Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duelul echipelor ”rănite”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
12.10.2013


Liga Națională
Masculin

 

Etapa a 3-a

 

Sala Sporturilor Tg-Jiu



Fișa meciului

 

Etapa a treia a Ligii Naţionale de Baschet Masculin programează pentru ziua de mâine confruntarea dintre CS Energia Rovinari şi CSU Atlassib Sibiu. Partida se va desfăşura la Sala Sporturilor din Tg-Jiu, cu începere de la ora 17:30 şi va fi transmisă în direct prin intermediul Digi Sport 1.

Disputa se va da între două echipe rănite întrucât atât gorjenii, cât şi sibienii au acumulat doar câte un punct etapa trecută în urma eşecurilor bifate. 

Trupa lui Florin Nini a pierdut pe terenul celor de la ”U” Mobitelco Cluj, cu scorul de 85 la 99, după o partidă în care nu s-au regăsit la capitolul defesivă. De partea cealaltă, în ciuda aşteptărilor, echipa oaspete s-a încurcat în propriul fief în faţa celor de la CSM Oradea, înregistrând o primă victorie în sezonul regulat la scorul de 74-91

Atuurile, cât şi punctele slabe de altfel, se regăsesc de ambele părţi. 

În prima instanţă, formaţia gorjană beneficiază de aportul publicului în meciul de mâine şi de un plus de sprijin moral din partea acestuia. Totodată, jocul echipei este unul mai colectiv, punctele, nu puţine la număr, distribuindu-se în mod egal până acum. Desigur, aceste lucru nu poate minimaliza probleme din apărare, pe care elevii lui Nini le-au avut încă de la debutul sezonului. Dacă vor vrea să se impună, gorjenii vor trebui să păstreze un ritm constant al jocului şi să reducă din oscilaţiile vizibile şi oarecum fireşti pentru început de stagiune.

La polul opus, gruparea de pe Cibin a avut o primă misiune facilă în faţă celor de la Farul Constanţa, astfel că, toţi jucătorii cu excepţia lui Vlad Diaconescu şi-au trecut în cont un minim de 2 puncte. Situaţia s-a schimbat radical în cel de-al doilea meci al sezonului în care singurii componenţi care au reuşit să treacă pragul de 10 au fost Matija Ceskovic şi Ivan Bojovic. Astfel, se poate spune că jocul ofensiv al sibienilor se bazează, cel puţin până în momentul de faţă, pe un număr restrâns de jucători. Pe de altă parte, sibienii ar putea specula problemele gorjenilor din defesivă şi de sub panou, şi ar putea profita de această slăbiciune, trecând-o în contul avantajelor. O noutate în tabăra sibiană este şi Ivan Miceta, venit de la Concordia Chiajna, care ar putea fi un bonus pentru trupa lui Miodrag Perisic. 

Acestea fiind spuse, ambele echipe se pot folosi de slăbiciunile adversarelor, dar şi de atuurile personale pentru a tranşa disputa în favoarea lor. Un lucru este cert! Partida va fi una disputată cu un final greu de anticipat!

Foto1: Andor Marton

Foto2:www.staychill.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!