Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Elena Ramona Dănălache, la KSE Târgu Secuiesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.09.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc a ajuns la o înțelegere cu fundașul Elena Ramona Dănălache. Jucătoarea de 22 de ani va fi printre cele mai experimentate jucătoare din echipa pregătită de Ljubomir Kolarevic. Pe lângă Kayla Mobley, mai au peste 20 de ani doar Iringo Debreczi și Boglarka Kaszoni.

Ramona Elena Dănălache a jucat până acum în Liga Națională alături de Politehnica Național Iași și Olimpia CSU Brașov. Cu moldovencele a bifat 25 de meciuri în primul eșalon, în sezonul 2016-2017. A avut 25:16 minute/meci, cu 4.3 puncte, 1.4 recuperări și 1.1 pase decisive. A mai bifat două partide în cupă, atunci fiind integralistă și având medii de 9 puncte, 3 recuperări și 2.5 pase decisive. Fundașul a trecut în vara trecută la Olimpia CSU Brașov, dar a plecat în luna februarie. A intrat în 5 meciuri de campionat, cu medii de 1.4 puncte și 3:23 minute. Jucătoarea din Botoșani a mai evoluat la CSS-ul din orașul natal și cu Olimpia București la juniori. Mai are experiențe în Liga 1, cu bucureștencele și cu Politehnica Național Iași.

Formația antrenată de Ljubomir Kolarevic s-a înțeles cu Kayla Mobley pentru sezonul următor și mai caută o stranieră din Europa. Antrenorul sârb va lucra cu multe jucătoare din zonă. Iringo Debreczi și Boglarka Kaszoni sunt cele mai experimentate, având câte 21 de ani. Debreczi a jucat două sezoane în Liga Națională pentru ACS Sepsi SIC, în perioada 2013-2015, când a strâns 30 de partide, cu 4:45 minute/meci. Cu alb-verzile are în palmares Cupa României, din 2015, plus o finală de campionat și una de cupă.  

Trei sportive din lotul celor de la KSE sunt născute în anul 1999: Orsolya Voloncs, Noemi Boloni și Hanna Holinka. Helga Csurulya are 18 ani și a participat cu naționala U18 la Campionatul European, unde a avut medii de 11.3 minute, 3.3 puncte și 1.3 recuperări în 8 meciuri. Timea Czimbalmos și Anita Istok au 17 ani, iar cele mai mici din lot sunt Andrea Lenart, Johana Sos și Rebeka Ardelean, născute în 2003.

ACS KSE Târgu Secuiesc va începe seria partidelor oficiale cu CSU Oradea, în primul tur al Cupei României. Turul va avea loc la Oradea în 26 septembrie, iar returul, în 29. Echipa pregătită de Ljubomir Kolarevic este repartizată în grupa B (a doua valorică) a Ligii Naționale și stă în prima etapă. Aceasta va debuta în etapa secundă cu un meci pe propriul teren cu Phoenix Constanța, în 13 octombrie.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!