Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emanuel Cățe s-a înscris în draftul NBA din 2018

David Istrate

David Istrate
10.05.2018

emi cate nba draft

Emanuel Cățe este unul din cei mai buni baschetbaliști români la ora actuală și are un sezon excelent. Pivotul de 20 de ani a câștigat Campionatul European de U20 Divizia B, în vară, iar apoi a jucat cu naționala României la Eurobasket 2017. De asemenea, la CB Prat, Cățe a avut prestații foarte constante, fiind unul din jucătorii de bază ai echipei.

Drept urmare, tânărul baschetbalist a decis să se înscrie la draftul NBA care va avea loc la finalul acestui sezon. Într-o listă apărută în publicația americană espn.com, Cățe este trecut în categoria „Testing the waters”, acest lucru însemnând că se poate retrage până în 11 iunie.

Liderul naționalei României nu a trecut neobservat drept dovadă, în cursul verii, Mike Schmitz, analist ESPN, l-a lăudat pe Twitter pe sportivul român:

„Îmi place modalitatea în care pivotul român Emanuel Cățe abordează jocul de baschet. Este foarte competitiv, are instincte bune, este un recuperator excelent și un coechipier foarte vocal.”

Înscrierea lui Emi Cățe în draftul NBA a fost anunțată și de Jonathan Givony, de la Draft Express, pe data de 20 aprilie.

Emi Cățe a vorbit pentru totalbaschet.ro despre această decizie, dacă se pregătește în vreun mod special pentru draft și ce așteptări are cu privire la o posibilă selecție în NBA:

„Da, e adevărat că m-am declarat pentru Nba Draft, mă pot retrage până pe 11 iunie, depinde ce îmi spune agentul că e mai bine. Mai am timp și la anul să mă înscriu, la anul e ultimul an în care pot participa în Draft. Specialiștii își vor da cu părerea referitor la ce șanse am, eu vreau doar să continui ce am făcut și până acum, adică să mă pregătesc foarte bine la cel mai înalt nivel și să îmi văd de jocul meu. Nu pregătesc nimic momentan în sensul ăsta pentru că suntem în cea mai importantă perioadă a play-off-ului acum și vreau să terminăm cât mai sus.”

În acest an competițional, pivotul de 2.06 a avut medii statistice de 10.3 puncte, 8.5 recuperări și 1.5 capace în 27 de minute petrecute pe teren. Momentan, CB Prat se află în playoff-ul ligii secunde acolo unde o întâlnește pe C.B. Valladolid, echipa lui Rareș Uță. După primele două partide disputate pe teren propriu, formația lui Cățe conduce cu 2-0 și poate să închidă seria vineri seara, în deplasare.

De asemenea, Emanuel Cățe a avut prestații foarte solide în campania de calificare pentru Campionatul Mondial, având cifre de 14 puncte și 9.8 recuperări.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!