Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel interesant la Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
03.10.2013


Sala Sporturilor Trivale
vineri, 4 octombrie
ora 19:00
live, DigiSport 3
  Fişa meciului

BCM U Piteşti se pregăteşte intens de startul noului sezon competiţional, fără niciun meci oficial până în acest moment, piteştenii calificându-se direct în sferturile Cupei. BCM U trebuie să facă faţă echipei întâi a Timişoarei. Întâlnirea dintre cele două echipe se va desfăşura vineri, cu începere de la ora 19:00.

La Piteşti, atmosfera fierbe. Argeşenii vor debuta în noul sezon contra celor de la BC Timişoara. Duelul din prima etapă a Ligii Naţionale de Baschet masculin va fi  unul interesant, din mai multe puncte de vedere. Primul dintre ele şi cel mai important în acest duel, BCM U nu va întâlni o simplă echipă, ci una puternică antrenată chiar de fostul tehnician al echipei, Tudor Costescu. La Piteşti însă este o echipă complet schimbată faţă de era Costescu. Acum, Şapera este antrenor, iar Krapic, Djurkovic, Tutt, Ulmer şi Barro  sunt străinii, iar Orbeanu, Dogaru, Corpodean şi Corneanu sunt românii. În plus, Pavlovic este preparatorul fizic. Din era în care Costescu era antrenor au mai rămas cu greu Barac, Chirof şi Neguţ, plus tânărul Cornel Alexiu. La acest meci, Piteştiul se teme însă de un singur lucru: lipsa de meciuri oficiale, piteştenii trecând direct în sferturile Cupei României, Giurgiu retrăgându-se. La meci, toată lumea aşteaptă să vadă cum se va integra şi Ousmane Barro, vicecampion cu Mureşul, însă de acum pivot la Piteşti.

De partea cealaltă, marele plus al bănăţenilor pare să fie Tudor Costescu. Antrenorul are în palmares două calificări în play-off, participarea în Cupele Europene, Cupa şi SuperCupa României, însă toate la Piteşti. Acum trebuie să demonstreze şi la Timişoara. Leii din Banat nu par să se simtă prea bine până acum. Ei au ajuns în sferturile Cupei României, cu emoţii. Victorie la Steaua la 9 puncte şi eşec acasă, doar la 4 puncte. În plus, căpitanul Zlatko Jovanovic este accidentat şi din câte se pare nu va fi folosit. Costescu va dori însă maximul de la jucătorii lui. Panic, Lee Ingram, Volkus, Radulovic, Johnson, Lăpuşte, Filip şi Petrişor, pe lângă aceştia şi mai vechii Milencovici, Toth, Andrei, trebuie să demonstreze că îşi merită locul în Banat. În meci, şi răspunsul lui Costescu după plecarea de la Piteşti, plus dorinţa de a demonstra la o echipă puternică precum BC Timişoara, poate să asigure un plus pentru oaspeţi. Toate acestea pot fi compensate însă de publicul piteştean, plus încrederea lui Şapera pe care a arătat-o de când a preluat Piteştiul, că va reuşi. Totul se va decide pe parchetul de joc, după un meci ce se anunţă unul de foc.

Va fi cea de-a 19-a confruntare directă dintre cele două formaţii, scorul până în acest moment fiind favorabil piteştenilor, 11-7. Sezonul trecut, la Piteşti, BCM U s-a impus cu scorul de 76-65.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Laurenţiu Grigoraş, Bogdan Podar şi Adrian Habor, comisar din partea FR Baschet fiind Zoltan Raduly.

Încleştarea din Trivale va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Succes
    Succes baieti, speram sa asistam la un meci placut si la o victorie a echipei noastre !

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    meci
    Uitati o chestie mica, Costescu l-a cam batut pe Sapera pe unde l-a prins, cel putin anul trecut i-a administrat 100 puncte in ambele meciuri, rezumand o sa fie doar chestiune de tactica pentru ca loturile sunt cam egale

    cu 10 ani în urmă (03.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!