Stiri

Dwyane Wade a anunțat ”Un ultim dans” alături de Miami Heat (Video)

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
17.09.2018

dwyane wade se retrage

În cursul zilei de luni, 16 septembrie, Dwyane Wade a postat pe contul de youtube un clip video extrem de emoționant în care a anunțat că sezonul 2018-2019 va fi ultimul din cariera să.

Jucătorul numit de nu mai puțin de 12 ori NBA All-Star a vorbit timp de aproape 10 minute despre cariera sa, viziunea sa asupra jocului, dar și despre viața lui personală.

“A fost o vară extrem de grea. A fost acea perioadă pentru mine de care oricărui atlet îi e teamă, teamă că se va ajunge și acolo. Acesta este momentul în care trebuie să decizi dacă vrei să continui să evoluezi în sportul pe care îl iubești, sportul pe care îl practici de 31 de ani, în cazul meu, mai exact de când aveam 5 ani. Sau dacă vrei să te oprești, vrei să faci altceva, să eliberezi “podiumul” pentru noile generații. Sunt multe emoții care vin odată cu asta.

Când ajungi prima dată în această ligă, veteranii îți spun “ Ai grijă, o să treacă totul foarte repede”. La acel moment, te gândești “Eh, pentru mine este doar începutul”. Astăzi, stând în fața voastră, vă spun: ”Trece extraordinar de repede”. Îți pui atâtea întrebări: Mai pot face asta din punct de vedere fizic? Pot să mă trezesc în fiecare zi să fac acest lucru? Pot să călătoresc din nou atât de des? Să fiu departe de familia mea? Să pierd meciurile fiului meu, să nu fiu acolo în momentele când au nevoie de mine?

Sunt atâtea gânduri... care pentru unii oameni poate par lucuri mici, dar pentru mine sunt reale. Toată lumea din jur mă vede ca pe un triplu campion NBA, de 12 ori All-Star, campion olimpic, dar ce nu vede nimeni este acel copil pe care nimeni nu îl vedea jucând, pentru că era prea mic, pentru că nu putea să arunce la fel de bine ca restul, nu era la fel de atletic ca restul. Nu ați văzut munca, lacrimile, momentele în care părea că visul meu nu se va îndeplini niciodată. Toată lumea are aceste idealuri despre cine ar trebui să fie, și ce ar trebui să fie. Nu am avut așa ceva, am avut doar un vis de a juca în NBA. Și acum stau aici, 15 ani mai târziu.

Am muncit, am crezut, mi-am spus că dacă pun tot ce am în acest sport, pot să ies cu capul sus, indiferent de ce va fi. Mereu am vrut să fac parte din ceva ce e presus de mine, și acest sport asta a fost. A însemnat mai mult decât numărul de puncte înscrise, de câte ori îmi aud numele scandat, decât orice.

Decizia asta e mai presus decât baschetul. Nu are nimic de-a face cu talentul pe care îl am. Da, nu mai sunt la fel de rapid, nu mai sar la fel de sus. Dar sunt lucruri legate de joc pe care le am, despre care aș putea să scriu o carte, pe care încă le pot face, cu o organizație bună, o echipă unită, jucătorii potriviți, antrenorul potrivit.

E cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau, dar e în același timp cea mai frumoasă decizie. M-am întrebat de multe ori de ce? Și de ce nu?. Mereu am făcut lucrurile în felul meu, și așa am ajuns aici. Mereu am făcut ce am crezut că e bine pentru mine și pentru familia mea. Și ce simt că este bine este să vă rog pe voi să îmi fiți alături pentru un ultim dans, un ultim sezon. Asta a fost!

I-am oferit acestui sport tot ce am avut, și sunt foarte fericit din acest motiv. Și o să mai fac acest lucru pentru încă un sezon. Și când plec, încă o să îl iubesc, încă o să vreau să joc, o să îmi fie dor de momentele din play off, de absolut tot. Așa că va rog. Să ne bucurăm de acest sezon! Haideți să scriem ultimul capifol al acestei cariere, împreună.”

Acest ultim sezon va fi al 16-lea din cariera lui Dwyane Wade, denumit chiar de el la finalul clipului emoționant “sweet 16”.

Acesta s-a întors la Miami Heat spre finalul sezonului trecut, după câțiva ani departe de echipa care l-a ales în draftul NBA în urmă cu 15 ani. În 21 de meciuri jucate, a avut medii de 12 puncte, 3.1 pase decisive și 3.4 recuperări, în 22.2 minute jucate în medie pe meci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!