Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul echipelor rănite se va disputa la Ploieşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
08.10.2013

 

Liga Națională

       Etapa 2

    Sala Olimpia

 

 
            0-1      Fişa meciului              0-1

Duelul formaţiilor rănite se va disputa la Ploieşti, în etapa a doua a Ligii Naţionale de Baschet masculin. La acest joc se vor întâlni CSU Ploieşti, nimeni alta decât campioana în exerciţiu a României, şi BCM U Piteşti, formaţie ce speră la play-off în final de sezon.

CSU Ploieşti este de departe cea mai puternică formaţia a României. Nu doar la momentul actual, ci şi în ultimii ani. Ploieştenii au obţinut pe bandă rulantă trofee majore în ţară şi au participat cu succes în Europa. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum la formaţia lui Vladimir Arnautovic, sârbul ce se află de ani buni pe banca prahovenilor. După startul cu eşec în noul sezon, înfrângere neaşteptată pentru mulţi, 74 - 78 la Mediaş, cu Gazul, Ploieştiul are doar varianta victoriei miercuri, în partida cu BCM U. La acest duel, CSU Ploieşti porneşte clar drept favorită, mai ales că pentru prahoveni ar fi mult prea mult încă un pas greşit în campionat. Ploieştiul are în faţa Piteştiului, înainte de joc, şi avantajul moral. CSU a câştigat două "trofee" în presezon, Cupa Steaua şi Cupa Craiova, competiţii la care de fiecare dată a învins clar, fără emoţii, pe BCM U Piteşti.

Duelul cu Piteştiul va fi şi unul în care Ploieştiul îşi aşteaptă fanii la noua sală, inaugurată la amicalul cu Steaua CSM EximBank Bucureşti. Va fi aşadar, şi primul duel oficial în arena recent dată în folosinţă. La Ploieşti, nici Piteştiul nu vine cu moralul prea ridicat. Rezultatele din amicale au fost când bune, când rele, iar debutul în sezon a fost ratat. BCM U a pierdut acasă, 84 - 87, cu BC Timişoara, deşi a condus aproxomativ 37 de minute din joc.

Deci, Piteştiul a arătat că vrea, trebuie însă să mai şi poată. Mai ales că acum, Ousmane Barro are mult mai multe antrenamente cu echipa, şi implicit mai multe relaţii de joc consolidate. La partidele cu CSU Ploieşti, Piteştiul nu are amintiri prea frumoase. Fie că vorbim de verificări, fie că ne rezumăm la meciuri oficiale. Răsunător şi de neuitat pentru cei mai mari fani ai lui BCM U rămâne succesul din urmă cu 5 ani, chiar din prima etapă a sezonului, 92 - 86, în Sala Sporturilor din Trivale.

Pentru acest joc, ambii antrenori vor căuta să găsească în continuare cele mai bune şi sigure formule de joc, dar şi să descopere aşii din mânecă. Ploieştiul porneşte clar cu şansa întâi, însă Piteştiul merge pe cartea formaţiei ce joacă "unul pentru toţi şi toţi pentru unul". Ce va fi, vom vedea la final în sală, după ora disputării partidei.

Va fi cea de-a 35-a confruntare directă dintre cele două formaţii, scorul până în acest moment fiind net favorabil prahovenilor, 30-4. Sezonul trecut, la Piteşti, CSU s-a impus cu scorul de 97-86.

Încleştarea de la Sala Olimpia va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

* Până la ora redactării articolului, brigada de arbitrii nu a fost anunţată.

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    mda
    Ai uitat sa mentionezi de SuperCupa furata de Pitesti anul trecut! Clar o sa mature cu Pitesti pe jos, nu ca Pitesti nu ar avea echipa decenta dar se si sperie cand aude Ploiesti. E baschet si in campionatul romanesc cam orice e posibil in primele 12 echipe

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    cupa furata ?
    Cupa furata? Hotii au fost prinsi ? Ce zice politia ? :)

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!