Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel atractiv între Energia Târgu-Jiu și BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
21.03.2015

Liga Națională

Etapa XXV

Duminică, 22 martie, ora 19:50

Sala Sporturilor din Târgu Jiu

13-8 Fișa meciului 13-9

Energia Târgu-Jiu primește duminică, 22 martie, vizita formației BC Mureș Târgu-Mureș. Confruntarea contează la etapa cu numărul XXV din Liga Națională și aduce față în față două grupări calificate în Play-Off.

Autoare a unei performanțe senzaționale, trupa gorjeană își îndreaptă atenția spre campionat, acolo unde țintește o poziție fruntașă la finalul sezonului regulat. Reamintim faptul că baschetbaliștii lui Antonis Constantinides s-au calificat în Final Four-ul EuroChallenge, după ce au trecut de francezii de la Le Mans. Întorcându-ne la parcursul Energiei din întrecerea internă, precizăm bilanțul de 13 victorii și 8 eșecuri. Darby și compania se clasează, prin urmare, pe locul 7. Totodată, sportivii din Orașul lui Brâncuși au răpus în jocul precedent pe U Banca Transilvania, scor 78-66.

O perioadă excelentă traversează și BC Mureș Târgu-Mureș. Echipa ardeleană a pus umărul la un șir de șapte succese consecutive, ultimul venind duminica trecută. Tigrii lui Prakuraitis au învins fără emoții pe BC Timba Timișoara, scor 113-82. De asemenea, BC Mureș  a trecut recent de nume grele precum CSU Ploiești, Steaua CSM EximBank, CSM-U Oradea sau CSU Atlassib Sibiu. Acestea fiind spuse, evidențiem poziția 5, ocupată de alb-albaștri în clasament.

Revenind asupra meciului dintre Energia și BC Mureș, observăm un duel direct între Louis Darby și Kyndall Dykes. Cunoscuți de publicul românesc, cei doi americani oferă un spectacol deosebit pe parchet, fiind principalele guri de foc ale combatantelor.

Din punct de vedere al statisticii, vizitatorii de mâine dispun de un ascendent moral. Cu alte cuvinte, Energia nu a mai învins pe BC Mureș din noiembrie 2012.

Întâlnirea va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Bogdan Podar, Șerban Rașoagă și Istvan Bertalan.

*Foto: Báthori Zsigmond

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș zoli4ever :

    BCM - ENE
    Fiind suporter BCM, si vazand cum a jucat Energia cu LeMans, sincer asta este meciul pe care l-am asteptat cel mai mult. Doua echipe extraordinare, probabil cele mai in forma in momentul de fata, care dupa parerea mea pornesc cu sanse egale. Success ambelor echipe, si sa avem parte de un baschet frumos.

    cu 9 ani în urmă (21.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!