Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel de zile mari la Craiova

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.10.2013

Liga Națională

Etapa 1

05.10.2013
ora 19:00 

0-0 Fișa meciului 0-0

SCM U Craiova primește vizita lui BC Mureș într-un meci extrem de atractiv contând pentru prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Partida se desfășoară sâmbătă (05.10).

Este o întâlnire a echipelor care și-au depășit cu brio cel mai bun rezultat din istorie. Ambele se află în postură de echipe bine cotate în campionatul intern și se află la debutul în competiții internaționale (regională pentru Craiova, continentală pentru Mureș). Statutul de care se bucură cele două protagoniste oferă acestui duel un statut de meci atractiv, între două dintre echipele puternice ale campionatului.

Craiova a operat câteva modificări importante în lotul de jucători. Spre deosebire de sezonul precedent are o rotație mai lungă (pe care din diverse motive nu a putut-o folosi până în prezent). Antrenorul Mandic are la dispoziție o listă impresionantă de jucători cu experiență în Liga Națională. De cealaltă parte putem să spunem că Mureșul a urmat aceeași cale. S-a despărțit de trei dintre jucătorii străini care au calificat-o în finala precedentei ediții de campionat, însă a legitimat o serie de alți jucători cu experiență și care au demonstrat că sunt jucători cu greutate în campionatul nostru. Așadar din punct de vedere al trecutului jucătorilor, campania de achiziții a ambelor echipe s-a axat pe experiența din campionatul nostru.

Cele două echipe au început stagiunea în manieră totalmente diferită. Craiova a învins în prima manșă a dublei cu U Mobitelco Cluj, însă a pierdut calificarea, în vreme ce mureșenii au pierdut în prima manșă din turul inaugural al cupei în compania lui CSU Sibiu, însă a reușit să se califice în faza următoare a competiției după o victorie clară în retur.

Punctul comun între aceste echipe constă în faptul că ambele au fost lipsite de jucători importanți. Craiova a jucat fără accidentații Drăgușin și Kovac, respectiv fără suspendatul Dzambic. De asemenea, lui Mandic i-a lipsit și Bureau în prima manșă, tot pe motiv de suspendare. De cealaltă parte, BC Mureș a jucat în prima partidă oficială din acest sezon fără Mladenovic și Ciric.

Ambele echipe au fost prezente la capitolul știri în ultimele zile. Craiova l-a înregimentat pe Sasha Topcov pentru următoarele trei luni, în vreme ce Mirko Kovac a reluat antrenamentele, dar nu va fi echipat pentru acest meci. În schimb, BC Mureș a ținut capul de afiș în condițiile în care antrenorul Srecko Sekulovic s-a declarat deranjat de condițiile improprii de antrenament oferite în prezent de sala polivalentă din Târgu-Mureș. Mai exact s-a referit la frigul din sală.

Meciul este oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Sorin Drugău. Comisar din partea FR Baschet este Marius Marinescu.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Hai Muresul
    Va fi un meci greu, dar sa speram ca Muresul va iesi invingatoare la final! Hai Bc Mures!

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Hai Craiova!!!
    Sa speram ca aportul publicului va fi decisiv!

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!