Stiri

EXCLUSIV. Andrei Mandache, primul transfer efectuat de CSM-U Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.05.2015

CSM-U Oradea a început la rândul ei campania de achiziții pentru stagiunea 2014-2015, începând desigur cu un transfer a unui baschetbalist român, în persoana lui Andrei Mandache. Astfel, fundașul român va îmbrăca din sezonul viitor echipamentul roș-albastru al orădenilor, după ce în ultima stagiune a purtat alb și negru la Cluj-Napoca. 

Jucătorul de 27 de ani și înalt de 1.90 metri este un baschetbalist de mână stângă care evoluează pe pozițiile 1-2. Acesta se va întoarce astfel la Oradea, după ce a activat pe malul Crișului preț de 2 sezoane în perioada 2005-2007, timp în care a bifat 37 de partide la nivel de campionat. De asemenea, Mandache a mai trecut în cariera sa pe la echipe precum CSU Cuadripol Brașov, CS Otopeni, Steaua, Gaz Metan Mediaș, dar și în Cipru la Keravnos.

Andrei a ajuns în curtea celor de la U-Banca Transilvania în vara anului 2014, iar în echipamentul alb-negru a bifat 34 de prezențe: 26 în LNBM, 2 în Cupa României, respectiv 6 în EuroChallenge. În cele 26 de meciuri jucate în campionat, românul a acumulat medii de 8.2 puncte, 2.3 recuperări, 1.5 pase decisive și 7.2 la eficiență. De cealaltă parte, în EuroChallenge, acesta a contabilizat în medie 9.5 puncte, 2.5 recuperări, 1.8 pase decisive, respectiv 7.5 la eficiență. 

Alături de formația clujeană, sportivul a părăsit prematur Cupa României încă din primul tur, iar în EuroChallenge a bifat o singură victorie în prima fază a grupelor. În LNBM, U-BT cu Mandache în rotația de bază a terminat sezonul regulat pe locul 3, fiind însă eliminată în sferturi de BC Mureș cu 0-3 la general. 

Din anul 2008 și până în prezent, Mandache a totalizat 184 de meciuri la nivel de Liga Națională, reușind să adune cifre de 1.682 de puncte, 464 recuperări, 426 pase decisive, 316 intercepții, 357 mingi pierdute, 14 capace și un indice la productivitate de 1.632, totul în peste 4.600 de minute jucate. De asemenea, din punct de vedere al procentajelor, Mandache are până în prezent 54.9% (372/677) din interiorul semicercului, 33.4% (242/725) de la mare distanță, respectiv 62.9% (212/337).  

Având în vedere faptul că din sezonul viitor reintră în vigoare regula jucătorului român prezent în permanență pe suprafața de joc, CSM-U Oradea face astfel prima mutare prin aducerea lui Andrei Mandache, un baschetbalist extrem de experimentat și obișnuit cu stilul de pe prima scenă a baschetului masculin românesc. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Bun venit!
    Un prim transfer bun, chiar reusit, in special prin prisma regulii cu jucatorul roman pe parchet!!! Un regret ramane: faptul ca Gutoaia nu a stat mai mult la Oradea si nu a putut arata ce jucator super bun este! Hai Oradea si speram ca vom avea parte de o campanie de transferuri cat mai reusita!!!

    cu 8 ani în urmă (26.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!