Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel dezechilibrat în arena Antonio Alexe între CSM CSU Oradea și CS Dinamo București

David Istrate

David Istrate
07.01.2018

dinamo csm csu oradea baschet televizare

Mâine, 8 ianuarie, CSM CSU Oradea va juca acasă în compania lui CS Dinamo București, echipă ce nu a câștigat niciun meci în acest sezon. Meciul se va juca de la ora 18:00 și va fi transmis în direct, pe Digisport 4.

Deși echipa din București conduce în confruntările directe cu 13-12, acest meci este unul din cele mai dezechilibrate dueluri dintre cele două echipe. La începutul sezonului, fostul antrenor Eugen Ilie a decis să se bazeze pe o echipă formată doar din jucători români. După 11 înfrângeri, acesta a plecat la CSO Voluntari, iar locul său a fost luat de Dan Niculescu, fostul mare jucător al clubului. Acesta a condus echipa pentru prima dată în înfrângerea suferită în derby-ul Capitalei, ce s-a încheiat cu scorul de 119-66.

De asemenea și echipa lui Cristian Achim vine după un meci pierdut în deplasare la Sibiu. CSU Sibiu a câștigat la o diferență de 7 puncte scor 83-76, într-un meci în care Kris Richard a fost coșgheterul oaspeților cu 17 puncte.

Până în acest moment clubul orădean are 7 victorii și 5 înfrângeri și se găsește pe locul al 5-lea în clasamentul LNBM. De partea cealaltă, Dinamo București este pe penultimul loc cu 12 înfrângeri, însă are cu două meciuri în plus față de ultima clasată CS Politehnica Iași.

În tur CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 90-62 într-un meci în care Nemanja Milosevic a înscris 30 de puncte. Muntenegreanul este cel mai bun jucător al echipei sale cu 16.1 puncte/meci și 6.2 pase decisive/meci. De asemenea, acest meci va fi o nouă ocazie pentru Kris Richard să se remarce în cel de-al doilea meci pentru trupa lui Achim, dar și o ocazie pentru tineri să prindă mai multe minute.

Liderii echipei din București sunt Ionuț Alin Zaharie, cu 11.4 puncte/meci și 3.3 recuperări/meci și Amedeo Casale, cu 10.1 puncte/meci și 4.7 recuperări/meci. Însă Casale nu a jucat în ultimul meci deoarece a suferit o accidentare la fel ca Mircea Neagoe.

Duelul dintre CSM CSU Oradea și CS Dinamo București va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Bogdan Podar, Ciprian Ciocan și Dan Narcis, iar comisarul partidei va fi Radu Bucerzan.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!