Stiri

Echipa Alinei Crăciun a câștigat Cupa Italiei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.03.2019

Passalacqua Ragusa a câștigat Cupa Italiei duminică, după ce s-a impus cu 77-61 în finala cu Allianz Geas S.S. Giovanni. Turneul final s-a ținut la San Martino di Lupari și au participat primele 8 clasate din campionat. Alina Crăciun face parte din lotul câștigătoarei cupei, dar nu a jucat la Final 8 pentru că sunt permise doar 3 straniere pe foaia de joc.

Partida dintre Passalacqua Ragusa și Meccanica Nova Vigarano a deschis turneul final, vineri, 1 martie. Echipa Alinei Crăciun s-a impus cu 83-68 după ce s-a desprins din primele zece minute. Jessica Kuster, trecută și ea prin LNBF, a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, fiind în double-double pentru înnvingătoare cu 10 recuperări. Michaela Rakova s-a remarcat cu 20 de puncte pentru învinse.

Al doilea sfert de finală s-a disputat între Famila Wuber Schio și Gesam Gas&Luce Lucca, scor 62-52. Meciul a fost destul de echilibrat, la începutul ultimei perioade de joc fiind o diferență de trei puncte pentru Famila. Sandrine Gruda a fost principala marcatoare a partidei, contribuind cu 19 puncte la victorie, în timp ce de la învinse s-a remarcat Krystall Vaughn cu 17 puncte și 8 recuperări.

Cel mai echilibrat sfert de finală a fost cel dintre Elcos Broni și Allians Geas Sesto San Giovanni, încheiat cu 56-58. Elcos avea un avans de patru puncte la ultima pauză, dar a înscris doar patru puncte în ultima perioadă de joc. Nikolina Milic a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, plus 12 recuperări, dar prestația sa n-a fost suficientă pentru echipa de pe locul 4 în campionat pentru a trece de cea de pe locul 8. Kalis Loyd a fost cea mai bună de la câștigătoare, cu 16 puncte și 8 recuperări.

Umana Reyer Venezia a obținut al 4-lea loc în semifinale după ce s-a impus cu 55-49 în duelul cu Fila S.M. Lupari. Gazda turneului final conducea cu 6 puncte la ultima pauză, dar sfertul patru a fost adjudecat de Umana cu 20-8. Lara Sanders a reușit un double-double pentru liderul campionatului, cu 20 de puncte și 11 recuperări. Jucătoarea plecată de la ACS Sepsi SIC în vară, Tyaunna Marshall, a fost cea mai bună jucătoare de la Fila, cu 19 puncte și 7 recuperări. La Fila evoluează și Adrienne Webb care a fost coechipieră cu Marshall și la Sepsi.

Cele două semifinale s-au încheiat la diferențe mici, de 2 și 4 puncte. Passalacqua Ragusa a trecut prima în ultimul act după 70-68 cu Famila Wuber Schio. Cele două echipe sunt pe locurile 3 și 2 în campionat. Nicole Romeo a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 22 de puncte pentru câștigătoare. Sandrine Gruda a încheiat în double-double pentru câștigătoarea de anul trecut, cu 18 puncte și 13 recuperări.

A doua semifinală a adus victoria formației de pe 7 în campionat, Allianz Geas S.S. Giovanni, cu liderul Umana Reyer Venezia. Scorul a fost 78-74, după ce Umana conducea cu șase puncte la ultima pauză. Cele 22 de puncte și 10 recuperări reușite de Anete Steinberga nu au fost suficiente pentru Umana. Brooque Williams a fost cea mai bună marcatoare de la câștigătoare, cu 18 puncte.

În ultimul act s-a înregistrat cea mai mare diferență de la turneul final disputat în trei zile. Passalacqua Ragusa s-a impus cu 77-61 în fața celor de la Allianz Geas S.S. Giovanni după ce s-a distanțat la 15 puncte în prima repriză. Pentru Passalaqcua Ragusa este a doua cupă din istorie. Dearica Hamby a fost MVP-ul finalei cu 26 de puncte și 14 recuperări. Brooque Williams a înscris cel mai mult de la învinse, 13 puncte.

*foto: Elio Castoria

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!