Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu, încă o performanță excelentă în Grupa Roșie

Eduard Popa

Eduard Popa
04.02.2019

SCM Timișoara este revelația Grupei Roșii în Liga Națională de Baschet Masculin. Elevii lui Cristian Bota au câștigat contra celor de la U-BT Cluj, scor 80-78 și au obținut astfel cea de-a treia victorie din tot atâtea posibile în Top 6. Celelalte două victorii au venit în fața celorlalte pretendente la titlu: CSU Sibiu și CSM CSU Oradea.

Tânărul Dragoș Diculescu a avut prestații excelente în partidele din această perioadă, profitând de mai mult timp pe parchet și de încrederea pe care i-a acordat-o tehnicianul român. Dacă în meciul cu CSU Sibiu a înscris 5 puncte cu 2 recuperări în 17:34 minute, Diculescu a explodat contra Oradiei (11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și contra lui U-BT Cluj (11 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări). Astfel, în top 6 el are o medie de 9 puncte, 3,3 recuperări și 3 pase decisive. Mai mult, are și un procentaj excelent de 70% de la 3 puncte (7/10).

De-a lungul întregului sezon, fostul jucător al lui CSM Steaua a adunat medii de 5,5 puncte, 3,1 recuperări și 2,1 pase decisive, cu un indice al eficienței de +8,5 unități și cu medii de 55,9% de la 2 puncte și 53,3% de la 3 puncte (16/30), totul în 21:59 minute pe meci, în 17 partide.

Spre comparație, Nandor Kuti, cel mai bine cotat jucător român U23 din LNBM, are medii de 5,9 puncte, 4,1 recuperări și 2,1 pase decisive, având același indice al eficienței, +8,5. Kuti beneficiază însă de 27:40 minute în cele 16 meciuri jucate. El a lipsit în partida cu SCM Timișoara, iar absența sa s-a resimțit pe deplin la clujeni.

Așadar, dacă am face un clasament al jucătorilor care beneficiază cel mai mult de regula U23, atunci Dragoș Diculescu ar fi cu siguranță în fruntea acestuia. Rămâne de văzut dacă tânărul baschetbalist român, care va împlini abia în august 20 de ani, va reuși să țină în continuare acest nivel.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!