Stiri

EXCLUSIV. Sebastian Ghiţă: "Nu voi mai investi în baschet atât timp cât poate fi interpretat ca trafic de influenţă"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.02.2015

Foto: Ziarul Financiar

Baschetul românesc a primit o veste neaşteptată tocmai din partea conducerii celei mai galonate echipe româneşti a momentului, CSU Asesoft Ploieşti. Sebastian Ghiţă, principalul finanţator al campioanei en-titre în ultimele 11 sezoane a luat hotărârea de a nu mai investi în baschet. În urma acestei decizii gruparea din judeţul Prahova rămăne fără un pilon de bază al structurii sale care a alimentat performanţele înregistrate ani la rând, atât pe plan intern cât şi internaţional.

Total Baschet a luat legătura cu Sebastian Ghiţă care ne-a oferit un interviu în exclusivitate. Acesta a vorbit despre motivul care l-a determinat să renunţe la investiţiile din baschet spunând că este o decizie de imediată aplicare. 

Aţi decis să renunţaţi la finanţarea formaţiei CSU Asesoft Ploieşti ...

Da. După cum am spus şi intr-un alt interviu, eu noi voi mai face niciun efort sau demers către fostele mele firme şi nici către alţi oameni din afaceri sau din zona administraţiei.

Care sunt motivele care v-au determinat să luaţi această decizie?

E foarte simplu. Fără o finanţare adecvată nu se poate păstra nivelul cu care am obişnuit suporterii, iar eu nu mai pot depune acest efort pentru a convinge oamenii să investească în baschet atât timp cât poate fi interpretat ca fiind trafic de influenţă. Nu ştiu cum o fac alţii, dar ştiind cum se pune problema acum, îmi propun să nu mai investesc. 

Decizia pe care aţi luat-o se aplică imediat sau doar de la sfărşitul ediţiei de campionat?

Decizia mea se aplică din acest moment, nu de la finalul actualului sezon. Ionuţ Georgescu este un manager foarte bun, a învăţat multe atât de la Alex Iacobescu cât şi de la mine şi sper că va reuşi să se descurce. Echipa nu este a mea, este a Universităţii.

Asesoft este una dintre echipele cu cei mai mulţi sposori la activ din campionatul românesc, credeţi că vor rămâne alături de echipă?

Nu ştiu ce vor face ceilalţi sponsori, eu nu am vorbit cu ei, eu vorbesc despre mine.

Din informaţiile noastre, pe parcursul acestui sezon au existat mai multe datorii către jucători şi terţi. Au fost achitate aceste datorii sau echipa se confruntă în continuare cu probleme financiare?

Nu au existat şi nu există datorii. Nu ştiu de unde aţi înţeles acest lucru. Nu au existat în toţi aceşti 10 ani.

Cât timp veţi sta departe de baschetul românesc?

Cât timp nu vom avea reglementată chestiunea felului în care poţi propune unui om de afaceri sau unui om din administraţie să investească în baschet fără a fi suspect de trafic de influenţă, nu mă voi mai implica.

Cum puteţi caracteriza aceşti 10 ani petrecuţi alături de CSU Asesoft Ploieşti?

Au fost zece ani de succes, am generat animozităţi în toţi aceşti ani şi de aceea acum au şi alţii şansa să câştige campionatul. Îmi doresc să ne întreacă unii, atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional. Sper ca baschetul să nu se întoarcă la valoarea la care l-am găsit noi acum zece ani. Trebuie să existe şi alţi oameni curajoşi care să investească. În tot acest timp eu voi rămâne un spectator fidel al baschetului.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Uns fant, un erou, un martir...... iar cei de la DNA niste sarlatani domnule, niste sarlatani, niste parveniti, niste sarantoci......etc

    cu 9 ani în urmă (26.02.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    sebi...
    zi sa mori tu...esti un parvenit al sistemului corupt din aceasta tara (pe care VOI parlamentarii nerusinati ai acestei tari l-ati inventat)!Lui Ionut Georgescu ii dorim succes si speram sa nu fi invatat "salutul" lui iacobescu (cu i foarte mic) iar de la tine,sebi (nerusinatule) nu are ce invata !

    cu 9 ani în urmă (26.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Auzi,tupeu!
    Ce sa invete de la tine si iacobescu(tot cu i mic) mai golanule? Sa fure? Ptiu...Drace!

    cu 9 ani în urmă (26.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    andrej
    ghita-iacobescu-burlacu. toti au acelasi tata

    cu 9 ani în urmă (26.02.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    ce tara...
    ....de nerecunoscatori,sa detii tu in patrimoniul national valori ca:ghita,becali,borcea,copos,iancu,pascany,pinalty,mititelu,etc.si sa-i deranjezi cu DNA,asta-i chiar culmea!Fratilor,ce-i asa greu de inteles?Le este FRICA!!S-au dus vremurile de glorie cu bani negri,cu telefoane,cu spagi.Cum credeti ca dintr-o data nu mai au bani ptr.sport????
    HAI LIBERARE!!

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Eu i-as deranja in fiecare dimineata la ora 4 sa ii duc sa sape canalul Siret-Bucuresti!

      cu 9 ani în urmă (27.02.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!