Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel tare în Bănie între SCM U Craiova și campioana țării

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.12.2017

Primul meci al etapei cu numărul 9 din Liga Națională de Baschet Masculin va pune față în față echipele SCM Universitatea Craiova și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, formații care în sezonul precedent s-au duelat în sferturile de finală ale play-off-ului. 

Confruntarea cu numărul 26 dintre olteni și ardeleni este programată vineri, 15 decembrie, în Polivalenta din Bănie, începând cu ora 17:45, fiind transmisă în direct și de DigiSport. 

Înaintea întâlnirii directe de mâine, Craiova ocupă locul 8 în clasament cu 4 victorii și 4 înfrângeri, fiind la egalitate cu CSM CSU Oradea, în timp ce U-BT Cluj se află pe locul 2 cu 6 meciuri câștigate și 2 pierdute la egalitate cu Pitești, Timișoara și Galați. În runda precedentă ambele echipe au suferit eșecuri, în deplasare, Craiova fiind surclasată de CSU Sibiu, 90-108, în timp ce U-BT Cluj a pierdut derby-ul cu Steaua EximBank, scor final 75-89. 

Din toamna lui 2008 și până în prezent, Craiova și Clujul s-au întâlnit de 25 de ori, timp în care ardelenii și-au adjudecat 20 de meciuri, iar oltenilor le-au revenit doar 5. Mai mult de atât, echipa antrenată de Mihai Silvășan are la activ 7 victorii consecutive în fața celor de la Craiova, inclusiv cele 3 victorii din sferturile de finală de anul trecut, serie în urma căreia U-BT a ajuns în semifinale. Ultima victorie a alb-albaștrilor datează din 10 februarie 2016, atunci când au câștigat acasă cu 91-81. 

Și de această dată tot Clujul pornește din postura de favorită și cu siguranță va încerca cu toate forțele să treacă peste eșecul de la București. Pentru clujeni acest meci extrem de important, o victorie în Bănie le-ar întări moralul semnificativ înaintea debutului în faza secundă a FIBA Europe Cup, împotriva olandezilor de la Donar Groningen, marți, 19 decembrie. De cealaltă parte, Craiova este o echipă atipică cu rezultate bune, însă inconstantă. Cu un Goran Martinic și Ivan Siriscevic în zi bună, Craiova are resursele necesare să le pună probleme campionilor en-titre. 

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!