Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. U BT Cluj-Napoca protestează împotriva rezultatului primului joc de la Oradea

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.05.2016

CSM CSU Oradea s-a impus în meciul întâi al semifinalei disputată în compania U BT Cluj-Napoca, scor 72-71. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe și-a fost practic decisă de ratările celor două formații din ultimul minut, ultimul coș al confruntării fiind marcat de Adamovic cu 62 de secunde rămase pe tabelă. Oaspeții au avut șansa unui buzzr-beater, dar mingea aruncată de Todic s-a plimbat pe inel refuzând să intre în coș.

Tot la finalul duelului, clujenii au decis să protesteze împotriva rezultatului confruntării, căpitanul Filip Adamovic semnând foaia oficială de joc în acest sens(foto). Prezent la conferința de presă, Marcel Țenter a afirmat că după meciul cu Sibiu și-a promis că nu va mai face alte afirmații cu privire la arbitraj.

Regulamentului general de organizare al competițiilor de baschet prevede la art. 6.2 faptul că „Căpitanul echipei trebuie să informeze arbitrul principal, imediat la sfârşitul jocului, dacă echipa sa protestează împotriva rezultatului jocului şi va semna foaia oficială de joc în spațiul marcat ”semnătura căpitanului în caz de protest”.

Până la această oră conducerea clubului clujean nu a făcut nicio precizare dacă va depune sau nu memoriu.

47 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe u forever :

    Memoriu!!!
    Nu se poate sa nu facem memoriu. A fost un rezultat viciat de arbitraj. Sper sa fie sanctionata toata brigada de arbitrii!!!

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      si ce daca?
      A existat pana acuma vreun precedent?

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      continuare
      Nu ma refer la memoriu, binenteles.

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca teooo:

      exista...speranta
      Exista chiar mai multe, chair daca timide.
      2014 - dupa primele meciuri ale finalei Oradea-ploiesti Stoica si Nicolae suspendati 2 etape
      2014 - sferturi de finala meci 1 Sibiu-Cluj, Bukuresti 8 etape, Faur 2 etape
      2014 - sferturi de finala meci 4 Cluj-Sibiu, Nicolae 4 etape, Stan o etapa
      ...si lista mai poate continua, asta mi le aduc aminte pe moment

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      si ce daca?
      Ei au arbitrat mai departe, meciurile au ramas la rezultatele hotarate de arbitri etc.. Acum nici nu as vrea sa castige u la masa caci in opinia mea s-au cam batut singuri.

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • SCM "U" Craiova Gully:

      Stați lin....
      Lăsați Patriarhia sa se ocupe de toata joaca! Ce dracu, tot sezonul, tot Ardealul a susținut Regina Balului, și acu' va găsi Reacțiunea?
      Ciocu' mic și...închinare!

      (Yikes e o mironosiță de Pension!!)

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    Anii trecuti ...
    Nu prea mai avea cine arbitra playoff-ul la cati erau suspendati :)

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m0hamadus :

    Omg
    Asta mai lipsea! :)
    Cred ca arbitrii au "impartit" echitabil greselile. Atat pot acesti baieti dar, fiecare vede lucrurile din punctul lui de vedere.

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Arbitraj
    Arbitrajul a fost prost tot meciul. Nu au făcut decât sa inflamate spiritele dar nu a fost tendențios. Dacă chiar era tendința nu dădea ultimul atac Clujului și posibilitatea de a câștiga meciul. Adamovici a protestat dar întrebarea mea pt el e urmatoarea: în calitate de căpitan nu știa ca după meci centrul terenului e al gazdelor? Lipsa totala de fair-play. Și o sa se mire dacă vineri o sa fie fluierati de public!

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      "Avem valoare"
      Nu cred ca are Adamovic soricul atat de gros. Aici miroase a Tenter. Trebuie speriati un pic arbitrii ......"Avem buget, avem jucatori, cum indraznesc sa stea unii in calea noastra?"

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @soso
      s-o zic pe-aia cu fault Barnette si doua la cos Gutoaia :p (stiu baga numa una) ... anyway 22-10 la libere, un antisportiv tampit, inca cateva ciupeli, astea i-au adus pe oradeni de la -8 la +6.

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @stg257
      Antispastic tâmpit pt ca asa a reacționat Dykes. De acord ca e tâmpit dar nu e doar vina arbitrului. Dykes ar fi trebuit sa ia tehnic de minim 2 ori. E inadmisibil sa protestezi cum protestează el indiferent de situație . Recunosc ca din tribuna nu am vazut acele mici ciupeli. Revenirea noastră a venit de la cele 2 aruncări de 3p reușite și superioritatea la recuperări. Au fost minim 4 recuperări ofensive la același atac! Nu mai căutați alibi-uri asumati-va și înfrângerile. Semifinala e abia la început, aveți în continuare prima șansă ținând cont de absentele de la orădeni (Markovic, Lucica, Tibarna, Barac). Jumătate de echipa!

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @soso
      eh ... ni le asumam, da ii foarte greu sa-ti faci un plan de joc cand pe de o parte toti se apara hedge (la adamovic toti fac asta ca-i omoara altfel) si faulteaza evident la dribling iar tu daca pui un blocaj mai tare iti fluiera in atac (parca in meciul 4 cu sibiu clujul a avut vreo 7) ... dykes dupa vreo cateva blocaje in miscare a lui pasca l-a impins ... si si-a incasat un tehnic ... anyway ar fi frumos sa vina FRB precum alte ligi mai profi si sa ne spuna ... da ... astea 10 decizii au fost proaste ... macar nu ne-am mai enerva aiurea :p

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    TNS
    Burlacu a depus memoriu inaintea fluierului final al meciului de la Bucuresti acesta protestand astfel impotriva arbitrajului de la meciul dintre Csm si U...sperand ca muresenii nu vor castiga!!!!

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @arifliv
    ...si mureșenii au câștigat! Hai BC MUREȘ! HUJ HUJ HAJRÁ

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      TNS
      Citeste titlu.

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Fair play?
    Salutare,

    E pacat ca o disputa sportiva incrancenata sa se transforme in injurii, imbranceli si chiar mai mult cearta intre suporteri pe un site de specialitate.

    Nu am avut sansa sa ajung azi la Oradea deci am urmarit meciul la televizor si as vrea sa va impartasesc ce am constatat vazand si reluarile:

    1. Arbitraj: in nota obisnuita, adica execrabil, nefacand altceva decat sa inflameze si mai mult spiritele. Greseli de ambele parti, insa doua care ar putea fi considerate decisive: faultul antisportiv la Dykes trebuia sanctionat cu dublu fault caci dupa cotul in stomac, Pasca l-a lovit peste mana; si 1 la 1 la penultima faza a fost aut clar, nici un jucator oradean neatingand mingea. Probabil ca daca Todic marca ultima aruncare am fi putut si noi sa ne plangem de viciere de rezultat. Asa, Clujul fiind invinsa, inteleg supararea suporterilor Uisti. Dar aici e un lucru important de mentionat: suporterii oradeni nu v-au facut nimic la nici una dintre faze.

    2. Incidentele de la finalul meciului: un scurt deja vu... Play off anul trecut... meci la Tg Jiu... se termina partida si Zigeranovic isi cheama repede si ostentativ ploiestenii sa ocupe mijlocul terenului... iar apoi imbranceli. Daca a fost aceeasi situatie e foarte urat, iar echipa clujul trebuia sa se grupeze in proximitatea liniei de libere din fata propriei banci. Sigur, nu exista nici o regula scrisa in acest sens, e o chestiune de simplu bun simt si fair play.

    Daca cineva din tribuna a aruncat cu ceva dupa Adamovic, atunci sa ne fie rusine si avem de suportat niste consecinte in acest caz. Insa aceasta este deocamdata un zvon.

    3. Numarul mare de faulturi impotriva clujului: primul time out al lui Tenter: "no more fast breaks... faul them... faul all of them". Deci asta a cerut antrenorul, si pe buna dreptate. Nu trebuie sa fi antrenor principal in LNBM ca sa observi ca CSM nu exceleaza la libere, si daca ai banca suficient de lunga iti permiti sa faci multe faulturi si sa trimiti adversarul la libere unde urmeaza probabil ratari (si nu e primul antrenor care alege sa joace asa cu noi).

    4. Factorul care inclinat balanta: cele doua trite consecutive care au dat multa energie oradenilor pentru minutele care au ramas, mai ales in aparare. Daca ar fi fost invers (doua cosuri marcate consecutiv in acel moment) probabil ca balanta s-ar fi inclinat invers.

    Pentru mine ceea ce este clar: in acest moment CSM Oradea si U Cluj sunt atat de apropiate in joc ca nu mar mira inca 4 meciuri decise in OT. Oricine poate castiga, oricine poate pierde. Nici una din echipe nu arata ca este superioara celeilalte. Arbitraje proaste vor mai fi, victorii si infrangeri vor mai fi... ceea ce ramane este fair play-ul, respectul si bucuria ca vedem baschet disputat fara o invingatoare clara. Marea majoritate a suporterilor oradeni au un respect imens pentru U Cluj si suporterii acestei echipe si sper sa ramana asa si dupa aceasta serie.

    Acestea fiind spuse, va invit sa nu ne mai jignim, si daca ne contrazicem, sa ne contrazicem cizvilizat, daca putem obiectiv, fara nervi si dand dovada de fair play... asa cum ne invata sportul adevarat.

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca dans:

      de acord
      As mai completa o faza la inceputul sf 4 cand a fost data mingea voua dupa o minge smulsa de Torok,atac luat clujului + antisortivul de laDykes + cateva faulturi usor acordate in sf 4 ,au fost o viciere de rezultat.Nu trebuie facuta o tragedie din pierderea acestui meci ,modul de arbitraj este o problema pentru orice echipa,in cazul Cj -Oradea cu loturi echilibrate arbitrii din pacate daca vor pot face diferenta.Eu sper ca greselile arbitrilor sa nu fie intentionate.
      La antisportivul dat lui Dykes ,ascaalovit mult mai rau si mai intentionat.
      Felicitari pentru victorie.

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca dans:

      de acord
      As mai completa o faza la inceputul sf 4 cand a fost data mingea voua dupa o minge smulsa de Torok,atac luat clujului + antisortivul de laDykes + cateva faulturi usor acordate in sf 4 ,au fost o viciere de rezultat.Nu trebuie facuta o tragedie din pierderea acestui meci ,modul de arbitraj este o problema pentru orice echipa,in cazul Cj -Oradea cu loturi echilibrate arbitrii din pacate daca vor pot face diferenta.Eu sper ca greselile arbitrilor sa nu fie intentionate.
      La antisportivul dat lui Dykes ,Pasca a lovit mult mai rau si mai intentionat.
      Felicitari pentru victorie.

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ovigroza:

      Respect tomy:)
      Parca altfel suna un astfel de comment:). Cel mai bun sa câștige. La noi in baschet nu se pot aduce de ex arbitri străini? Întreb si eu... Aia vin arbitrează si pleacă. Nu înseamnă ca si bine dar poate nu am avea atâtea discuții

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @tomy
      sounds fair ;) ...one note though ... @3. no more fast breaks nu de acele 2-3 faulturi care nu se arunca ii vorba :p

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Meciul
      A trecut ceva timp și sa judecam mai la rece. Deci un meci intre 2 echipe apropiate ca valoare dar cu echilibrul schimbat datorita accidentării lui Rade. După 2 min se accidentează și Lucica deci Oradea mai pierde un jucător din primul 5. Dacă ținem cont ca Tibarna are încă dureri poți spune ca s-a mai dus un jucător din primul 5 . În primele 35 min Oradea avea 7% la 3p, cel mai slab din întreg sezonul. Ținând cont de toate acestea Clujul trebuia sa câștige clar. Nu a făcut-o pt ca Oradea a ținut aproape tot meciul nu doar în sfertul 4. Posibil (fiind in sala nu am.vazut reluari) ca arbitrii sa fii dat mai multe decizii în favoarea CSM-lui dar nu asta a decis partida. Partida a fost decisa de dorința jucătorilor noștri de a dovedi ca, în ciuda ghinioanelor, suntem în continuare o "nuca" tare.
      Indiferent de ce s-a întâmplat, mișcarea de la final cu ocuparea centrului terenului a fost sub nivelul vostru. Jucătorii orădeni și publicul nu sunt vinovați de arbitraj. Aștept niște scuze de la staff-ul clujean, deși nu cred ca or sa vina. Sper sa vedem și în continuare partide disputate și cel mai bun sa câștige!

      cu 7 ani în urmă (04.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Theo:

      Parțial corect
      Ai subliniat bine CȘM a ținut aproape "ajutata" , la fel ca si CSU in primul meci de la Sibiu.Diferenta a fost ca Oradea a avut 22 de faulturi acordate Sibiul 31.Clujul la Oradea 10 faulturi acordate, la Sibiu 18.Mai mult sa joci opt minute in penalizare si sa mai iei si antisportiv in loc de dublu fault nu ii de colo.Dar cu toate acestea Clujul trebuia sa câștige acest meci.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m0hamadus:

      Statistia
      Ai tu ce ai cu statistica si mai ales cu faulturile. Daca te uiti doar la statistica, pierzi esenta.
      Clujul are o echipa masiva si implicit mai greoaie. Jocul lor pot sa-l caracterizez in trei puncte:
      1. dam mingea lu' Dikes si acesta se duce cu ea pana in cos;
      2. arunca Adamovici sau Pasalici de 3 puncte si poate intra;
      3. plimbam mingea pana iese un jucator la aruncare sau poate se iveste vreo combinatie sub panou.
      Dikes nu este un jucator de echipa, este individualist, daca il marchezi bine jumate din jocul echipei in atac se rupr. Daca el nu marcheaza peste 20 de puncte se simte in punctele marcate de echipa.
      Daca cei doi "shootes" nu scutura plasa in momentele decisive este iar deranj mare. Clujul se bazeaza prea mult pe un joc pozitional care este eficient pana la un punct.
      Norocul lui Marcel este ca echipa sta foarte bine defensiv si in general si la recuperari. Sunt surprins sa vad ca Oradea a recuperate cu sase mingin mai mult decat clujul si acele 6 au fost recuperate ofensiv!!!!
      Oradea are un joc mai complex, mai direct, se bazeaza pe patrunderi si implicit apar si faulturile. Avand in vedere procentajul catastrofal de la 3 puncte mi se pare normal sa incerci sa patrunzi mai mult si dupa cum am mentionat, apar inevitabil si faulturile.

      Daca maine Oradea va face marcaj bun la Dikes, daca nu ii lasa pe cei doi bosniaci sa arunce de la 3 la fiecare faza si binenteles sa revina la procentajul mediu al aruncarilor de 3, nu cred ca va avea problem in a castiga.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj :

    calm
    nu va mai certati baieti .titlul e adjudecat deja. huj, huj,hajra

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @bj
    Ce-ar fi sa stai chill si sa ii lasi in pace fara sa arunci paie pe foc?

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea cikosh :

    CSM
    Fara suparare, trebuie sa fii penibil sa acuzi arbitrajul, sa zici ca arbitri au tras pentru ceilalti, atata timp cat ei iti ofera posibilitatea unu-i ultim atac(atac pe care nu il meritati)

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    arbitraj
    Nu dau vina pe arbitraj pentru esecul nostru de astazi. Nu, n-o s-o fac! La cat de slab a marcat Oradea de la libere si din spatele semicercului, trebuia sa-i batem la 20 de puncte. Am pierdut pe mana noastra, felicitari gazdelor pentru faptul c-au reusit sa ne surclaseze in ciuda procentajelor dezastruoase, cu un lot decimat de accidentari.

    Arbitrii, prin prestatia lor de azi, nu ne-au defavorizat pe noi ci baschetul in general. Cred ca s-au intimidat putin la scandarile "Hotii!! Hotii!!" de la inceput de meci si-au luat-o-n balarii. La cat s-a investit in baschet in ultimii ani, cred ca jocul in sine a luat-o mult inaintea "infrastructurii" (arbitrajul, de exemplu) si aici mai avem mult de recuperat. Baschetul parca merge in sus, in timp ce arbitrajul e in cadere libera. Poate n-ar fi rau ca vre-unul din marii sponsori sa investeasca si in arbitraj?!?! Pentru binele general, bine-nteles ;)

    Cat despre tensiunile si reactiile din timpul meciului, si mai ales de pe final... n-am vazut alte echipe care sa protesteze macar jumatate din cat protestam noi.. incepand de la jucatorii din teren, continuand cu antrenori, jucatorii de pe banca, preparatori fizici, parinti, bunici, asistenta medicala, contabila, femeia de serviciu, cred ca si cei care vand bilete la sala protesteaza. Exagerez, bine-nteles, insa, lasand gluma la o parte, atmosfera asta tensionara nu face bine jocului. Da, se greseste de multe ori, e frustrant, dar presiunea trebuie eliberata altfel. Nu ma mir ca atragem antipatie si suntem comparati cu raposatii. Poate c-ar trebui sa mai lasam din "fumuri" (desi, multumita generozitatii sponsorului, ni-s cam pline buzunarele) si sa ne vedem de treaba, nu de alta, dar mare pacat ar fi sa pierdem sansa ce ni s-a oferit. Si-atunci sa vezi circus maximus: si fuduli, si coate-goale :(

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Parere personala
      Felicitări pentru comentariu.O analizã foarte buna si ce ai spus tu la început trb sã facã Cluju.

      Tensiune da este dar parerea ca Tenter o insufla mereu prin felu lui de a tipa mereu,nemultumit mereu pe proprii jucatori la orce gresalã si asa mai departe.
      Iti zic io de unde vine asta.Din frica pierd ma dau afara lot ca asta si salar ca asta nush unde mai prind.De acolo zic eu strict parere personala

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      .
      mah de data asta s-a enervat pana si pintea :)

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Ati vazut?
      El mai mult cu,calmatu lu Adamovic.Da Silvasan cum a fost nush dacã ati vazut.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ba chiar s-a enervat si Pintea, el protesteaza mai mutl ca Tenter cand e nedreptatit...sa nu uitam ca Ciulin la scos odata si din sala. E chiar foarte vehement Bobo cand e sigru ca are dreptate. Numai ca...sa nu mai tot facem o tragedie din meciul de ieri. Da au fost greseli mari intr-o directie, insa grav ar fi sa se repete...un meci se poate intampla

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe jeanpavel2 :

    sportivitate....
    Intotodeauna vor exista discutii legate de arbitraj..... adevarul e ca unii arbitrii fac exces de zel.... fluiera tot... altii poate gresesc intentionat sau nu... nu ii judec... altii arbitreaza in litera regulamentului....iar altii arbitreaza cum vor... arbitraj profesionist in Romania... NU EXISTA!!! Meciurile se joaca intre jucatori... iar unii arbitri pot sa fluiere in sau nu in spiritul jocului... important e ca mingea sa intre in cos... ca a fost ... ca n-a fost.... asta intra la capitolul statistica... nu are rost sa ne certam intre noi suporterii... oradeni cu clujeni... craioveni cu mureseni.. samd... vrem sa ne bucuram de joc si de sportivitate... unii pierd altii castiga.... calitatea omului nu o poti antrena... vorba unui antrenor.. haideti sa fim oameni... prieteni ce iubim baschetul...

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe u forever :

    arbitraj!!!
    Dominilor nu va imbatati cu apa rece. Nu-i tot una sa gresesti la arbitraj in momente putin importante - de exemplu cand o echipa conduce la scor 10 -15 puncte sau sa gresesti in momente decisive cand meciu e strans, cand jucatorul pe care il fluiera are 3-4 greseli si poate fi eliminat, etc. Colegii oradeni se fac nu stiu chestiile astea?!!!

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    titel....jos palaria
    Felicitari pt adevar ....in alte parti s-ar numi pleonasm....dar aici se impune cu greu o opinie dreapta
    In general cine se plange de arbitraj e slab..
    In particular U sunt cei mai plangaciosi din liga....daca reuseau buzzr'ul erau toti imbujorati
    Felicitari omule !

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grasu :

    meci
    Nu mai tot delirati atata pe aici cu arbitrajul. Da s-a fluierat pe langa baschet, s-a fluierat, poate, mai mult intr-o parte decat in alta, la televizor nu mi s-a parut nimic iesit din comun,dar s-a gresit in ambele parti. ce sa faci daca dykes se lasa provocat de pasca. Noi, U, la fiecare faza gasim sa protestam, sa avem ceva de comentat, chiar si daca se da mingea pt noi, pana inteleg jucatorii ce se intampla au tendinta sa protesteze.
    Ideea e mult mai simpla, ne legam de arbitaj sa ascundem nepuntina unei echipe cu o banca lunga, incapabila sa domine o echipa macinata de accidentari, cu procentaje dezastruoase la aruncari de 3p si cu un antrenor, Achim, care se incapatana la un moment dat sa il tina pe Petrisor in teren. Fratilor cand Oradea iti face 4 recuperari ofensive in acelasi atac, efectiv te calareste, cand U nu e in stare sa se desprinda decisiv, si mai ia si 2 de 3 consecutive, nu cred ca se poate vorbi de arbitraj. in orice conditii U trebuia sa bata ieri minim 10 puncte, mai ales ca la Oradea Mandache a fost praf si Lucic s-a accidentat. Avem o echipa frustrata, cu o aroganta de neinteles, niste vedete care in afara de niste titluri cu Ploiesti, castigate cum au fost castigate, altceva nu au demonstrat, cele intamplate la finalul meciului, fiind o dovada a neputintei si frustrarii.

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      bine punctat!
      Touche! Un punct de vedere pe care-l impartasesc! Ce ne lipseste noua (ca desi asa pare, nu le avem inca pe toate) e MENTALITATEA DE INVINGATORI! Cu tot respectul, dar inca nu o avem (nici in teren, nici in tribune). Cu o astfel de mentalitate lasi vaicarelile la o parte, strangi din dinti si mergi mai departe cu mai multa dorinta de a castiga! Din pacate "era Asesoft" si-a pus mult prea adanc amprenta in psihicul celorlalte echipe, care inca nu s-au trezit din starea de somnolenta indusa de 10 ani de "lupta pt locul 2" (accidentul cu cosul lui Morris nu-l pun la socoteala). Dintre toate echipele ramase in cursa, cred ca doar Muresul se apropie de tipul de mentalitate pe care mi-o doresc la Cluj.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    @stg257/free62/u forever
    Da, observ si eu cu tristete ca Pintea se enerveaza tot mai des; sincer, asta ma ingrijoreaza. Nu stiu daca asta vine de la faptul ca sunt arbitrajele tot mai proaste, sau pur si simplu se lasa dus de val (cand vezi ca toti din jurul tau fac asta, te influenteaza si faci si tu la fel). In urma cu doi ani, la un arbitraj similar, Bobo n-ar fi reactionat nici macar pe jumatate fata de cat a facut-o aseara. Si-mi pare rau s-o spun, dar cred ca era mai bina inainte, cu concentrarea axata mai mult pe joc si solutii, decat pe proteste la adresa arbitrajului.

    Da, perfect de acord, in cazul unui scor strans o greseala de arbitraj (sau mai multe) poate/pot inclina balanta, dar la fel putem spune si despre turnovers, sau faptul ca in 62 de secunde nu ai marcat nici macar un punct (nu mai stiu cate atacuri au fost). Ce vreau sa spun e ca la asta trebuie sa lucram si sa imbunatatim, la chestiile care stau in puterea noastra, nu la cele pe care nu le putem influenta.

    La noi (si aici generalizez, nu ma refer doar la Cluj) lumea parca merge la meci sa vaneze greseli de arbitraj, nu sa vada meciul. Fluierasii au devenit vedetele campionatului, la cota de interes ce-au castigat-o. Poate c-ar trebui sa numim intrecerea asta "campionatul national de arbitraj in baschet". Oameni buni, astia atata pot, si gata! Tratati-i ca pe niste obiecte complementare ale jocului si va garantez c-o sa vi se para mult mai fain sportul asta! Nu zice nimeni, le putem da in continuare din tribune doza necesara de "carne" la meciuri, dar chiar nu merita sa le acordam atentie dupa fluierul final, ca nu ei sunt actorii principali ;)

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      grasu si titel
      Ambii aveti dreptate cu,ce ați scris.Ati scris adevăru,ați fost civilizati si fair-play.Asa trebuie,nu neg din ambele tabere au fost cuvinte urâte suporteri euforici dupa victorie si suparati altii pe de alta parte pentru înfrangere și gesturile de final.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @ grasu & titel
    Respect prieteni, sunteti adevarati iubitori de baschet.

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      @oldboy & Don Diablo & csv
      O precizare: la fel as fi gandit/scris si daca intra aruncarea lui Todic; din punctul meu de vedere n-ar fi schimbat nimic din ceea ce m-a determinat sa scriu, doar rezultatul meciului (abordarea din partea echipei noastre ar fi ramas aceeasi si asta m-a facut sa-mi dau drumul la gura). Eu vad (si nu mi-e rusine sa recunosc) lucrurile rele din ograda proprie, la fel cum sper ca si altii si le vad pe-ale lor (asta insa nu ma intereseaza in mod deosebit, eu cu ai mei am treaba:)

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    despre succes
    Sunt de acord cu grasu si titel, mentalitatea si atitudine sunt cheia succesului si aici nu ma refer doar la jucatori ci la toti cei care fac parte din club, de la femeia de sevici pana la presedinte. Pricipiile si valorile promovate de un club sunt cele care determina esential modul in care evolueaza si performeaza echipa. Este clar ca jucatorii in momentul in care ajung la un club sunt influentati si se adapteaza la mentalitatea si modul de lucru al acelui club. Ca o exemplificare: Adamovici si Dykes au jucat si la Mures un retur de campionat dar niciodata nu au avut manifestari de genul celor de aseara si aportul lor la performanta de anul trecu a fost unul major. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu vreu sa spun ca U BT este o organizatie proasta ci vreau doar sa pun in evidenta faptul ca in functie de atmosfera/anturaj/mediu oamenii pot avea manifestari diferite in aceleasi situatii. Am tot respectul pentru U, pentru traditie, pentru realizari, pentru ceea ce inseamna in baschetul romanesc dar (parerea mea) poate mai multa modestie, si mai mult focus strict pe jucatori si pe jocul echipei ar aduce mai multe satisfactii tuturor sustinatorilor.

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    @titel
    well ... acum doi ani era principal ... nu-si permitea sa ia tehnice (tehnicul la principal e 1000 de euro iar tehnicul la secund e vreo 200 :P)

    cat despre arbitraj ... nu prea comentez despre asta ... ma enervez in sala si-o las acolo ... da aseara am cedat :) ... rezultatul nu-l mai schimba nimeni ... asa ca ar trebui sa ne concentram pe meciul de vineri (care e de totul sau nimic) ... dar asa cum vreau ca U sa se concentreze pentru cele care trebuie ajustate (si sunt cateva vizibile foarte usor - gen cum scapam de tripple-team la zigi, ce facem cu hedge-u la adamovic, etc.) ... as vrea ca si liga sa ia masurile necesare dupa meci :)

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      EXACT!
      Asta e ideea. In loc sa mergem incarcati cu "hai sa vedem cum o mai comit arbitrii de data asta" o abordare de genul "mda, se pare ca maniera de arbitraj ne poate crea probleme pe unele faze, hai sa vedem cum putem sa le evitam si cum putem contracara jocul facut de Achim si elevii lui, cum putem specula mai bine greselile adversarului, cum putem fi mai eficienti etc". Si mi-as dori un meci (daca se poate, dar cred ca cer prea mult) ca echipele si bancile lor sa ignore total deciziile, oricat de eronate ar fi astea. Pun pariu ca ar creste nivelul de concentrare pe meci, si jucatorii ar fi mult mai buni in ceea pentru ce sunt platiti sa faca (sa joace BASCHET, nu sa se certe ca la gura targului).

      In fond si la urma urmei, am pierdut un meci din 5. Si dac-am pierde doua, daca suntem chiar asa de buni cum ne consideram ca suntem (banca lunga, jucatori valorosi, salarii mari, belsug peste tot) le-am castiga pe celelalte 3. Cheia e in luciditatea antrenorului si a jucatorilor sai. Daca cu toate astea ne bate Oradea, inseamna c-au fost mai buni, au folosit mai bine banii, si-au sudat mai bine echipa. Invatam din asta si ne pregatim mai bine data viitoare, baschetul castiga oricum prin cota de interes sporita prin adeptii noi ce-i castiga de la an la an!

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eh sigur, suntem buni da totusi jucam cu Oradea nu cu Avantu Dej, jucam cu echipa care a dominat sezonul regulat ca joc si rezultate. Asa ca orice decizie proasta te influenteaza. Nu stiu cum cineva isi poate imagina ca se poate bate Oradea in orice conditii, cu orice arbitraj. Avem o echipa gandita, de antrenor ce ii drept, pt defensiva. Se stie ca nu suntem echipa care da 110 puncte meci de meci....asa ca sunt lucruri care te dua peste cap. Speram sa nu se mai intample asta in meciurile urmatoare, ca acuma nu e nicio tragedie, am avut si noi norocul asta in trecut ca sa fim sinceri pana in capat.

      Cat despre Pintea, se stie ca atunci cand echipa e nedreptatita isi spune parerea cam aspru. In finala castiga ail tinea Tenter la un moment dat pe scaun ca sa nu ia tehnic(la propriu il tinea). Cu Bacevic a fost scos din sala de Ciulin dupa arbitraj mizerabil al Bucuresti. Are si omul limitele lui, altii ar reactiona mai rau.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Neutru
    Ieri am vrut sa vad baschet dar am vazut un meci cu multe greseli tehnice de ambele parti. Nu am tinut cu nici o echipa deci pot spune ca m-am uitat la arbitraj foarte obiectiv. Consluziile mele sunt urmatoare: 1. Daca dai de o brigada care se pune sa fluiere tot atunci U BT va fi dezavantajata deoarece ei joaca mai fizic (ieri a fost cazul). 2. Arbitrii au stricat meciul fluierand fiecare atingere. 3. Au uitat insa sa dea faulturi tehnice la inceput pentru a calma spiritele. 4. Cred ca Tenter are "un merit" in pierderea partidei datorita nervozitatii pe care o afiseaza tot timpul. Aceasta nervozitate a fost preluate de mai multi Clujeni. 5. Jucatorul meu preferat ramane Rolland Torok!

    cu 7 ani în urmă (05.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tjl59 :

    Văd păreri ...
    ... de tot felul referitoare la arbitraj. Vă propun să reflectaţi la spusele unui fost mare arbitru clujan, examinator pentru viitori "fluieraşi" ... "Daţi-mi două echipe cu valori sensibil egale, eu vă pun în plic numele învingătoarei, nu voi greşi, iar la sfârşit nu-mi veţi putea reproşa absolut nimic vis-a-vis de decizii" ... Fără alte comentarii ...

    cu 7 ani în urmă (06.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!