Stiri Acvile

Dueluri cu vechi rivali! Vezi adversarii naționalelor României la Europenele de baschet 3x3

Mihai Iordan

Mihai Iordan
05.08.2016

Naționalele de baschet 3x3 ale României vor întâlni destule fețe cunoscute în faza grupelor la cea de-a doua ediție a Campionatelor Europene de Baschet 3x3 care va avea loc între 2 și 4 septembrie în AFI Palace Cotroceni din București.

Naționala masculină se reîntâlnește cu Rusia, echipă pe care a învins-o chiar pe teren propriu la precedent ediție a Mondialelor, Moscova 2014. Tricolorii vin la turneul din AFI Palace Cotroceni din postura de deținători ai titlului, în timp ce Rusia este campioana de la Jocurile Europene de la Baku, din 2015.

Cea de-a treia echipă din grupă este Slovacia, care vine din postura de outsider. Ocupantele primelor două locuri se califică în sferturile de finală ale competiției.

La feminin, România se va duela cu vechea rivală Ungaria. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară chiar în vara acestui an, la turneul de calificare din Andorra, acolo unde vecinele noastre s-au impus în finală cu 17-10. România a învins Ungaria de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball.

Din grupă mai face parte și Belgia, medaliată cu bronz la prima ediție a Europenelor, care a avut loc tot la București, în Piața Universității, în 2014.

Grupa A la masculin se anunță una de foc, cu Serbia, Spania și Franța urmând a se duela pentru cele două locuri care duc în sferturile de finală. Franța și Serbia au terminat neînvinse turneele de calificare din Poitiers, respectiv Amsterdam, în timp ce Spania a cedat în finală cu Slovenia în Andorra.

Francezii speră la o revanșă după finala pierdută cu Serbia la prima ediție a mondialelor, Atena 2012, în timp ce sârbii, clasați pe primele patru locuri în FIBA 3x3 World Rankings, au și ei o poliță de plătit spaniolilor, după înfrângerea din semifinalele Jocurilor Europene din 2015.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!