Stiri

Duke University, la un pas de a fi eliminată din cursa pentru titlul NCAA

David Istrate

David Istrate
25.03.2019

În noaptea precedentă, a avut loc unul dintre cele mai așteptate dueluri din această fază a turneului NCAA, cel dintre Duke și UCF. Chiar dacă prima era văzută drept favorită clară a acestui joc, UCF are câțiva baschetbaliști excelenți în lot, care puteau produce surpriza.

În primele partide din March Madness, ambele echipe au obținut victorii categorice. Duke a câștigat cu 85-62 în fața lui North Dakota State, în timp ce University of Central Florida a bătut-o pe Virginia Commonwealth University la o diferență de 15 puncte, scor 58-73.

Având în vedere acest aspect, toată lumea aștepta confruntarea directă dintre Tacko Fall și Zion Williamson, jucător cu 28 de cm mai scund. UCF a început mai bine acest joc, însă elevii lui Mike Krzyzewski au revenit rapid și au trecut la conducere. Williamson, Reddish și Barrett s-au aflat în mare formă în seara precedentă și astfel, la pauză, scorul era 44-36 pentru Duke University. În partea a doua, Blue Devils au continuat să controleze partida și părea că victoria le este asigurată. Însă, din tabăra adversă s-au opus Aubrey Dawkins și Tacko Fall.

Cu 7 minute rămase, Duke conducea la o diferență de 7 puncte, scor 69-56. Dawkins a înscris 5 puncte rapide și și-a adus echipa la o posesie în spatele adversarei. Jucătorii pregătiți de Johnny Dawkins au început să joace din ce în ce mai bine și au intrat în avantaj, scor 70-68, cu 4 minute rămase. Williamson a egalat imediat, însă Dawkins și Fall au punctat fiecare și diferența a devenit de 4 puncte.

Cu 45 de secunde până la fluierul final, UCF conducea cu 76-73. În atac, Williamson a ratat aruncarea de 3 puncte dar, din fericire pentru ei, DeLaurier a recuperat și mingea a ajuns din nou la starul lui Duke. Acesta a pătruns și a înscris din fața lui Fall, fiind și faultat. Aruncarea liberă nu și-a atins ținta însă Barrett a recuperat și a marcat, aducându-și din nou echipa în avantaj, scor 77-76. La celălalt panou, mingea s-a plimbat de două ori, refuzând să intre în coș și astfel, Duke a câștigat cu emoții o partidă care se anunța mult mai ușoară.

Zion Williamson a terminat cu 32 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Acesta a fost secondat de R.J. Barrett, sportiv ce a înregistrat 16 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, și de Cam Reddish, care a adunat 13 puncte și 4 recuperări. De partea cealaltă, Aubrey Dawkins a avut 32 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții, Tacko Fall a contabilizat 15 puncte și 6 recuperări, în timp ce BJ Taylor a încheiat jocul cu 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Mai departe, în semifinala conferinței de Est, Duke University o întâlnește pe Virginia Tech, echipă împotriva căreia a pierdut în urmă cu o lună, însă atunci Williamson încă nu revenise după accidentare. Dacă va câștiga, Duke University va juca pentru un loc în Final Four-ul NCAA cu Louisiana State sau cu Michigan State.

*foto: zagsblog.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!