Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duelul dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC decide liderul la finalul primei faze a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.12.2018

CSM Satu Mare primește miercuri, de la ora 19:00, vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în ultima etapă din grupa valorică A, a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Deși alb-verzile au avut un parcurs perfect în această ediție de campionat, meciul de mâine pornește cu cele două echipe având același număr de puncte. Formația covăsneană a fost depunctată pentru că nu a participat la numărul minim de turnee de 3x3 în această vară.

Cluburile din LNBF au primit acum o săptămână adrese de la federație, prin care erau anunțate că ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM CSU Oradea sunt depunctate cu 2 puncte și 1 punct, pentru că nu au participat la cel puțin 4 turnee în Liga Națională 3x3, care s-a disputat în vară.

După această depunctare, campioana rămâne cu 16 puncte și un bilanț de 9 victorii în grupa valorică A din LNBF. CSM Satu Mare are tot 16 puncte, după 7 succese și 2 înfrângeri. ACS Sepsi SIC revine pe terenul unde câștiga al 3-lea titlu consecutiv, cu 3-1 la total în finală. Alb-verzile se impuneau meciul 4 al finalei în luna aprilie și își treceau în palmares al 3-lea titlu și al 2-lea event. În meciul 3 de la acea finală, sătmărencele reușeau să câștige prima dată în fața covăsnencelor după o pauză de 5 ani.

Deținătoarea titlului conduce categoric în confruntările directe cu sătmărencele, având 19 victorii în 21 de dueluri jucate din 2012 până acum. Cele două formații au disputat în sezonul trecut și finala cupei, în care s-au impus tot alb-verzile.

Meciul tur din acest sezon a fost dominat de elevele lui Zoran Mikes, care s-au impus cu 93-54 la Sepsi Arena. Gazdele au condus și la 42 de puncte, iar în acel joc CSM Satu Mare l-a avut pe bancă pe fostul secund al lui Marius Dobă, Octavian Boian. La acel meci din 4 noiembrie s-a accidentat grav la gleznă Matea Tavic, de la oaspete, bosniaca fiind și acum indisponibilă.

După acel rezultat, conducerea sătmăreană anunța că echipa are nevoie de mai multă experiență pe bancă și l-a adus pe spaniolul Maikel Lopez. Boian a revenit ca secund. Cu antrenorul iberic la conducere, alb-roșiile s-au impus în fața celorlalte patru formații din grupa valorică A, desprinzându-se în mai multe rânduri în repriza secundă. CSM vine după victoria de marți de la Arad, cu 66-52, într-o restanță din etapa a 6-a. Cu trei zile înainte câștiga pe propriul teren cu CSM Târgoviște, scor 76-62.

Pe lângă Tavic, presa locală o anunță și pe Kristina Baltic ca fiind accidentată. De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a confruntat cu câteva probleme medicale în ultima vreme, preferând să abordeze meciul din ultima rundă, în 9 decembrie, cu doar trei straniere. Alb-verzile s-au impus fără probleme în fața Universității Cluj, cu 77-56. Angelika Slamova și Marina Solopova au fost menajate atunci, dar au revenit pe teren la meciul din 13 decembrie, când Sepsi își încheia participarea din acest an în EuroCup, cu Orman Genclik. Jovana Pasic s-a accidentat destul de grav la duelul de pe terenul lui WBC Enisey, de la finalul lunii trecute, și n-a mai jucat de atunci.

Ambele echipe au avut patru jucătoare plecate la turneele de 3x3 în acest weekend. De la CSM Satu Mare au jucat Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu, Anamaria Kadar și Adina Pop, iar pentru ACS Sepsi SIC au evoluat Anca Șipoș, Ildiko Mîrne-Nagy, Nora Demeter și Renata Kovacs. Sătmărencele au câștigat turneul de sâmbătă, iar covăsnencele, pe cel de duminică.

Miercuri, la sala LPS, se întâlnesc echipele cu cele mai bune apărări din grupa valorică A, în LNBF. ACS Sepsi SIC are cea mai bună medie atât la puncte marcate (85,7 pe partidă), cât și la puncte primite (62). Sătmărencele au înscris 72,2 puncte pe meci și au primit 64,2. Alb-verzile au medii mai bune la recuperări (45,3 față de 39,8), pase decisive (23,3 la 17,6), la libere (74,8% reușite față de 65,6%) și la șuturile de două puncte (56,4% față de 47,2%). Sătmărencele stau mai bine la intercepții (11 față de 10,4), mingi pierdute (14,8 față de 15,8), faulturi (18,1 față de 18,4) și aruncări de la distanță (33,6% față de 30,9%).

Pivoții celor două echipe au cele mai bune medii atât la puncte, cât și la recuperări. Kristina Higgins are 20,9 puncte pe meci și 13 recuperări pentru Sepsi, în timp de Brittany Denson are 18 ppg și 8,9 recuperări. Annemarie Godri-Părău are cea mai mare medie de assist-uri pentru campioană, 6,9, iar Matea Tavic ,4,4pentru sătmărence.

CSM Satu Mare a avut până acum un parcurs perfect acasă, câștigând toate cele 4 partide pe care le-a disputat în campionat. ACS Sepsi SIC are victorii pe linie în deplasare în LNBF, 4. Va fi prima partidă la care Marina Solopova merge la Satu Mare fiind jucătoarea lui ACS Sepsi SIC. Lituanianca a jucat pentru alb-roșii în sezonul precedent.

Meciul dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri, de la ora 19:00, la sala LPS din Satu Mare. Vor arbitra Andrada Csender, Amalia Marchiș și Ionuț Moraru, iar comisar din partea FRB va fi Doru Vinași. Câștigătoarea acestei partide va termina termina pe prima poziție în grupa A și va sta în prima etapă din faza a doua a campionatului, în 22 decembrie. 

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!