Stiri

Emanuel Cățe stabilește un record absolut de capace în Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.03.2019

UCAM Murcia a fost eliminată încă din faza optimilor de finală ale Basketball Champions League, după ce în sezonul regulat a fost echipa cu cel mai bun record. Formația s-a înclinat în fața belgienilor de la Antwerp Giants cu scorul cumulat al celor două manșe, 152-145.

În partida retur, echipa lui Emi Cățe avea nevoie de o victorie la 9 puncte diferență pentru a accede în sferturile de finală. UCAM Murcia a început perfect partida și după primele 10 minute de joc conducea cu 26-19. Următoarele două acte au fost mai echilibrate dar echipa din Spania avea un ecart de 8 puncte, care îi dădea speranțe, 61-53. În sfetul decisiv oaspeții au revenit și au fost aproape să egaleze. Murcia s-a dus la 9 puncte, scor de calificare, dar nu a reușit să mențină diferența iar la final s-a consemnat scorul de 78-77 pentru iberici.

În acest meci, pivotul român, Emanuel Cățe a stabilit un record absolut la numărul de capace într-un meci din Basketball Champions League. Compatriotul nostru și-a oprit adversarii în drumul spre coș de 7 ori. Emi a jucat 22 de minute în fața lui Antwerp și a mai adunat pe lângă cele 7 capace și 10 puncte, 5 recuperări dar și 3 mingi pierdute. Pivotul român a marcat 5/6 de la 2 puncte și a ratat cele 3 libere de care beneficiat, pentru indice al eficienței de 15 unități.

Emanuel Cățe a încheiat aventura europeană cu 15 partide la activ și cu medii statistice de 7.3 puncte, 5.3 recuperări și 1.3 capace.

Pentru Antwerp Giants a evoluat și fostul stelist, Dave Dudzinski. Americanul a încheiat partida de la Murcia cu 6 puncte și 2 recuperări. Dudzinski și echipa lui se vor duela cu Nizhny Novogorod pentru un loc în Final Four. 

*foto: championsleague.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    zicea cineva pe aici
    ca desi au avut victorii pe linie in sezonul regulat, au sanse mici la trofeu. Pacat, dar felicitari lui Cate, care a stabilit recordul la capace.
    Ce-ar fi un 5 cu VM, Cate, Mandache, Watson si oricare al 5 lea, hai sa zic Kuti sau Bobe?

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • 76ers:

      Da,
      eu spuneam ca nu au sanse si ca au facut parte dintr-o grupa destul de slaba si prin urmare singura echipa ramasa in competitie din acea grupa este Nizhny care a reusit calificarea in play-off in ultima etapa si pentru mine e o supriza destul de mare pentru ca au eliminat Venezia, una dintre favoritele mele la castigarea trofeului.
      Asta am spus atunci : Mai exista si alte grupe din care fac parte echipe precum Tenerife, Venezia, Hapoel Jerusalem, AEK Athens, Bamberg, Virtus Bologna care fara suparare mi se par mult peste Murcia in acest moment.
      Venezia a fost eliminata in rest toate echipele inca sunt in competitie doar ca inevitabil unele dintre ele vor parasi competitia deoarece imperecherea este cam asa: Tenerife-Hapoel, AEK Athens-Bamberg, Nanterre-Virtus si Antwerp-Nizhny, in continuare favorita mea este AEK dar vor avea viata grea cu nemtii.
      Il apreciez si felicit pe Emi pentru performanta reusita dar eu zic ca era timpul potrivit ca echipa lui sa paraseasca aceasta competitie, desi au intalnit un adversar mai slab in aceasta dubla, situatia lor din liga ACB nu este una roz deloc fiind pe loc retrogradabil si consider ca au dorit sa isi axeze toate fortele pe campionat si salvarea de la retrogradare din ACB.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poate ca a fost sivasta un factor
      accentul pe campionat...

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    VM ?!....
    mai apuca, saracu', sa joace pentru nationala? ....are si asta un noroc... :(

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!