Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

E oficial! Proiectul CSM Steaua se destramă

Eduard Popa

Eduard Popa
06.09.2018

Proiectul CSM Steaua nu mai există! Fuziunea care a dat formația care a devenit vicecampioana României s-a încheiat, în urma unei decizii luate astăzi, 6 septembrie, de Consiliul General al Municipiului București, cel care administrează clubul CSM București.

Astfel, cluburile revin la forma lor inițială, CSM București și CSA Steaua. Formația armatei va fi continuatoarea în Liga Națională și va prelua palmaresul echipei din ultimii ani, în timp ce CSM București nu a apucat să se înscrie în noul sezon și va sta un an pe tușă.

În acest moment CSA Steaua îi are sub contract pe Andrei Mandache, Radu Vîrnă, Victor Petrache și secundul Sasa Ocokoljic, iar echipa va căuta să completeze lotul pentru noul sezon din LNBM, dar și în competițiile europene. Soarta va fi una dură pentru oficialii Stelei, dat fiind faptul că o parte importantă de buget era asigurată de Primăria Municipiului București.

În schimb, CSM București îi are sub contract pe Marius Runkauskas, Dragan Zekovic, Iuri Fraseniuc și Vlad Negoițescu, dar și pe Jukka Toijala. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ei pe viitor, nefiind exclus ca jucătorii să fie împrumutați la alte cluburi din LNBM sau să li se rezilieze contractele.

*foto: csasteaua.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    avand in vedere
    lipsa de traditie si suporteri a unui proiect nascut doar din ambitia personala a catorva persoane, nu pot sa spun ca imi pare rau ca s-a incheiat sarada.
    Pe de alta parte, pentru competitie mi-as fi dorit ca csm bucuresti sa reuseasa sa isi puna lucrurile in ordine la timp si sa isi faca o echipa competitiva pt lnbm. steaua fara buget greu imi vine a crede ca va reusi ceva decent.
    vazand atat de multe exemple in ultimii 2-3 ani de echipe care au fost competitive sau chiar in top si apoi au sucombat financiar si consecutiv in plan sportiv, nu pot sa nu apreciez ce s-a facut la cluj in ultimii 15 ani, plus oradea, sb. in rest doar restructurari si clone. pacat.
    ca sa nu mai aduc in discutie raposata asesoft, fie-i tarana usoara...:D

    cu 5 ani în urmă (06.09.2018)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Serios?
      Prietene, cred ca mai sunt echipe care au fost in top in ultimii 20-30 de ani si care si-au pastrat decenta , nu au "sucombat in plan financiar si sportiv" si nu au apelat la tertipuri de genul a acumula datorii si a schimba numele clubului.

      cu 5 ani în urmă (06.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      1.
      stiu sa fim prieteni si in Ardeal nu apreciem genul asta de apelative.
      2. Unde bate comentariul tau? Primul si al doilea paragraf din commentul meu aveau doua mesaje diferite. Primul legat de csm csa si apoi extrapolat la problema unui numar semnificativ de echipe cu mai multa sau mai putina traditie care din motivul lipsei de bani s au desfiintat si dpdv sportiv. Amu ii mai clar?

      cu 5 ani în urmă (06.09.2018)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Mda
      Ma rog, nici nu-mi plac cuvinte gen -amu- , care nu se regaseste in DEX, dar nu-i problema, nu pt asta suntem aici, sa ne dam unii mai destepti decat ceilalti, nu cred ca e cazul.
      Iti redau ceea ce ai scris tu, cu copy paste - nu pot sa nu apreciez ce s-a facut la cluj in ultimii 15 ani, plus oradea, sb. in rest doar restructurari si clone -.
      Mai citeste inca o data , poate intelegi unde bate comentariul meu...

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      DEX
      Io zic sa mai cauti :)

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      esti prea subtil
      poate vrei sa imi spui direct unde bate.

      Va sa zica Pitestiul, de exemplu, nu este o echipa restructurata sau o clona? Dar te intreb la ce nivel a performat Pitestiul in ultimii 10-15 ani? Cele mai bune sezoane ale voastre au fost ultimele in care ati fost in top 6 si cam atat. Eu ma gandeam la un Farul Constanta care a avut echipa aia cu Santana de ne-am batut la propriu cu pumni si picioare (Silva fiind varf de steag atunci :)) ) in play-off, Tg-mures care a jucat si prin Europa a luat si cupa parca sau in fine a jucat finala de campionat, si exemple ar mai fi dar astea-s primele care imi vin in minte. Ca nu vreau sa ajung la Asesoft care, fie vorba intre noi, au scris istorie in perioada in care erau finantati de borfasul ala de Ghita. Si care s-au desfiintat in secunda doi dupa ce a parasit borfasul barca.
      Ideea de baza din spatele mesajului meu era ca e extrem de importanta traditia pentru un club si daca te uiti si la fotbal la campioane de hartie gen Unirea Urziceni, vezi ce s-a ales si acolo. La Cluj cum a fost, cum n-a fost, baschetul a gasit resurse sa continue la nivel inalt. Si in alte centre de traditie unde baschetul traieste, chiar daca nu pe picior mare, dar traieste.
      In legatura cu comparatia ta intre apelativul prietene si cuvantul amu, presupun ca diferenta ti-e clara da ai vrut sa ai de ce sa te legi, tocmai ca s-o faci pe smartassu. Odata ce mi te adresezi cu prietene e clar ca mesajul tau tine sa ma puna la ordine, sa imi spuna cum sta de fapt treaba si cine-i enciclopedia. Faptul ca am folosit amu nu are nici o implicatie asupra continutului sau intelegerii mesajului meu. Si da, nu suntem aici pentru gramatica dar suntem aici ca sa comunicam si sa schimbam pareri in mod civilizat. Cel putin o parte dintre noi, care suntem civilizati si care avem si pareri care merita discutate.

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    • FC Argeș Pitești yrymeister:

      studentu
      Daca tot intrebi: "la ce nivel a performat Pitestiul in ultimii 10-15 ani?" iti zic eu, 2007 finala de campionat pierduta in fata celor de la Asesoft, Castigatoarea Cupei Romaniei si a Supercupei in sezonul 2011-2012. Deci de zici tu cu ultimele 2 sezoane este cam eronat.

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Și campioană în 2001...

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      mea culpa
      In2001 recunoac ca nu urmaream lnbm. Nici nu stiu daca se televiza. 😃
      Despre celelalte doua performante chiar nu imi amintesc din pacate. Probabil ca am avut, la cj zic, alti adversari care pe parcusul timpului ne au cam facut zile fripte si care mi au ramas intipariti mai bine in memorie😀

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Sa vedem cu frauda cum iese
    Cel mai jenant proiect. Adica unii au contracte cu Steaua, altii cu CSM. Acum cateva luni, cand Tolontan a spart buba, Georgescu sarea in sus ca palmaresul va fi al ambelor cluburi. Cata marsavie!! De parca nu stie lumea ca titlurile Uniunii Sovietice nu au ramas doar Rusiei, ci tuturor fostelor republici sovietice. Exemplul sovietic nu e intamplator, Steaua stie de ce. RUSINE!! Mergeti mai departe la muls in alta parte, mercenarilor

    cu 5 ani în urmă (06.09.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Vazutul de nevazut
      cum iese frauda...Ad calendas graecas o sa vedem ceva.
      O avut grija "tatucul" cu zambet de cremeliera sa invarta legile in asa fel incat frauda va fi mai greu de demonstrat decat existenta bozonului Hicks.

      cu 5 ani în urmă (07.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!