Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu, prestație excelentă în victoria Timișoarei de la Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
26.01.2019

dragos diculescu

SCM Timișoara a reușit o victorie de efect pe terenul campioanei României, CSM CSU Oradea, scor 88-85, în a doua rundă din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Vladan Vukosavljevic a fost din nou cel mai bun marcator al bănățenilor. Uriașul pivot al Timișoarei a înscris 27 de puncte, cu 8 recuperări și 2 pase decisive. El a adunat 10/17 din acțiune, cu 3/6 de la 3 puncte și 4/5 la libere. Vukosavljevic a ținut pe linia de plutire Timișoara, până spre finalul meciului, când a beneficiat de precizia celorlalți țintași din echipă.

Dintre ei s-a remarcat cel mai mult tânărul internațional U20 Dragoș Diculescu. Românul a strâns 11 puncte, 4 pase decisive și 4 recuperări. El a adunat 4/5 din acțiune, cu 3/3 de la 3 puncte și un excelent +19 indice al eficienței. Diculescu a înscris coșul care a egalat situația la 83, cu două minute rămase de jucat din meci.

A fost a doua cea mai bună prestație stagională pentru Diculescu, după cele 17 puncte înscrise în partida din 17 decembrie cu BCM U Pitești, câștigată de Timișoara cu 99-83. În acest sezon, Diculescu are medii de 5,2 puncte, 3,9 recuperări, 1,9 pase decisive, 8,1 indice al eficienței și un procentaj de 52% de la 3 puncte!

Pe lângă cei doi jucători, s-au mai remarcat americanii Brandon Randolph (12 puncte) și Sherwood Brown (11 puncte), dar și sârbul Nikola Pesakovic, care a înscris 12 puncte.

Etapa viitoare, SCM Timișoara va primi vizita celor de la U-BT Cluj, în etapa a treia a Grupei Roșii. Așadar, Dragoș Diculescu va avea o confruntare cu poate cel mai bine cotat jucător U23, Nandor Kuti.

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Dragos Diculescu!
    Un tanar de care,pana sezonul acesta nu stiam foarte multe.Sunt placut surprins de el.Are tupeu,mana buna.De el depinde,de acum!Imi pare rau de Tohatan,un tanar energic sezonul trecut,putin cam dezordonat in joc care sezonul asta nu este folosit din pacate.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Dinculescu e impresionant cu adevărat sezonul ăsta. Pe atac se bagă acolo în 0 grade și ți le dă de te saturi (dacă nu stai în el). Să vedem cum se va descurca și restul sezonului, dar până acum pare cel mai bun U23 din țară, ca linie statistică. Tohatan joacă acceptabil zic eu, deoarece la noi mai sunt Brosser și Gavriloaia, iar Dan își alege U23 ul în funcție de adversar. Dacă adversarul are un PG puternic, la care Tohatan nu se poate descurca cu apărarea, nu o să l vezi în teren. Altfel, va fi titular, vezi meciul de etapa trecută, unde a jucat extraordinar, cel mai bun după Falker.

      cu 5 ani în urmă (27.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Bravo
    Se prevede un jucător bun din acest tânăr, iar dacă o tine tot asa va fi bătaie pe el sezonul următor.

    cu 5 ani în urmă (27.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!