Stiri

Elogii pentru baschetul european din partea unui superstar NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
10.10.2016

westbrook_llull Oklahoma City Thunder a început perioada de pregătire împotriva a două dintre cele mai bune echipe din Europa, cluburile spaniole Real Madrid şi FC Barcelona. După o înfrângere şi o victorie, Russell Westbrook a avut numai laude cu privire la baschetul european.

All Star-ul a vorbit despre cât de diferită este ofensiva din Europa în comparaţie cu cea din NBA, asta după ce echipa sa a încasat 142 de puncte în primul meci din duelul cu cluburile spaniole şi 115,5 puncte pe meci în cele două partide.

"Cred că ce nu înţeleg suporterii este modul în care trebuie să te aperi în Europa. Ofensivele lor sunt de 10 ori mai bune decât ofensivele din NBA. Asta pentru că se mişcă într-una. Nu au la fel de mult talent aşa că trebuie să facă lucrurile diferit ca să înscrie."

Şi antrenorul celor de la OKC, Billy Donovan, a trebuit să explice ajustările pe care echipa sa le-a făcut:

"Jucătorii noştri au trebuit să devină mai confortabili cu viteza şi ritmul în care se joacă în Europa. A trebuit să ne ajustăm la rapiditatea jucătorilor şi la capacitatea lor de a ataca inelul".

Oklahoma City Thunder a pierdut cu Real Madrid, scor 137-142, după prelungiri, în timp ce au câştigat cu mare dificultate duelul cu Barcelona, scor 92-89. Va fi primul sezon pentru Russell Westbrook şi Oklahoma City Thunder fără superstarul Kevin Durant. KD a plecat în această vară alături de Golden State Warriors, echipă care a câştigat 73 de meciuri în sezonul regulat precedent, dar a pierdut finala NBA, scor 4-3, în faţa celor de la Cleveland Cavaliers. 

Mai jos aveţi rezumatele celor două partide dintre Oklahoma City Thunder şi cele două cluburi de prestigiu din Spania: 

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!