Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. Amanda Thompson a ajuns la Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.11.2017

Universitatea Cluj a reușit un transfer important, după un start nu foarte convingător în campionat. Vicecampioana a readus-o în Liga Națională pe Amanda Thompson. Americanca a împlinit 30 de ani acum câteva zile și va evolua pentru a treia echipă în țara noastră.

Primul club românesc din cariera lui Thompson a fost CSU Alba Iulia, în sezonul 2012-2013. A câștigat două titluri, în ultimele două sezoane, cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și o cupă. S-a alăturat echipei în luna noiembrie, de fiecare dată.

În cele trei sezoane petrecute în România, extrema a strâns 78 de meciuri, cu medii de 11.6 puncte, 9,9 recuperări și 2,1 pase decisive, în aproximativ 30 de minute. A evoluat în WNBA pentru Tulsa Shock și Atlanta Dream. În Europa a mai jucat în Austria și Israel.

Pentru Universitatea Cluj-Napoca este primul transfer realizat după startul de campionat, din cele 6 permise de regulament. În Liga Națională clujencele ocupă locul 7, având o singură victorie din 4 meciuri, după ce le-a fost anulat succesul cu Phoenix.

Vicecampioana are 7 straniere în lot după aducerea lui Thompson. Vorpahl, Kalusic, Taylor, Jez, Bachvarova și Stroman sunt celelalte 6. Pe foaia de joc pot fi trecute doar 5. De asemenea, limita este de trei jucătoare din afara Europei, iar cu Thompson sunt 4 în lot.

Gruparea condusă de Dragan Petricevic a avut probleme cu accidentările în acest început de sezon. Dintre straniere, Stroman a jucat un singur meci în campionat, primul. Bachvarova a debutat abia în etapa a 5-a, la finalul lunii trecute, având 2 meciuri pentru alb-negre. 

*foto: Crow Security

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    HAI SEPSI
    Mai invata Petricevici meserie de la Amanda.

    cu 6 ani în urmă (22.11.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Mda !
    Sa ne pupi...Si adica,laca1968,in cur!

    cu 6 ani în urmă (22.11.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      trt
      Tigan la tigan trage..... Apropo. Unde ati fost la meciul cu Alba Iulia. Sa numai cu Sepsi va etalati putoarea? Fuiiiiiii

      cu 6 ani în urmă (23.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SPECTATORII DIN CLUJ NU AU NIMIC COMUN CU SPORTUL:EI vin la meciuri doar atunci cand Sepsi SIC da lectii da baschet,si poate sa arate muschii lor de xenofobi!!

    cu 6 ani în urmă (24.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!