Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Politehnica Iasi ar putea pierde dreptul de a evolua în Liga Națională de Baschet Masculin

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.10.2017

Foto: Alina Cojocaru

Promovarea în ediția 2017/2018 a Ligii Naționale de Baschet masculin se joacă la Curtea de Apel Bucuresti, în aceeasi zi cu meciul de debut, de la Cluj-Napoca, dintre campioana en-titre U BT Cluj-Napoca si BCM U FC Arges Pitesti.

Colegiul Național "Aurel Vlaicu" din Bucuresti a acționat în instanță Federația Română de Baschet alături de Clubul Sportiv Politehnica Iasi, ca urmare a problemelor existente la Barajul de Promovare organizat în luna iunie a acestui an. Instanța, în dosarul 4878/2/2017, a amânat pronunțarea pentru data de 6 octombrie, când vom afla dacă CS Politehnica Iasi va continua în prima ligă. 

Mai citiți si:

T.F. Liga 1 M: Politehnica Iasi afirmă că a pierdut acordul de joc al sportivului Alexandru Dudu

T.F. Liga 1 M: Aurel Vlaicu si Cuza Sport Brăila au depus memoriu împotriva Politehnicii Iasi

Politehnica Iași a pierdut prin forfait tehnic partida cu Timba Timișoara

T.F. Liga 1 M – Politehnica Iasi ar fi folosit un sportiv fără drept de joc

Pe scurt, Politehnica Iasi a evoluat în primele două jocuri de la Turneul de Promovare cu un sportiv ce nu avea drept de joc, Alexandru Dudu. Cu toate acestea, organizatorii au afirmat că dreptul a sportivului a existat la primul meci, însă nu si la al doilea. Desi jocul s-a desfăsurat la Arena de Baschet din Bucuresti, la 20 de metri de sediul FRB, clubul din Copou a preferat să aducă de urgență un junior de la Iasi în detrimentul solicitării forului românesc a unei copii de pe dreptul de joc a lui Alexandru Dudu. 

Bucurestenii au depus memoriu solicitând Federației excluderea grupării moldave, aspect ce le-ar fi garantat participarea în LNBM, însă FRB a omologat rezultatele de pe teren. Oficialii Colegiului Național au amenințat cu acționarea în instanță a Federației Române de Baschet, aspect ce s-a si petrecut în cele din urmă.

 

 

 

Vom reveni cu amânunte!

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    acum...
    No bine, dar daca intrau in liga nationala faceau ceva , sau se retrageau ca si Stiinta Bucuresti acum 2 sezoane? Oricum foarte ciudate situatile de genul...adica ori avea ori nu avea drept de joc? In loc de alba sau neagra...stai ca e verde...

    cu 6 ani în urmă (03.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!