Stiri

Elisabeth Pavel va juca în Italia la nou-promovata Autoricambi Costa Masnaga

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.06.2019

Elisabeth Pavel va evolua în următorul sezon în Italia, la nou-promovata B&P Autoricambi Costa Masnaga. Noua echipă a pivotului naționalei României a promovat luna trecută după ce a câștigat play-off-ul Seriei A2 Nord. Pavel revine în Italia unde a mai jucat pentru Saces Napoli în liga secundă, în 2010-2012. În sezonul recent încheiat jucătoarea de 28 de ani a evoluat la Reims, în liga a doua franceză.

B&P Autoricambi Costa Masnaga a fost pe prima poziție în seria nordică din a doua ligă italiană, cu 26 de victorii și 4 înfrângeri. În primul tur de play-off a trecut de Il Ponte Case d'Aste Milano (1-1 după 76-48 în deplasare și 61-69 acasă). În turul secund B&P Autoricambi Costa Masnaga a trecut de Akronos Moncalieri tot după ce și-a împărțit victoriile cu adversarele, după 60-68 în deplasare și 74-60 acasă. În ultimul act al seriei nordice, Basket Costa Masnaga a învins pe Ecodent Point Alpo grație victoriei cu 81-77 în returul de acasă după ce pierdea cu 65-67 în deplasare.

Elisabeth Pavel este primul transfer anunțat de Autoricambi Costa Masnaga pentru sezonul următor. Pivotul român se alătură nou-promovatei din Italia după ce a evoluat la Reims Basket Feminin în stagiunea 2018-2019. Pavel a fost cea mai bună marcatoare a echipei care a încheiat pe locul 7 în a doua ligă franceză, conform informațiilor de pe eurobasket.com. Reims a jucat cu Toulouse în primul tur de play-off și a cedat cu 1-2, după ce s-a impus cu 71-66 în primul meci al seriei, în deplasare, dar a pierdut următoarele partide cu 47-65 și 57-84.

Elisabeth Pavel a evoluat în 23 de partide din a doua ligă franceză, cu medii de 13,7 puncte, 6 recuperări, 1,3 pase decisive și 13,3 eficiență în 22.7 minute. Înainte de sezonul în Franța, pivotul a jucat în prima ligă maghiară, la ZTE Noi Kosarlabda Klub. De-a lungul carierei a mai evoluat la Magic Sibiu, BC ICIM Arad, CSM Satu Mare, CSU Alba Iulia (în campionatul românesc), Saces Napoli (în liga secundă din Italia), Flying Foxes Post SV Viena (în Austria), TSV 1880 Wasserburg (Germania) și DSK Basketball Nymburk (Cehia).

Jucătoarea de 28 de ani este o piesă importantă în naționala de senioare a României, pentru care a jucat în toate cele 6 partide în campania de calificare la europeanul din această vară. A contribuit cu 8,7 puncte pe meci, 6,3 recuperări și 1,2 pase decisive în 27.1 minute, cu 8,5 eficiență.

*foto: Alina Cojocaru / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!