Stiri

Echipa lui Ashley Walker dispută astăzi returul finalei EuroCup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.04.2018

Formația la care activează componenta naționalei României este la a treia dublă consecutivă cu turcoaice în EuroCup. Italiencele au trecut de Mersin și Hatay în sferturi și semifinale. Ashley Walker și coechipierele sale au o misiune foarte grea în meciul de astăzi, după ce au pierdut cu 68-90 la Istanbul.

Reyer Venezia a fost pe primul loc în grupa I din EuroCup, cu 6 victorii din 6 în fața celor de la TSV 1880 Wasserburg, Elfic Fribourg și KP Brno. Grație punctajului maxim, italiencele au mers direct în turul doi de play-off. Acolo Reyer a obținut o victorie zdrobitoare cu franțuzoaicele de la Saint Armand, +62 la finalul celor două partide (87-58 în deplasare și 88-55 acasă).

A urmat un duel mai strâns în runda de opt, cu Good Angels Kosice. Formația lui Ashley Walker s-a impus cu 89-68 în Slovacia, dar a pierdut acasă cu 63-73. A fost +11 pentru Reyer, care intra în sferturi. Acolo aveau să se alăture echipele de pe locurile 5 și 6 din cele două grupe din Euroligă.

Reyer Venezia a avut noroc, cu doar o echipă venită din Euroligă pe partea sa de tablou. Italiencele au jucat cu Mersin în sferturi. În prima săptămână din luna martie, Reyer se impunea în deplasare cu 79-73, iar acasă pierdea cu 60-65. A fost diferență de un singur punct, 139-138.

Hatay trecea de ESBV – Lille Metropole, echipa venită din Euroligă, unde a terminat pe locul șase în grupa A. Turcoaicele s-au calificat în penultimul act cu +11 la general. A fost 74-72 pentru ESBV în primul meci și 84-71 la retur. Pe cealaltă jumătate de tablou, Parfumerias Avenida a trecut de Nadezhda cu +36, în duelul echipelor venite din Euroligă. A fost o dublă victorie pentru formația la care evoluează Chrissy Givens (85-68, 91-72). Galatasaray trecea de Girona cu +2 (62-65, 72-67).

Reyer Venezia a jucat cu Hatay BB în semifinală. Formația care a fost în grupă cu campioana României, ACS Sepsi SIC, a câștigat primul meci cu 74-54. Italiencele s-au impus în retur cu 80-57 și s-au calificat cu +3 la total. Și cealaltă semifinală a fost destul de strânsă. Galatasaray a câștigat în tur cu 69-62, iar Parfumerias și-a adjudecat returul cu 57-55.

Primul meci al finalei s-a disputat săptămâna trecută, la Istanbul. Galatasaray s-a impus cu 90-68, pe sferturi: 25-19, 18-16, 25-12, 22-21. Trei jucătoare din echipa Marinei Maljkovic au reușit 76 de puncte. Allie Quigley a marcat 37 de puncte, urmată de Gintare Petronyte cu 25 și Jelena Dubljevic cu 14. De la Reyer s-a remarcat Riquna Williams cu 21 de puncte. Americanca naturalizată pentru naționala României, Ashley Walker, a jucat 18:38 minute, timp în care a reușit 5 puncte și 3 recuperări.

Reyer Venezia are o misiune foarte grea în retur, având de recuperat cele 22 de puncte în fața formației care câștiga Euroliga în 2014 și EuroCup în 2009. Returul finalei EuroCup se joacă astăzi, de la ora 21, la Veneția.

*foto: Ahmet Tokyay/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!