Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duelul ultimelor clasate încheie turul sezonului regulat al LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.12.2017

UPM BC Sirius Târgu Mureș găzduiește ultima partidă a etapei a 9-a din Liga Națională de baschet feminin. La sala Sporturilor vine FCC ICIM Arad, formație care a obținut în etapa trecută primul succes din actuala ediție de campionat.

Ambele echipe au un bilanț de o victorie și 6 înfrângeri și, cu 8 puncte, ocupă locurile 8 și 9. BS Sirius a obținut două succese pe teren, dar cel cu Phoenix Galați nu se mai ia în calcul. Formația lui Ionel Brustur a rămas cu acea victorie dramatică din etapa a doua când s-au impus acasă cu 88-87 cu CSBT Alexandria după un buzzer-beater. Au urmat 6 înfrângeri la rând, cu ultima la 30 de puncte în deplasare la Timișoara, scor 86-56. Atunci mureșencele au jucat câteva momente cu 5 jucătoare străine în teren și au fost sancționate cu tehnic.

FCC ICIM Arad caută primul succes în deplasare în această ediție a Ligii Naționale. Elevele lui Bogdan Bulj au obținut în etapa trecută prima victorie în actualul campionat, 73-59 acasă cu CSU Alba Iulia. Acel rezultat a venit după ce arădencele au început cu șase înfrângeri la rând. FCC ICIM caută primul succes în deplasare.

Cele două echipe au cifre asemănătoare în ceea ce privește punctele înscrise în cele șapte partide de până acum. Sirius are o medie de 65,4 puncte/meci (458 în total), iar FCC ICIM are 65,3 ppg (457). Arădencele stau mai bine în faza defensivă, cu o medie de 77,1 puncte primite/meci, în timp ce mureșencele au 83,9 puncte încasate/partidă, fiind singurele care trec de 80.

Adversarele de luni au medii asemănătoare la recuperări (32,7 și 32,9), pase decisive (13,7 la 13,1) și reușitele din interiorul semicercului (44,9% la 45,6%). Mureșencele au procentaje mai bune la linia de fault (76,2% la 72,9%), la aruncările de după semicerc (32,2% la 23,1%) și la capace (2,9/meci față de 1,3). Arădencele au mai puține mingi pierdute (12,6 față de 16) și mai multe intercepții, dar stau mai prost la faulturi.

Au fost patru întâlniri până acum între cele două formații, toate în sezonul trecut. ICIM-ul s-a impus de fiecare dată. Au fost două partide în prima fază a sezonului regulat (81-72 pentru arădence în deplasare și 90-69 la retur) și două în grupa 7-10 (89-62 și 84-62 pentru gruparea arădeană). De la acele confruntări se află în continuare în loturile celor două echipe câteva jucătoare autohtone. A rămas câte o străină, Robinson și Hadzovic, căpitanii celor două echipe.

Meciul dintre UPM BC Sirius Târgu Mureș și FCC ICIM Arad se joacă luni, 11 decembrie, de la ora 18:30 la sala Sporturilor. Brigada de arbitri va fi formată din Marius Epure, Amalia Marchiș și Andrei Răileanu, supervizați de Stelian Bănică. Partida încheie turul primei faze a sezonului regulat, iar returul începe săptămâna viitoare.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!