Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duelul dintre CSU Alba Iulia și ICIM Arad ține capul de afiș al noii etape din LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.10.2014

Miercuri, 22 octombrie

Ora 18:00

Sala Universitatea

Alba Iulia

4-1 Fișa meciului 5-1

Fără doar și poate cel mai interesant și echilibrat duel al etapei a 6-a din Liga Națională de Baschet Feminin se va juca la Alba Iulia între CSU din localitate și vicecampioana Univ. Goldiș ICIM Arad

Înaintea duelului direct de miercuri, cele două formații se clasează pe primele două locuri ale clasamentului. Arădencele ocupă poziția de lider cu 11 puncte acumulate, un bilanț de 5 victorii și o singură înfrângere, având însă un meci mai mult jucat. De cealaltă parte, fetele lui Miroslav Popov ocupă poziția secundă a podiumului cu 9 puncte la activ, 4 meciuri câștigate și unul pierdut. 

Confruntarea din această rundă va consemna întâlnirea directă cu numărul 15 dintre cele două formații la nivel intern. Până în prezent, galben-albastrele și-au adjudecat 12 partide în fața Alba Iuliei, în timp ce acestea din urmă s-au impus doar în 2 rânduri. În ediția precedentă de campionat, Alba și Aradul s-au duelat de 4 ori în România. În sezonul regulat, sportivele pregătite de Jose Araujo s-au impus de fiecare dată cu 67-64, respectiv 66-51. De asemenea, cele două echipe au dat piept și în sferturile Cupei României. Gruparea din Cetatea Unirii au câștigat meciul tur cu 77-72, însă în manșa secundă arădencele au învins la 20 de puncte diferență, 72-52. 

Un alt amănunt interesant este faptul că în sezonul competițional precedent, CS Universitatea Alba Iulia și Univ. Goldiș ICIM Arad s-au întâlnit în finala Ligii Europei Centrale, atunci când medalia de aur le-a revenit baschetbalistelor din Alba Iulia. 

Oricum, de la ultimele întâlniri directe și până în prezent, loturile celor două combatante au suferit mai mult sau mai puțin modificări. Prin prisma rezultatelor, a adversarilor întâlniți până acum, dar și din punct de vedere al lotului, echipa pregătită de Jose Araujo pleacă cu prima șansă în disputa de la Alba. 

Luni, 20 octombrie

Ora 13:00

Arena „Antonio Alexe”

Oradea

1-4 Fișa meciului 3-2

Disputa dintre Universitatea CSM Oradea și CST BC Alexandria va inaugura această etapă din Liga Națională. Teleormănencele pornesc cu prima șansă în duelul cu bihorencele. 

La ora actuală, gazdele de la Oradea sunt pe locul 11 din clasament cu 6 puncte, 4 meciuri pierdute și o singură victorie. De partea cealaltă, fetele pregătite de Mădălin Piperea se poziționează pe locul al 8-lea cu un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri, respectiv 8 puncte contabilizate. În ultima rundă, Oradea a pierdut pe terenul vicecampioanei ICIM Arad, scor 48-74, în timp ce Alexandria a fost surclasată de Sepsi SIC cu 83-53, 

De 16 ori s-au întâlnit aceste 2 echipe în istorie, timp în care CST BC și-a adjudecat 14 confruntări, iar orădencele au câștigat doar 2 dintre ele. În sezonul anterior, Oradea și Alexandria și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu: CSU Oradea vs. CST BC Alexandria 70-59; CST BC Alexandria vs. CSU Oradea 85-46. 

Miercuri, 22 octombrie

Ora 13:00 

Sala „D.P. Colibași”

Brașov

3-2 Fișa meciului 0-5

Olimpia CSU Brașov pare a avea o misiune facilă împotriva grupării SCM CSS Craiova, echipă care nu a simțit gustul victoriei în campionat anul acesta. Olimpicele lui Dan Calancea au câștigat 3 meciuri și au pierdut 2, iar oltencele au fost învinse în toate cele 5 meciuri jucate. 

Mai mult de atât, craiovencele au un coșaveraj pur și simplu zdrobitor: 254 de puncte marcate și 480 primite. În runda precedentă, trupa din Bănie a cedat pe teren propriu în compania celor de la Phoenix Galați, scor 46-97. De cealaltă parte, formația lui Dan Calancea, după 2 succese consecutive cu Satu Mare și Rapid, au pierdut surprinzător în deplasarea de la Târgu Mureș cu Nova Vita, scor 74-84. 

Cu toate că echipa de sub Tâmpa pornește ca favorită certă în această încleștare cu Craiova, doljencele sunt în avantaj la capitolul duelurilor directe. Din 8 meciuri jucate una împotriva celeilalte, Craiova a câștigat 5 meciuri, iar brașovencelor revenindu-le 3. Anul trecut ambele confruntări au fost adjudecate de Olimpia. 

Miercuri, 22 octombrie

Ora 16:00

Sala Sporturilor „Horia Demian” 

Cluj-Napoca

1-4 Fișa meciului 3-2

Meciul care pune față în față pe Universitatea Cluj-Napoca și Nova Vita Târgu Mureș se anunță a fi unul extrem-extrem de interesant prin prisma rezultatelor obținute de cele două în etapa anterioară. 

Pe de o parte, clujencele aflate sub bagheta lui Florin Covaciu au câștigat primul meci al noii stagiuni, 76-74 pe terenul celor de la Rapid București. Până la meciul cu giuleștencele, ardelencele nu au reușit să învingă, iar acest succes poate fi un impuls pentru „studente”. De cealaltă parte, Nova Vita are un start de campionat în forță. Baschetbalistele din Târgu Mureș sunt pe locul 6 în clasament cu 3 meciuri câștigate și 2 pierdute. În runda precedentă, acestea au trecut în propriul fief de Olimpia Brașov la 10 puncte diferență.

Cu un lot mult mai bine structurat decât în ediția precedentă, Târgu Mureș pornește cu un ușor avantaj în fața gazdelor. De partea sportivelor din județul Mureș stă și istoria. Până acum, Nova Vita a câștigat 5 din cele 6 întâniri directe cu Universitatea Cluj. Singurul succes al clujencelor a venit în returul sezonului regulat precedent, atunci când au câștigat sub Feleac cu 70-57.

Miercuri, 22 octombrie

Ora 18:00

Sala LPS

Satu Mare

2-3 Fișa meciului 1-4

Baschetbalistele de la Satu Mare vor primi în runda cu numărul 6 din LNBF vizita celor de la BCM Tymes Timișoara, în duelul direct cu numărul 15. 

Sătmărencele se poziționează pe locul al 9-lea în clasamentul Ligii Naționale, având 7 puncte și un bilanț de 2 meciuri câștigate și 3 pierdute, în timp ce timișorencele au început modest de campionat, fiind pe 12 cu 6 puncte la activ, un singur meci câștigat și 4 pierdute. În runda precedentă, elevele lui Adriana Pricop au cedat pe terenul celor de la Târgoviște, 46-94. De cealaltă parte, trupa din Banat a fost învinsă pe teren propriu de CSU Alba Iulia, scor 71-85. 

După cum aminteam mai sus, miercuri, Satu Mare și Timișoara vor da piept pentru a 15-a oară. În trecut, formația din nord-vestul țării a câștigat 13 dueluri directe, în timp ce alb-violetele s-au impus o singură dată, în data de 17 noiembrie 2010. Gazdele din această etapă le-a depășit pe timișorence în ambele rânduri în sezonul trecut, 65-50 acasă, respectiv 76-65 pe Bega. 

Miercuri, 22 octombrie

Ora 15:00

Sala Rapid

București

1-5 Fișa meciului 4-1

Campioanele de la CSM Târgoviște au un nou meci ușor din Liga Națională, pe terenul formației Rapid București. Cu un lot net superior, târgoviștencele vor da piept cu o victimă sigură în Giulești.

Singura victorie a bucureștencelor a venit în runda secundă în fața „lanternei roșii”, SCM U Craiova. În rest, alb-vișiniile au cedat în toate celelalte 5 meciui jucate. De cealaltă parte, fetele lui Dan Fleșeriu au fost învinse doar în etapa inagurală de rivala ICIM Arad. 

Cele două echipe au o istorie destul de bogată din punct de vedere al duelurilor directe. Începând din 2005 și până în prezent, Rapidul și CSM-ul s-au duelat de 20 de ori. 18 dintre partide le-au revenit celor de lângă Turnul Chindiei, timp în care gazdele de miercuri au ieșit victorioase doar de 2 ori. Ultima victorie a Rapidului în fața grupării din Târgoviște s-a înregistrat în data de 1 martie 2008. 

Anul trecut, gruparea portocaliu-albastră s-a impus clar în ambele încleștări, 99-51 în propriul fief, respectiv 91-54 în Giulești. 

Miercuri, 22 octombrie

Ora 18:30

Sala Dunărea

Galați

4-1 Fișa meciului 4-1

Un duel oarecum interesant se va disputa în Sala Dunărea din Galați, meci care va opune Phoenix din localitate și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cele două sunt vecine de clasament, pe locurile 4 și 5, cu același număr de puncte, 9, și același bilanț. 

După eșecul cu Alba Iulia din prima etapă, pentru gălățence au urmat 4 victorii consecutive în fața celor de la Satu Mare, Rapid, Nova Vita Târgu Mureș și SCM CSS Craiova. De cealaltă parte, covăsnencele au cedat doar în compania vicecampioanelor de la Arad, în rest victorii cu Tymes Timișoara, Nova Vita, Craiova și puternica Alexandria, în etapa anterioară, 83-53. 

Mai mult ca sigur, fetele lui Zoran Mikes nu vor avea emoții în a se impune la Galați, acestea din urmă impunându-se doar în fața unor adversari facili, însă cele 4 victorii le oferă gazdelor un moral bun. 

În stagiunea precedentă din Liga Națională, Phoenix și Sepsi SIC s-au întâlnit pentru prima dată. Cele două jocuri le-au revenit fetelor în alb și verde, 113-92 la malul Dunării, 88-61 în Sala „Kati Szabo”. 

*Foto: Sorin Stanciu / Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!