Stiri

Emanuel Cățe a fost nominalizat de către fani drept jucătorul meciului cu Ludwisburg

David Istrate

David Istrate
04.02.2019

În urmă cu 6 zile, UCAM Murcia, formația la care activează Emi Cățe, a reușit o partidă extraordinară în fața puternicei echipe germane MHP Riesen Ludwisburg. Trupa spaniolă, rămasă fără antrenorul Javier Juarez, s-a impus la o diferență de 26 de puncte, iar un mare merit l-a avut și liderul naționalei României.

Cățe a jucat timp de 22 de minute și a reușit să marcheze 16 puncte, la care a adăugat 10 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepții și un capac. Baschetbalistul de 21 de ani a terminat cu un indice de +27 la eficiență, fiind fără discuție cel mai bun jucător al partidei. Acest aspect a fost sesizat și de fanii lui UCAM Murcia, care l-au votat pe Cățe drept „omul meciului”. Pivotul român s-a arătat încântat de această onoare, ținând să le mulțumească suporterilor pe pagina sa personală de Facebook.

În acest sezon al Basketball Champions League, Emi Cățe are medii de 7.6 puncte, 6.1 recuperări și un capac pe întâlnire. De altfel, formația spaniolă se descurcă foarte bine în competiția europeană, aflându-se pe primul loc în grupa A, cu 12 victorii și o singură înfrângere. Cu o singură etapă rămasă, UCAM Murcia și-a asigurat calificarea în următoarea fază a BCL și urmează să se stabiliească adversarele pe care le va întâlni.

În următorul joc, Cățe și echipa sa vor evolua pe teren propriu în compania lui Banvit, formația aflată pe locul secund, urmând ca peste 6 zile, UCAM Murcia să aibă o partidă foarte importantă în competiția internă, cu Breogan. După aceste două partide, echipele de club vor avea o pauză în care în Europa se vor disputa confruntările între naționale. Emi Cățe va reveni în lotul României, după ce la precedenta acțiune a fost indisponibil din cauza unei accidentări. Formația de seniori a României speră să obțină cea de-a doua victorie consecutivă în meciul cu Macedonia ce va avea loc joi, 21 februarie, în sala Olimpia din Ploiești.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!