Stiri

EDITORIAL. Despre transferuri, reacții și... Alina Eremia

Paul Olar

Paul Olar
28.09.2015

După ce a stat ascunsă în subsolul clasamentului timp de sezoane bune, Universitatea Cluj-Napoca se anunță una dintre grupările cu pretenții în viitoarea stagiune. Formația ardeleană s-a revigorat în ultimele luni, efectuând modificări la nivel de conducere, staff tehnic și efectiv de jucătoare.

La începutul verii, presa clujeană anunța, cu surle și trâmbițe, numirea omului de afaceri Liviu Alexa (foto) în funcția de director executiv al secției de baschet feminin de la Universitatea. Cunoscut datorită activității sale pe plan local, Alexa a convins peste noapte un număr record de sponsori să vină în sprijinul echipei. Imaginea proiectului a crescut și mai mult odată cu întoarcerea lui Miljan Medvedj la Cluj-Napoca. Cel alintat „Meda” avea să se dedice din nou clubului iubit, dar dintr-o postură nouă, atât pentru el, cât și pentru fanii obișnuiți să îl susțină din tribune.

Ulterior, Universitatea s-a axat pe constituirea lotului de baschetbaliste. Trupa lui Mihai Coldea a bătut palma cu Flavia Ferenczi, iar ulterior s-a întărit cu o serie de sportive din străinătate. Gândindu-se la viitor, echipa clujeană a adus-o și pe Gabriela Măgurean, legitimată ultima dată la Olimpia CSU Brașov. Precum v-am obișnuit, orice transfer sau noutate din lumea baschetului a primit atenție din partea site-ului nostru. Totuși, în cazul ultimei jucătoare amintite am întâmpinat o situație inedită. Olimpia CSU Brașov ne-a adus la cunoștință faptul că Măgurean nu poate semna cu alți adversari din campionat, trimițând chiar și o poziție oficială:

„Ieri (Vineri, 24 iulie) a fost publicat un articol pe site-ul Total Baschet cu privire la noile transferuri făcute de echipa feminină de baschet U Cluj. Vă facem precizarea că jucătoarea Gabriela Măgurean este jucătoarea noastră până în aprilie 2016. Ea are un contract semnat în 2014 pe doi ani de zile. Dacă știrea dumneavoastră este adevărată, o să ne adresăm Federației Române de Baschet.”

Respectând principiile jurnalismului, Total Baschet a oferit spațiu de exprimare reprezentanților brașoveni. Cu alte cuvinte, am procedat la fel cum procedăm întotdeauna, și am așteptat un răspuns din partea Universității Cluj-Napoca. Am primit, în schimb, un mesaj grobian semnat de directorul Liviu Alexa, care ne-a criticat articolul, făcându-ne cu ou și oțet pe o rețea de socializare.

La momentul respectiv am preferat să îi răspundem domnului Alexa în același mediu virtual, așteptând lămurirea problemei. Situația s-a clarificat fix înaintea partidei de debut în sezonul 2015/2016. Universitatea Cluj-Napoca a aflat, grație unei înștiințări, că sportiva Gabriela Măgurean nu are drept de joc pe malul Someșului. Ba mai mult, “U” a reziliat de urgență contractul Gabrielei, înlocuind-o cu Kata Meszaros.

Fără să lungim aiurea discuția, observăm că „hoițarii de la Total Baschet” au avut dreptate prin tot ce au scris. Apreciem însă eforturile lui Liviu Alexa, dispus să își apere clubul. Puține formații se mândresc cu astfel de directori ambițioși. Sperăm ca materialul, ce vine doar ca o constatare, să nu îi deranjeze pe oficialii clujeni. Nu v-am uitat nici pe dumneavoastră, unul din cei „2000 de cititori” pe care nu îi avem, și sperăm încă un lucru: Să nu credeți că editorialul de față „a fost o nebunie”. Asta ca să fredonăm și refrenul Alinei Eremia...

*Foto: ziardecluj.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rock4ever :

    astia suntem
    Sunt clujean amator de baschet, ma bucur ca in sfarsit echipa feminina pare sa iasa din anonimat si sa revina acolo unde ii este locul. Din pacate asta este pretul pe care trebuie sa-l platim, si anume sa avem un om excentric la conducere. Personajul este cunoscut in oras pentru acest gen de comportament, care vad ca-l duce si in baschet. Timpul ne va spune daca baschetul feminin clujean va avea de castigat sau de pierdut cu el la conducere

    cu 8 ani în urmă (28.09.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    c t astepti d la el?
    Omul chiar se pricepe la jurnalism, la vorbe, la texte ieftine.Din pacate multi musca momeala, desi este clar ca face TOTUL din interes personal si anume sa adune voturi.Problema este ca nu toti "U"istii sunt prosti si spre deosebire d el urmaresc sportul clujean d multa vreme...mai nou "se pricepe" si la baschet, desi chiar nu are nici o tangenta...

    cu 8 ani în urmă (28.09.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate