Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Jucător de baschet blocat în România

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.09.2017

Probleme la Politehnica Iasi după ce clubul a decis să îi rezilieze contractul lui Jermaine Green, un sportiv american în vârstă de 37 de ani ce a fost transferat la gruparea nou-promovată în această vară. Conform paginii oficiale a armăsarilor, Green a fost îndepărtat "datorită unor probleme medicale". Prin acelasi mesaj Clubul anunța că vor începe tratativele pentru a-i găsi un înlocuitor, iar o zi mai târziu a fost anunțat transferul lui Reggie Keely.

 

Site-ul nostru a fost contactat de către Jermaine Green care ne-a declarat că inițial i-a fost comunicat că a trecut testul medical, iar ulterior clubul i-a transmis o notificare de reziliere a contractului. Motivul l-a reprezentat faptul că "rezistența la efort nu este compatibilă cu jocul de baschet", desi sportivul se antrenase fără probleme până în acel moment. Extrema de origine americană a solicitat clubului plata până în momentul rezilierii alături de un bilet de întoarcere către SUA, însă managerul echipei Gabriel Toma l-a refuzat. 

Green a contactat o casă de avocatură din Bucuresti care i-a sugerat să refacă testul de efort la o altă clinică medicală, iar rezultatul a fost "apt pentru efort". Acesta ne-a declarat că este decis să acționeze în judecată clubul din Iasi pentru a-si face dreptate.

Experiența din România alături de Politehnica Iasi a fost, pe departe, cea mai groaznică din cei 12 ani de baschet petrecuți ca si jucător profesionist. Am avut de-a face cu oameni care pe lângă faptul că nu sunt profesionali, nu sunt nici umani. Mă refer în special la managerul Gabriel Toma, presedintele Vasile Manole, dar si la antrenorul clubului. Pe lângă tot ce au făcut, au refuzat să îmi plătească biletul spre casă, iar eu mă aflu blocat în România de aproape două săptămâni, încercând să găsesc o soluție.

Adevărul este că aveau nevoie de un jucător poziția 4-5 si au decis să mă îndepărteze pe mine. Am dovezi care susțin toate aceste argumente. Dacă nu le aveam nu decideam să transmit declarații către presa din România. Refuz să fiu îndepărtat într-un mod neonorabil, însă nu am de gând să-i las pe cei de la Politehnica Iasi să scape din această situație. Noi ca si jucători nu trebuie să tolerăm astfel de practici. Mi-am dorit să mai joc încă trei ani, însă în acest moment îmi e foarte greu să-mi găsesc un alt angajament. 

Adevărul e unul singur, iar Dumnezeu nu îi place pe cei care nu sunt onesti. E foarte simplu, dacă faci rău se va întoarce împotriva ta.

Vom reveni cu amănunte!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!