Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Elisabeth Pavel revine în România și va evolua pentru CSU Alba Iulia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.07.2014

CSU Alba Iulia a realizat un transfer de marcă, întărindu-se pentru participarea în Euroligă. Elisabeth Pavel a semnat cu formația din Alba Iulia și revine astfel în România după 4 sezoane petrecute în Italia și Austria. Ultima echipă pentru care românca în vârstă de 23 de ani a evoluat este nimeni alta decât campioana Austriei Flying Foxes Viena.

Elisabeth Pavel măsoară 1.93 metri și evoluează pe poziția 5, cea de pivot. Sportiva originară din Sibiu și-a început cariera în 2003 la Magic Sibiu. În 2006 pivotul a ajuns la ICIM Arad, acolo unde a stat până în 2008 când a trecut la CSM Satu Mare. După alți doi ani petrecuți la Satu Mare, internațională română a ajuns la Saces Dikel Napoli unde a stat până în 2012. Ultima echipă pentru care Elisabeth Pavel a jucat a fost Flying Foxes Viena cu care a cucerit și două titluri de campioană a Austriei.

În Italia, jucătoarea din România a avut un salt evidențiat. În primul sezon a terminat cu medii de 12.9 puncte, 8.6 recuperări și 2.1 intercepții în 25 de partide. În al doilea sezon Elisabeth a jucat 26 de partide cu o statistică de 15.2 puncte, 9.7 recuperări și 1.9 intercepții pe meci.

Sezonul 2013-2014 a fost unul foarte bun pentru Elisabeth Pavel care a terminat stagiunea cu o medie de puncte de 22.6 puncte, cea mai bună din întregul campionat al Austriei. Pivotul a făcut parte și din echipa ideală a sezonului.

Elisabeth Pavel face parte din echipa națională feminină de baschet a România. Sibianca a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale lui Florin Nini în meciurile amicale disputate de reprezentativa noastră în compania Ungariei.

foto: awbl-basketball.at

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca doru_aka47 :

    Video
    https://www.youtube.com/watch?v=ScIYFVnVcDs

    cu 9 ani în urmă (16.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!