Stiri

Duelul orașelor în baschetul 3x3 continuă în week-end: Râmnicu Vâlcea vs. Piatra Neamț

Mihai Iordan

Mihai Iordan
20.07.2018

Circuitul național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2018 programează în acest week-end, 21-22 iulie, încă o “dublă” – două turnee în două orașe diferite. Conceptul 3x3 City Challenge va opune de această dată Râmnicu Vâlcea și Piatra Neamț.

Peste 400 de jucători vor juca baschet 3x3, noua disciplină olimpică, în același timp la Superbet Râmnicu Vâlcea Streetball, turneu ce se va va disputa la Shopping City Râmnicu Vâlcea, respectiv la Superbet Piatra Neamț Streetball, care se va organiza la Shopping City Piatra Neamț.

Pe lângă competițiile de baschet 3x3, vor fi nouă probe la care cele două orașe vor concura de la distanță în 3x3 City Challenge, care cuprind atât perioada de înscrieri (număr de echipe și jucători înscriși) cât și probe care se vor derula pe parcursul celor două zile de competiție.

Astfel, după perioada de înscrieri Râmnicu Vâlcea acumulat două puncte – mai multe echipe înscrise și mai mulți jucători la categoriile peste 18 ani, în timp ce Piatra Neamț a acumulat 1 punct, având mai mulți jucători sub 18 ani înscriși.

Alte trei probe vor consta în activitatea fanilor pe social media în cele două orașe, aceștia urmând să voteze două imagini și un video, care vor fi postate pe pagina oficială Sport Arena Streetball de-a lungul week-end-ului, cu mențiunea că fac parte din concursul 3x3 City Challenge.

Celelalte trei probe se vor desfășura pe teren, simultan în cele două orașe și vor consta în două concursuri de aruncări și un concurs de cultură generală, cu întrebări din istoria orașului respectiv.

Nu doar jucătorii, dar și spectatorii își vor susține orașul prin prezența activă la acest eveniment care promovează un stil de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber.

Vor fi concursuri cu premii, muzică non-stop, activități pentru toată familia și peste 200 de meciuri de baschet în ambele orașe, cu echipe la toate categoriile de vârstă, de la Baby (sub 10 ani) până la Veterani (peste 35 de ani).

Superbet Râmnicu Vâlcea Streetball este organizat de Shopping City Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de Superbet, Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus Cooler, Kiss FM, Horizon, Serioux, Ideal Board Games și Pegas. Partenerii locali ai evenimentului sunt Douglas și Direcția de Sport și Tineret Vâlcea.

Superbet Piatra Neamț Streetball  este organizat de Shopping City Piatra Neamț în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de Superbet, Nike, sport-loft.com, Gatorade, Ursus Cooler, Kiss FM, Horizon, Ideal Board Games, Pegas. Partenerii locali ai evenimentului sunt: Carrefour, Spartan, Pizza Romana, Shanhay Bar și Beauty Mania.  

Bachetul trei la trei a fost inclus în anul 2017 pe lista disciplinelor olimpice și se va juca în premieră la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014 și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. România se află în Top 10 mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3x3.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate