Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Radu Paliciuc, foarte aproape de BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.07.2018

Radu Paliciuc în meciul cu Ungaria de la EuroBakset 2017

Radu Paliciuc schimbă echipă în această vara. Internaționalul va evolua în sezonul 2018/2019 pentru BCM U Pitești, după cum informează surse de încredere ale site-ului nostru. Plecarea lui Radu Paliciuc vine ca o surpriză, după ce la finele stagiunii precedente a fost anunțat faptul că jucătorul originar din Brașov mai are un an de contract cu BC CSU Sibiu.

În ultimele două sezoane, Radu Paliciuc a fost unul dintre cei mai importanță jucători autohtoni pentru echipa antrenată de Dan Fleșeriu. În sezonul 2017/2018, jucătorul ce măsoară 1.98m a jucat 40 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și a avut cifre de 7.2 puncte, 2.2 recuperări și 1.4 pase decisive, iar cu un sezon înainte a bifat 38 de meciuri în prima ligă cu cifre de 5.1 puncte, 1.9 recuperări și 1.0 pase decisive.

În cariera sa, Radu Paliciuc a mai jucat la CSU Cuadripol Brașov, BC Mureș Târgu Mureș, CSM Steaua EximBank și Dinamo București. El este la 4 partide distanță să atingă borna cu numărul 200 de meciuri jucate în Liga Națională de Baschet Masculin.

Cea mai mare realizare a lui Radu Paliciuc este cu siguranță participarea la EuroBasket 2017 alături de echipa națională a României. În grupa organizată la Cluj-Napoca, Radu a înregistrat medii de 7.2 puncte, 2.8 recuperări și 1.4 pase decisive.

Până în acest moment, BCM U Pitești și-a anunțat doar antrenorul pentru sezonul viitor, în persoana lui Florin Nini. La prima conferință de presă în noua postură, tehnicianul din Galați a afirmat că lotul echipei din Trivale este conturat în proporție de 75%.

Mai puteți citi și:

Florin Nini, prima reacție după numirea la BCM U Pitești

Malden Jeremic, primul transfer al celor de BCM U Pitești

14 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    lot
    Ne tin in suspans pe toti, dar numele vehiculate par sa fie ok. Mi-a placut Paliciuc de cand juca la Dinamo. Sper ca echipa sa anunte noii jucatori cat mai repede.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Lot
    3 jucatori ramasi ( Chirof, Caprarescu, Ciotlaus ), plus cei 3 jucători straini ce nu au evoluat in LNBM si daca sunt adevarate si se concretizează transferurile lui Paliciuc si Jeremic, am ajunge la 8/12. Nu mi se pare o strategie buna sa nu anuntam jucatorii semnati, site.urile de specialitate le o iau înainte, asa ca atunci cand vor aparea pe site sau pagina oficială de facebook, nu va mai fi surpriza.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Cred ca vor fi anuntati cand vor fi semnati, altfel nu cred ca se poate anunta oficial. Cum am spus, Paliciuc ar fi bun. Nini a spus ca in cateva zile se vor anunta primii jucatori. Daca era oficial, se posta si pe eurobasket, cred.

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Teama
      Tare teama mi-e ca Jeremic sa nu fi fost deturnat de Steaua. Nini spunea ca a negociat cu un jucator, s-a aflat si jucatorul a fost deturnat de o echipa mai potenta financiar. Bucurestiul e la fel de aproape de Targoviste. In plus, Nini spunea ca avem 3 jucatori straini care nu au mai jucat in Romania. Imi pare extrem de rau dupa Agafonov, cred ca se merita un efort financiar mai mare pt a fi tinut

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Marinescu Irinel :

    Paliciuc
    Este studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Pitesti. Alaturi de colegii sai a iesit camion national Universitar. Cred ca si lucrul asta l-a facut sa se decida aceasta mutare. Macar sa nu mai faca naveta pt scoala.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Marinescu Irinel :

    Paliciuc
    Hai ca autocorectul mi-a facut figura... deci reluam:
    Este student la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Pitesti. Alaturi de colegii sai a iesit Campion National Universitar. Cred ca si lucrul asta l-a facut sa se decida la aceasta mutare. Macar sa nu mai faca naveta pt scoala. Oricum se contureaza o echipa frumoasa anul asta.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Pitesti
    Cu Jeremic și Paliciuc ar începe bine Pitestiul. Rămâne de văzut cum sunt ceilalți, dar începutul ar fi promițător. În schimb Sibiul sa înțeleg ca se retrage din top? Pentru ca nu-mi dau seama ce pretenții ar mai putea avea cu Dragoste, Tohatan și Brosser ca jucători romani.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Vedem
      La momentul actual poate părea așa, doar că încă mai sunt jucători români disponibili și toată lumea cred că așteaptă clarificarea sistemului competițional, precum și probabil scăderea prețurilor. Oricum, mult succes lui Paliciuc pe mai departe și mulțumiri pentru ceea ce a făcut la Sibiu.

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      @trancer
      Io zic ca e total opusul. O sa fie niste surprize placute la Sibiu anul acesta.

      cu 5 ani în urmă (01.08.2018)
    • tanaseb:

      Sibiu
      Una din surprize poate sa fie Ionut Georgescu;)

      cu 5 ani în urmă (01.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sau se face loc in echipa pentru Mandache?

      cu 5 ani în urmă (01.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mandache nu cred
      Ar trebui să plătim luxury tax și nu ne permitem... 😁😏

      cu 5 ani în urmă (01.08.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu netgamero :

    Radu Paliciuc
    Sezonul trecut a jucat foarte slab, este iesit din forma, pentru Sibiu nu e o pierdere prea mare. Ii doresc mult succes la noua echipa si ii multumim pentru munca depusa la Sibiu! Tohatan si Dragoste sunt cei mai buni tineri romani, Sibiu are pretentii la titlu anul asta, veti vedea. Iar strainii care au semnat sau vor semna pentru CSU Sibiu vor face o echipa puternica.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • tanaseb :

    Paliciuc
    E un jucator bun, un jucator care daca este lasat sa joace ce stie, joaca. Ar fi un transfer reusit pentru Pitesti. De altfel, Pitestiul tace si face. Bravo lor!

    cu 5 ani în urmă (01.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!