Stiri

Elisabeth Pavel va juca în liga a doua franceză

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.06.2018

Încă o jucătoare din țara noastră ia drumul ligilor inferioare din Hexagon. Elisabeth Pavel va juca la Reims Basket Feminin, în eșalonul secund francez. Pivotul român a evoluat de-a lungul carierei în mai multe campionate europene, iar în ultimul sezon a jucat la ZTE NKK, în Ungaria.

Pivotul naționalei României a participat săptămâna trecută cu „Acvilele” la turneul amical de la Karlovy Vary. În sezonul recent încheiat a activat în campionatul Ungariei, la ZTE NKK. Echipa a ajuns în semifinalele primei ligi maghiare după ce a fost pe 4 la finalul sezonului regulat și a trecut cu 2-1 de Miskolc în sferturi. În penultimul act, formația lui Pavel a fost învinsă cu 2-0 de Atomeromu. ZTE a cedat cu 0-2 și finala mică, în fața celor de la UNI Gyor.

Pavel a fost a patra marcatoare de la ZTE, cu 9.4 puncte/meci în 27 de apariții din campionag. A avut aproape 23 de minute/meci, cu o medie de 6 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.9 intercepții, 0.7 capace și 1.8 mingi pierdute, pentru 9.7 eficiență medie.

Înainte de experiența în Ungaria, pivotul a jucat în Cehia, la Basketball Nymburk. A mai evoluat de-a lungul carierei la TSV 1880 Wasserburg, Napoli sau Flying Foxes Viena. În campionatul românesc a jucat la ICIM Arad, CSM Satu Mare sau CSU Alba Iulia.

Elisabeth Pavel va avea parte de o primă experiență în Franța, unde mai multe jucătoare din țara noastră activează în ligile inferioare. Pavel va evolua la formația care a jucat în semifinale în liga secundă din Hexagon.

Reims Basket Feminin a fost pe 6 la finalul sezonului regulat din LF2 în acest an. În play-off, Reims a trecut cu 2-1 de Toulouse, dar a cedat, 0-2, cu Angers. Noua echipă a lui Pavel a schimbat și pe banca tehnică în această vară și va fi condusă de Marie-Julie Levant. Una din jucătoarele transferate pentru sezonul viitor de Reims este Asia Logan, care a evoluat în campionatul românesc în prima parte a sezonului 2015-2016, la CSU Alba Iulia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!