Stiri

Emanuel Cățe, pe locul 6 în topul FIBA al celor mai de perspectivă jucători din calificările FIBA World Cup

Eduard Popa

Eduard Popa
28.07.2018

emi cate top 21 fiba

Emanuel Cățe a ajuns pe lista celor mai buni 21 de jucători cu vârsta de până în 21 de ani a celor de la FIBA, stabilită în urma primei faze a campaniei de calificare pentru Cupa Mondială de baschet din 2019. Pivotul naționalei României se află pe locul 6, după ce a ajutat naționala României să obțină două victorii în prima fază a calificărilor.

Emi a avut medii de 13.5 puncte, 10.2 recuperări și 2.0 capace în aproape 30 minute pe partidă, jucând în toate meciurile naționalei din preliminarii. Astfel, internaționalul român a fost cel mai eficient jucător și principalul recuperator al zonei Europa.

Aceasta ultimă distincție vine după ce Emi a făcut un sezon excelent la CB Prat, în LEB Oro, în urma căruia a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător în stagiunea 2017/2018, dar și în primul cinci al competiției. Grație acestor prestații, Cățe a fost transferat de UCAM Murcia, echipa de primă divizie din prima ligă iberică.

În descrierea de pe site-ul FIBA mai sunt incluși și alți baschetbaliști români de perspectivă, precum Georges Darwiche, Amedeo Casale, Bobe Nicolescu și Nandor Kuti.

Pe primul loc în top 21 under 21 al FIBA se află vedeta Bosniei, Dzanan Musa, baschetbalist draftat în acest an cu opțiunea cu numărul 29 de către cei de la Brooklyn Nets. Lista completă poate fi consultată aici.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Și să ajungi la un nivel cat mai mare în baschet.

    cu 5 ani în urmă (28.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!