antrenor secund).

„Acvilele” vor debuta pe data de 11 noiembrie, în sala „Antonio Alexe”, la Oradea, împotriva Sloveniei. Din grupa de calificare la Women's EuroBasket 2019 mai fac parte Franţa și Finlanda.

CITEŞTE ŞI: Annemarie Godri-Părău revine la echipa națională

Foto: facebook - Dragan Petricevic

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    nationala baieti
    Il vroiam la nationala masculina...

    cu 6 ani în urmă (03.10.2017) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Merita !!!
    Adevaru` e ca merita omu`. Mai ales dupa "performantele" de la Jocurile Francofoniei. Da chiar asa, cine stie unde este (pe harta) fabulosul stat MALI?

    cu 6 ani în urmă (04.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!